-
arkadaslar kargo grubuda yıldızların altında parçasının klibini bir gruptan araklamıslardı bilenleriniz var mı?
-
Teoman'ın hastası değilim ama bilginiz olsun diye söylüyorum. Müzikte belirli kalıplar, armoni dizileri vardır. Mesela İtalyan Beşli'si diye bilinen Am/ DM/ G/ C/ F/ D6/ E7 kalıbının kullanıldığı 80 tane parça vardır. Ya da akdeniz akşamlarından bilinen Am/ G/ F/ E kalıbının kullanıldığı 180 tane parça vardır. Bu kalıpları tüm müzisyenler kullanır. Ve bu kalıplara yazılabilecek melodiler de sınırlıdır. Sonuçta popüler müzikten bahsettiğimize göre Bu 180 şarkının bestecileri için arakçı demek çok mantıklı olmayacaktır. İsterseniz de deyin, kimin umurunda ki.
-
Ne alakası var notaları aynı olsa bile parçanın durları,metronomu,sözlerin gidişhatı vs aynı olmamalı.O zaman bende alim en baba 10 tane birbiriyle uyumlu parçayı,hepsini karıştırıp ortaya muhteşem bir şaheser çıkarayım.Arakçılıkta olmaz o zaman öylemi?
-
İstersen yap, ama emin ol ki, "muhteşem şaheser" olarak geçmeyecektir literatüre, olsa olsa müzik mağazalarında döner durur, bir süre sonra da unutulur, aynı popüler müzik eserlerinin unutulacağı gibi...
Ama sana arakçı demek yine de haksızlık etmek olur kanımca...En azından ben demem, zira birinin yaptığı şarkı için "arak" demek dışarıdan komik ve bir o kadar da mesnetsiz görünüyor. Bu nitelendirmeleri yapan kişiler emin ol ki müzik bilgilerini biraz arttırınca anlayacaklardır. Konu şu ki ; üç sesten oluşan akor dizileri çerçevesinde gezinirken bu yorumları yapmak mümkün, ama işin içine dördüncü, beşinci sesler girince, majör - minör akorlar dim7 +5 gibi akorlara dönüşünce işin rengi değişiyor. O zaman yelpaze genişliyor ve daha önce yapılmış olan bir şarkıyla çakıştırtmadan bir eser çıkarmak daha mümkün hale geliyor. Teoman vs gibi insanlar ise popüler müzik yapmayı amaç edindikleri için uğraşmıyorlar +5'lilerle, dim lerle, modlarla....veriyor minörleri, majörleri, sen de dinliyorsun ve sonra tanıdık geliyor parça, çok doğal çünkü bu kalıplaşmış akor dizileriyle üretilebilecek eserler illa ki bir başkasıyla çakışıyor...
-
dimi böyle cool adam triplerinde kendi bi film yaptı karizmatik adam tripleri :D ama hala burdasın mış eueueha
-
A-ROCK çı Teoman :)) BENCE DEĞİL ABİ ADAM YAPMIŞ
Abi şimdi burada ortaya bişeyler konulmuş birkaç karalama birkaç saçmalama bence...
Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek belli tabuları yıkıp bu işlere girişmek kolay değil araklamış demiyorum asla diyip hakkını da yemem Teoman'ın fakat esinlenmiş olabilir birşey yaratmak o kadar kolay değil dünyanın her yerinde var bu bir Led Zeppelin ile Teoman bir tutuluyorsa o ayrı ama benim Türkiye'de ki starımdır abi..
Sonra...
Papatya ve Judas Priest'in Touch Of Evil'in giriş kısımları çok benziyor fakat ezgilere dikkat ederseniz aradaki o Touch Of Evil odunumsuluğunu Papatya'da olmadığını farkedeceksiniz buda ayrı bir yaratıcılıktır bence...
Hele hele...
Yağmur ile Texas'ın Black Eyed Boy arasında dağlar kadar fark var hatta ve hatta alakası yok onu eleştircek veya yorumlayacak birşey bulamıyorum bile...
Gelelim Kardelen'e
Kardeşim Kardelen acayip spontane bir şarkı bence ne alaka Uriah Heep'in Lady In Black i ile adam yapmış tamamiyle country sound hakim şarkı da toplamışlar bütün benzerleri sonra da arakçı arakçı yediler adamı iki dakika da neyse...
Gelgelelim Paramparça'ya
Beni hayatımda bu kadar içime sokup da kendime bir göz atma fırsatı veren başka bir şarkı olmamıştır ama burada ne hikmetse bu saçma video yu bulan arkadaşım gitmiş alakasız mı alakasız bir grup ile alakasız mı alakasız bir şarkıyı eleştirmiş nedir abi açın dinleyin bu kadar mı kıt kulağınız hiçbir benzerlik yok benimde yorumum yok...
Evet sıra son parçamız son kez kullanacağım ALAKASIZ kelimesini
abi yok artık diyim o zaman ben başka da birşey demiyim yoksa Manic Street'e yazık olacak yılların grubu tek benzerlik gitar inişleri o kadar oda hemen hemen her parçada vardır...
Amacım sizi sıkmak değildi sabır gösterip okuyanlar varsa da gerçeği görecektir bu tartışmaya son noktayı koymak istedim sadece saygılar hepinize...
-
yüksek sadakat ın kafile sarkısının klıbide baska bi grubun klıbının aynısı bu kadar olur dedirtıyo yani niye baskalarının turk versıyonu uygulanıyokı niye kendilerı bişeyler üretmiyoki üretemiyosanda yapma yani bak boyle yakalanıp alay konusu olursun:D
-
ya var işte bir sürü alan-çalan-ödünçalan- esinlenen vs. yine de her nereden çalıp çırptıysa da iyiki gönülçelen'i çıkartmış ortaya, almasaydı ve ya çalmasaydı büyük bir ihtimalle dinlememiş olacaktım eksik kalıacaktı önemli bir yer hayatımda.(daha önce böyle söylemiştim ve iyi bir azar işitmiştim bir anti-teomandan:))
dokunmayın teoma:((
-
Kimse kimseye b.k atmasın. Sonuçta gruplar mutlaka birbirlerinin müziklerinden etkilenir. Teoman güzel parçalara imza atmış rock sanatçısıdır bana göre. Bu sizin dedikleriniz spekülasyon olsa karalama için yapılmış derim. Gerçek olsa o zaman da müzik dünyasında yabancısından etkilenmeyen rock sanatçısı hemen hemen yoktur.
Şebnem Ferah ı severim. Her ne kadar Evanescence benzemeye çalışsada.
Manga yı severim . Her ne kadar Linkin Park özentisi olsada.
Mutlaka hepsinde bir özentilik var. Ama birebir bir özentlik değil....
-
A-ROCK çı Teoman :)) BENCE DEĞİL ABİ ADAM YAPMIŞ
Papatya ve Judas Priest'in Touch Of Evil'in giriş kısımları çok benziyor fakat ezgilere dikkat ederseniz aradaki o Touch Of Evil odunumsuluğunu Papatya'da olmadığını farkedeceksiniz buda ayrı bir yaratıcılıktır bence...
Hele hele...
Yağmur ile Texas'ın Black Eyed Boy arasında dağlar kadar fark var hatta ve hatta alakası yok onu eleştircek veya yorumlayacak birşey bulamıyorum bile...
Gelelim Kardelen'e
Kardeşim Kardelen acayip spontane bir şarkı bence ne alaka Uriah Heep'in Lady In Black i ile adam yapmış tamamiyle country sound hakim şarkı da toplamışlar bütün benzerleri sonra da arakçı arakçı yediler adamı iki dakika da neyse...
Gelgelelim Paramparça'ya
Beni hayatımda bu kadar içime sokup da kendime bir göz atma fırsatı veren başka bir şarkı olmamıştır ama burada ne hikmetse bu saçma video yu bulan arkadaşım gitmiş alakasız mı alakasız bir grup ile alakasız mı alakasız bir şarkıyı eleştirmiş nedir abi açın dinleyin bu kadar mı kıt kulağınız hiçbir benzerlik yok benimde yorumum yok...
bu sözlerine kesinlikle katılıyorum arakladığını söylediği şarkıların gerçeğini dinlerseniz aradaki farkı anlayabilirsiniz...
Bu gibi eyleri türk şarkıcılara çok yapıyorlar youtubeda bunu gibi şarkıcıların arakçılık yaptığını söyleyen çok video var...(adamı sevmem ama az dinlemedim şarkılarını...)