Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Hain parmaklar...

• Netalllica • 7 Ocak 2007 00:18 • #520300
    O kadar egzersiz yap.. onca zaman nasır yap ..sonra bi kaç zaman ara ver o parmaklardan eser yok.
    Peki eski halimize dönmek ya da daha hızlı şekilde ilerlemek için ne tür egzersizler çalışmalıyız ?
    İllede egzersizmi olmalıdır tab çalışmak neden yeterli gelmiyor
    ve neden ara verince yavaslar parmaklar ve kapanmaya başlar
  • A Dead Castle • 7 Ocak 2007 00:53 • #520301
    Pratik yapmakla alakalı.Bi adam karete kung-fu vs.. öğrenebilir.Ama yapmaya yapmaya vücut hamlar.O yüzden çalmayı asla bırakmamalısın.Bunun başka bi çaresi yok napalım :) Mecburiyetten
  • sadecemüzik • 7 Ocak 2007 01:55 • #520304
    Nasırlarını kaybetmemen için bir formül yok. Sürekli egzersiz yapacaksın. Parmakları kuvvetlendirmek için bend egzersizlerinin üstüne tanımam. Tabii elektro gitar için bu söylediğim. Ayrıca legato egzersizleri de çok faydalıdır. Ama elektro gitarda hakimiyet için gerekli kuvveti en fazla bend egzersizleri sağlar. Ara verince parmaklarının hamlaşması çok normal. Bu her şey için geçerlidir. Enstrüman çalmak, şarkı söylemek, dans etmek... Ara verildiğinde hamlaşır insan. O yüzden sürekli düzenli olarak çalışmak gerekir. Bakınız, çalışmayan biri: Ben :)) Elektro gitarı iyice boşladım. Daha doğrusu çalıyorum ama egzersiz yapmıyorum. Sadece parça çalıyorum. Zaten egzersiz çalışmak hep sıkıcı gelir insana. Eski disiplinim yok ama hâlâ çalıyorum. Zaten gitar benim sadece hobim.
  • Netalllica • 7 Ocak 2007 11:42 • #520307
    yani ara verince küllüm boşamı gidiyor herşey ?
    bunun az çok bir satandardı olması lazım , ya da bünyeden bünyeye değişiyormu
    yani şunu diyebilirmiyiz
    şu kadar süre yapılmazsa tüm yaptıkların boşa gider ancak bu kadar çalışırsan eskisi gibi olabilirsin.
  • Necrophilliac • 7 Ocak 2007 11:56 • #520308
    Ne kadar ara verirsen ver, gitar çalmış biriyle çalmamış biri bir olamaz.Ara verdiğinde şüphesiz sweeplerin, bileğin çok hamlayacak.Ama tekrar başladığında gitar hakkında hiçbir şey bilmiyormuş gibi başlamayacaksın.Eskisi gibi olman içinde hergün o parmak egzersizlerini yapmalısın.Parmak egzersizleri diyince, bence bilek egzersizleri daha önemli.

Serçe parmak=4
    Yüzük=3
    Orta=2
    İşaret=1
    ---------9-13-9--------------9-13-9---------------9-13-9------
    -------11------11----------11------11-----------11------------
    -----10----------10------10----------10-------10--------------
    ---11--------------11--11--------------11---11----------------
    -13------------------13-------------------13-------------------
    ----------------------------------------------------------------
    4_2_1_2_1_4_1_2_1_2_4

Gayet güzel bir bilek antremanıdır.Eğer bass telleri baş parmakla, tiz terlleri 1-2-1-2 veya 2-3-2-3 olarak alırsanız(ben ikisini de ayrı ayrı yapmanızı öneririm) klasik gitarda da işlevsel olabilir...
  • Netalllica • 7 Ocak 2007 12:29 • #520310
    teşekkür ederim bunu çalışacağım :)=
    peki kromatik denilen parmak egzersizleri ne derece yeterli
    ya da majör ve minör dizilimlerini veya gitarın birinci pozisyonu dediğimiz dizilimi ve blues gamlarındaki dizilimleri çalışmak egzersiz kadar yeterli olurmu ?
    metronom ile çalışmaya iilk baştamı başlamak gerekir yoksa az buçuk ilerleme kaydedincemi ?
  • vikings • 7 Ocak 2007 14:02 • #520314
    parmak güçlendirmek için hammer on ve pull of idealdir.gamlara çalışarak solo tekniğini öğrenirsin ama önce pull off ve hammer on ile parmakları hazırlamak lazım sweep ya da picking egzersizlerini daha rahat yapmak için.
  • sadecemüzik • 7 Ocak 2007 15:25 • #520319
    Boşa gitmiyor. Sonuçta bildiklerin kafanda duruyor. Ama pratiğe dökmen lâzım. Ne kadar ara verirsen o kadar hamlaşırsın ve eskisi gibi olman o kadar zaman alır. Ayrıca zorlanırsın. Parmakların ağrır, su toplar. Kendimden çok iyi biliyorum. Ama her gün düzenli olarak çalışırsan bu sorunla karşılaşmazsın. Üstelik giderek ilerler ve hızlanırsın. Parmakların kuvvet kazanır ve giderek hem çaldığın parçaları daha rahat ve düzgün çalarsın hem de yeni ve daha kompleks parçaları çalarsın.
  • sadecemüzik • 7 Ocak 2007 15:36 • #520320
    Ayrıca, bildiğin standart gam yürüyüşlerini, parça çalamaya başlamadan önce parmaklarını açmak için kullanabilirsin. Böylece hem unutmazsın hem de parmakların ısınmış olur. Teknik egzersizler için de şunu söyleyebilirim: Bir metod kitabı alabilir ya da bir gitar hocasından edinebilirsin. Benim hocamın, basitten başlayıp giderek zorlaşan egzersizleri vardı. Şu an hepsi bende mevcut. Sana bir şekilde ulaştırabilmek isterim. Ama nasıl? :))
  • Netalllica • 7 Ocak 2007 17:02 • #520328
    ilim çinde de olsa gidin alın demişler :)
    gerçi çinlilerin herşeyi bi milyon kargo masrafı dahil :)
    sendeki bilgileri nereden ve nasıl alabilirim onu bana söylüyebilirsen minnettar ve müteşekkir olacağımdır :)