-
Peki Eminem'im "Buy this album" şeklinde olan backmasking numarasına ne diceksin :) Satanik sözler falan içermiyor ayrıca metale laf atmaya çalışan biri de uğraşmaz adamla yani :)
Backmasking numarası gerçekten ilgi çekici bir şey ve bir o kadar da muamma. İlk duyduğumda "hadi len ordan" demiştim ama biraz araştırınca her şey daha gerçek gözükmeye başlıyor.
Mesela Led Zeppelin'in o sözleri yazmış olabileceğine ihtimal bile vermezken , Robert Plant'in Aleister Crowley'e (20.yy'da yaşamış en büyük kara büyücü) ait olan bir şatoyu satın aldığını öğrendiğimde ve yakın çevresiyle orada garip şeyler yaptığını duyduğumda (ki bu kısımdan emin değilim , sadece sağdan soldan okuduğum şeylerden kalma bir bilgi) her şeyin aslında gözüme gözüktüğü gibi olmayabileceğini düşünmeye başladım.
Hala emin değilim tam olarak gerçi , ama bu olay yalansa bile , eğer güncel bir olay haline gelirse ve bir kaç salak basın mensubunun dikkatini çekerse...........o zaman vay metal dinleyenlerin haline....Yine 90 başlarına döneriz tahminen...
-
O değilde bazı bonus şarkılar ilk parçayı geriye sardıktan sonra felan ortaya çıkıyor. Bkz.Arcturus-La Masquerade Infernale albümü.
-
Backmasking üzerine...
tarıh hep bı tekrar ıcındedır hocam
-
şatoyu Jimmy Page almamışmıydı ?
-
Ya gerçekten de Led Zeppelin'e hayran olup ta bu bacmasking olayından sonra Stairway To Heaven'i dinlemeyi bırakan var mı?
-
Backmasking üzerine...
ya bi site bulmuştum bi gece araştırma yaparken. site vatikana bağlı ve italyancaydı. oldukça fazla bilgi içeren bi siteydi. sadece pop, rock müzik içindeki back maskingleri değil, daha bi çok tarihi sanat eseri içindeki satanik, ya da okkült sembolleri deşifre ediyordu. tablolar, müzik parçaları, daha bir çok şey. şu an siteyi söylemem zor ama ben o gece eskaza ozzy osbourne'un bir album kapağı resmine tıklayınca nerdeeen nerelere gelmiştim. isterseniz bi deneyin. bu bi jingle bell şakası değil. gerçekten deli şeyler var sitede. sadece sabırla aramanız gerek. anahtar sözcük : ozzy osbourne, grafik arat.
bu arada hala stairway to heaven'ı hala dinliyorum.
ama beatles : imagine'in backmasking'ine dumur olmuştum.
-
Backmasking üzerine...
stairway to heaven'ı dinlemeyi bırakmak bi yana daha çok dinlemeye başladım.adamların yazdıkları sözler normalde zaten anlamlı banane adamın düşüncesinden.backmasking çok büyük bi emek ister bana göre başlı başına bi sanattır.
-
Pardon çok pardon , gitaristle vokalisti karıştırdım birden , satın alan Jimmy Page evet :))
-
Hahahaha açığını buldum :) :)
Edit: daha doğrusu şermutah buldu :)
-
Backmasking üzerine...
ben bu backmasking'i biraz saçma buluyorum o zaman 1980 yılında öldürülen john lennon'un katili eşi yoko ono mu? Sanat değil bu, uydurmasyon... :PP
Yoko Ono - Kiss, Kiss, Kiss
Forward:"anata, daiteyo" - translated means:"Darling, hug me" (sevgilim beni kucakla)
Reverse:"I shot John Lenon" (J.Lenon'u ben vurdum)