Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

neden tek grupla yetinmiyorsun?

• rock u-fuck • 8 Mart 2007 20:04 • #523988
    işte budur.. sonuçta insan kaç parçaya bölünebilirki? yetmek noktası beni rahatsız ediyor.. 3, 4 grupta çalışan adam biliyorum nereye kadar yani.. uzun ömürlü grup ilişkileri yaşanmıyor bu şekilde.. o yüzden grubuna eleman arayan arkadaşlara tavsiyemiz tek grupta çalışacakları tercih etmeleri:)
  • sadecemüzik • 8 Mart 2007 20:23 • #523991
    Şöyle de olabilir: Sürekli çaldığı sabit bir grubu vardır. Ama başka bir grupta da küçük bir görevi vardır. Küçükten kastım o grubun yaptığı müziğin içeriğinde kendisinin çalacağı enstrüman nadiren bulunuyordur. Kendisine ihtiyaç duyulduğunda gider çalar. Bundan, sürekli üyesi olduğu grup zarar görmez. ;)
  • Metalist_Boy • 8 Mart 2007 23:08 • #524003
    Peki ya sen diğer bütün gruplarından iyiysen?
    Ben gıcık olurum 5 tane grupta calandan.Hatta bateristim öyle ne yapacagımı bilmiyorum.Ama kendi agzıyla en iyi calan sensin diyor(inanmıyorum tabi ki..).
  • sAtOoOo • 9 Mart 2007 15:36 • #524022
    Bence insan kendini bir gruba adamalı.
  • rock u-fuck • 9 Mart 2007 21:10 • #524042
    kesinlikle
  • cthulhu88 • 10 Mart 2007 01:24 • #524079
    Keşke her grupta bir ICS Vortex olsa diyesim geldi topicin başlığını görünce :S
  • violoncellist • 10 Mart 2007 21:12 • #524109
    diğer bir çok başlıkta da olduğu gibi bence sebep yine aynı konuyla bağdaşıyor. öyle bir zamanda yaşıyoruz ki maddiyat ister istemez birtakım unsurların önüne geçiyor belli bir yerden sonra. kendi hoşlandığı müziği kendi ait olduğu grupta yapıyodur adam ama tek gruptan sağladığı kazanç kendine yetmiyorsa ne yapabilir ki? senfoni orkestralarında klasik müzik konseri verip hemen ardından piyasada blues, rock vs. çalan birçok arkadaşım var. genellikle bayıldıkları için değil, maddi destek olması için yapıyorlar bunu.
    bir de şu vardır; işin sanatsal boyutundan bakarsak, tek grupta yaptığı iş adamı tatmin etmiyordur ve arayış içerisinde olduğu için çeşitli gruplarla çalmayı da deniyordur. bu da olabilir.. sebepler çok kısacası. bence de yalama olmadığı sürece birkaç grupta çalmanın kötü bir tarafı yok..

saygılar
  • SlipknotSlave • 14 Mart 2007 02:12 • #524246
    abazanlık kanımda var sen git slipknot 8 kişi diye 8 ayrı grupta çal... gören felç oluyo misali...
  • rock u-fuck • 15 Mart 2007 11:52 • #524284
    zuuhaaa:D
  • Soulforger • 15 Mart 2007 12:52 • #524285
    Neden Tek Grupla Yetinmiyorum?

3 grupta çalıyorum 3'ünü de ben kurdum , 3'ünde de sorun yaşamıyorum gruplara yetişme konusunda. Bu sorun olmadıktan sonra da kaç grupta çaldığım beni ilgilendirir başkasını değil.

Ayrıca sorunun cevabı çok çeşitli olabilir. İstediği müziği yapamıyordur adam sizle , ama yine de sizle çalmak zevk verdiği için ayrılmak istemiyordur. Veya başka türlere de eğilmek istiyordur. Mesela ben bir grubumda 80'ler heavy metali çalarken diğerinde deneysel bir duruşumuz var , her rock türüne açığız. Bir diğerinde ise 70'lerin hard rock'ı yaptığımız tür.

Hiç bir zaman da eleman ararken tek grubu olsun diye şart koşmadım , şu ana kadar koşana da rastlamadım. Ben heavy grubumu sıfırdan kurarken ritim gitaristim başka grubun gitaristiydi aynı zamanda , hala da öyledir belki , ama hiç bir zaman aksatmadı grubun çalışmalarını. Veya basçım , hala başka bir grubu daha var, gayet de ciddi bir grup , ama o da hiç çalışma aksatmadı. Veya ben , ben de öyleyim.

O yüzden tekrar ediyorum , gruplarımı aksatmadığım sürece kaç tane grupla çaldığım , sadece ve sadece beni ilgilendirir , bu durumda olan herkes için geçerlidir.