-
bende inanmıyorum böyle bir tür yoktur bence daha önce de söyledigi gibi pop=popüler müziktir. o gün o hafta o yıl ne popülerse o poptur..eger metal müzik gündemdeyse o da poptur ama pop öyle bir şeye dönüştiki metal ve pop artık bence aynı cümlede dahi olamaz!
-
Micheal Jackson pop yapıyor diyorlar ancak senin dediğin her şeyi uyguladım yinede sağlam bir müzik anlamlı sözler kalıyor o zaman MJ pop yapmıyor.Ben Beatles a da zamanında pop dendiğini biliyorum yani tam bi tanımı yok sanırsam.CRN_CRN_ME ye katılıyorum
-
Micheal Jackson pop yapıyor diyorlar ancak senin dediğin her şeyi uyguladım yinede sağlam bir müzik anlamlı sözler kalıyor o zaman MJ pop yapmıyor.Ben Beatles a da zamanında pop dendiğini biliyorum yani tam bi tanımı yok sanırsam.CRN_CRN_ME ye katılıyorum
-
Micheal Jackson dinlemedim hiç bilemeyeceğim onu. Ben rock müzik adı altında çıkan bir çok şarkıda da müzik göremiyorum çoğu zaman. Aslında bu her tür için geçerli olabilecek bir varsayım. Şimdiki pop şarkıları derken de Türkçe olanlardan bahsetmiştim esasen. Dediğin gibi matematiksel bir ayrım yapmak da mümkün görünmüyor müzik türleri arasında. Zaten benim için her zaman teknik değil ruh önemli olmuştur, sanatın her dalında.
Hatta bakınız:
http://www.garaj.org/makale/18/teknik-mi-ruh-mu/1.htm
-
Pop nedir?
Pop nedir? Masada üretilir, heryerde tüketilir. Adamı zengin eder, rezil de...
Ayağa düşürür, bugün gelir, yarın kaçar, bazen ilelebet payidar kalacağı tutar...Pop, bunların hepsi birden belki. Tersi de doğru.
Pop, genellikle masada üretilir. Ama 5. Senfoni de bir ara pop olmuştu.
Reha Muhtar, jenerik müziği yaptığından beri Carmina Burana da pop. Loreena McKenneth, geçen yıla kadar elitti. Şimdi İstiklal Caddesi'ndeki bütün plakçılarda, kitapçılarda, cafelerde çalıyor.
Pop yani. Masada mı üretildi?
Pop, zengin eder. Bunu herkes bilir. Ama Türkiye'nin ilk popstarı, yıllarca genç kızların onun için paralandığı adam, Erol Büyükburç neden zengin değil? Kumar alışkanlığı da yok oysa...
Pop, rezil eder. Emre o kadar uğraştı, güzel kızları kumsala doldurup yerlerde süründü, saçlarını bir uzattı, bir kazıttı, herşeyi denedi.
Akın o kadar klip çekti, cep telefonunu denize bile attı bu uğurda.
Gönül Gül, ateş dansları yaptı, soyundu dökündü, "bi hoş" baktı.
Melis Sökmen caz söylüyordu. Şimdi popçu oldular. Ünlüler de.Ama hâlâ kaset satamıyorlar.
Onur Akın klip uğruna Vos Vos'unu yaktı. Olan Vos Vos'a oldu. N'apacağız şimdi?
pop böyle birşey
not: yazı çalıntıdır
-
Pop bir müzik türüdür.İsteyen dinler.Hatta ben bile arada dinlerim ama ben herşeyi dinlerim.Siz de dinleyin önyergıları bir kenara bırakın.eğer hoşunuza giden popçular varsa dinleyin kim tutar sizi.
-
Önyargılı değilim hoşuma giden olursa dinlerim.
-
Pop müzik, arkadaşlarında belirttiği gibi o an popüler olandır ve gerçekten masada üretilir.Bu durumda, örneğin bir metal grubu da pop yapabilir."Bu müziği insanlar dinleyemez" der ve keser biçer.Şüphesiz bu kararı aldıktan sonra grup elemanlarının her adımına bilgisayar girecektir.Bence şu an pek çok metal grubuda aynısını yapıyor.
Eski pop şarkılarını daha çok severiz doğru.Çünkü pop kendine sömürecek bir şeyler arar ve eskiden, örneğin Türkiye'de, etnik müziği biraz sömürdü.Hala severek dinlediğim temsilcileri vardır.
Yurtdışıda 80'lerde biraz daha bilgisayarda yapılan türlerin niteliklerini görebilirsiniz.
Punk'ı da aynı şekilde sömürdü pop, çünkü;
Pop, o an dinlenilen müziği ve dinleyenlerin toplumdan dışlanıyor olsalar bile sağlam yerleri olmasını sömürmek ister.O topluluğa benzemek ister.Kendini kumsalda ateş etrafında esrar içip dans ederken görmek ister.Ama bu işin televizyondan olamayacağını farketmez.Daha kötüsü bi' de bu işi gerçekten icra edenleri kendisi gibi sanır.
Etnik müzikler sömürüldüğünde bu kadar göze batmadı, rahatsızlık vermedi.Pop o zamanlar bu kadar ahlaksız değildi.Ama popun işi hiphop'a dökmesi ve bunu hakkaten karı-kızdan ibaret göstermesiyle korkunç bir ahlaksızlık belirdi.Metal grupları bile sömürülmeye çalışılıyor.
-
pop müzik koyup da nasıl dinlenir ve güzel gelir ben haa anlayamıyorum
-
bjork bir cok yerde pop diye adlandiriliyo ama ben karsiyimmm ya simdi bjork le brtney spears ayni kefeye konur mu.bjork muzigi bir gruba dahil edilmemeli bence o cok kendine has,tek
bunun gibi umay umay da oyle bence ama insanlarda bi gruplandirma hevesi var nefret ediyorum bundan,bu her muzik turunde boyle ya her grubun kendine ozgu bi tarzi havasi vardir.Eger kisiligi yoksa da pop deyin gitsin iste!!