-
BarışaRock öldü
Rock bu , karşı duruş bir anlamda , yemişim festivali , sadece hatunları yatağa atarak eğlenilmez. Ya da bu müzik sadece eğlenmek için dinlenilmez.
Hoş barışarock'a zerre kadar sempatim yok , ama bu müzik sadece eğlence amaçlı değildir bence. İçi boşaltılmamalı. Sırf kız tavlamak için de bu festivale giden insanlara zerre kadar saygı duymam , kendilerine saygı duyduklarını da sanmıyorum , gözden geçirilmesi gereken bir şey.
"Hey madem rock metal dinliyoruz, her şeye karşı çıkalım o halde" değil anlatmak istediğim. Asi gençlik rolünü oynayan fabrika çıkışı hepsi aynı tipleri çok görüyorum , hepimizin gözleri önündeler. Ama bu müziği dinleyenlerin bu tür organizasyonlara sadece "giderim , kafayı bulurum , kızı tavlarım , eğlenirim ,geçerim" kafasında gitmesi beni gerçekten üzer. Zaten sürü misali güdülen koyunların çoğunlukta olduğu bir ülkede yaşıyoruz maalesef , bizim gibi kitleler bazı şeyleri sorgulamazsa bunu kim yapar? Bunun yeri festivaller değildir diyebilirsiniz , ama festivallerden başka zamanlarda da bu kadar bir araya gelemiyor bu topluluk , kimse kusura bakmasın.
Barışarock konusunda ise , bu festivali sevmememin tek nedeni saçma ideolojiler üzerine kurulmuş olmasıdır. Bir bakıma milleti kandırıyorlar , özgürlük deyip orada tek bir şeyi savunuyorlar. Böyle saçmalıkların yerine (komünizm'e saçma demiyorum , sunuş şekilleri benim kastım) daha adam gibi şeylere karşı çıkılsa (karşı çıkılacak bir sürü şey var) o festivale giderim , gönüllü olarak çalışırım ve işim bittiğinde büyük bir haz duyarım. Ama yok işte, maalesef içi boşaltılmış bir festivale giden zevk düşkünlerinin haberlerini okumak zorunda kalıyorum , kalıyoruz. Üzücü , gerçekten üzücü...
Bu arada sözlerim sana değil Single , genele yazdım.
-
BarışaRock öldü
hiçbirşeye karşı olmasın, hiç bir şeyi de desteklemesin... müzik olsun sadece isteyen istediğini yapsın kimseyi rahatsız etmiyorsa gerçekten kimse rahatsız olamasın. barış olsun gerçek manasıyla herkes inansın öyle gitsin... deli gibi pogo yapalım.(belki yine haber bültenine çıkarım: ''eğlencenin dozunu kaçıranlar'' diye:)). içelim falan işte eğlenelim tek amaç bu olsun. bir de üçnoktabir, replikas, yine demir demirkan, false in truth, zardanadam ve de yaşarkurt gelse başka bişey istemem
-
BarışaRock öldü
Müzik... Sadecemüzik(bilerek bitişik yazdım =) ) amacı gütmelidir eğer bir amacı varsa orada olmam ben.. sorgulamak istiyorsa insan kendi başına yapar gider okur.. gider tartışır.. sorgulanacak en son mekan müzik festivalidir... ama senin dediğin gibi o festivale
"Hey madem rock metal dinliyoruz, her şeye karşı çıkalım o halde"
tayfası gidiyor.. işte bunlar benim için sorgulamayanlardan daha boş.. çünkü her türlü ideolojiye yönlendirilebilecek haldeler...tabii ki o festivale kafa bulmak amacıyla gidilmez benim gitme amacım.. barış temalı bir organizasyonda barış isteyen grupların müziğini dinlemek... müzik dinlemek olurdu.. biramı da yudumlarım.. oh ne ala.. =) ha etrafta slogan atanlar da olacak bayrak açanlar da olacak pogo yapanlar da olacak (pogodan nefret ederim. =).. küfür edenler de olacak tacizciler de olacak.. sokakta da var böyleleri... görmemek lazım..böyle kitleyle birşeyleri sorgulamaya kalkarsanız dokuz köyden kovulabilirsiniz de şakşaklanabilirsiniz de...
-
BarışaRock öldü
Bir reklam var bilmem hatırladınmı Fındıktı galiba Sloganıda şöyle.
(Tabi ki yersen).
-
BarışaRock öldü
garmesten anlat bana istersen nereye gidiyormuş bu paralar öğrenelim.. ya da burdan yaz herkes öğrensin abi.
-
BarışaRock öldü
şöyle söyleyeyim 2005 organizasyonlarında toplantılarına katılmıştım,
Festivali bu sene bedava yapabiliriz dediklerinde "-bedava adı altında sunulan herşey amacından uzaklaşır!" diyerek karşı çıkmıştım. orada olan arkadaşlar varsa hatırlayacaklardır.
Noldu sonrasında; aldıkları sponsorluklar yüzünden büyük bir yük altında kalıp, Dönercilere para kazandırdılar, Savundukları ideoloji Halk konseri oldu.
-
BarışaRock öldü
Festivale zerre kadar sempati duymadığımı belirttim zaten , oraya gidenler için üzüldüğümü de söyledim. Ama burada ayrıldığmız nokta sanatın yapılış amacı sanırım :)
Sanat sanat içindir diye düşünüyorsun anladığım kadarıyla , ama ben tamamen sanat toplum içindir düşüncesinden yanayım. En azından uç noktalarda olmayan sanatlardan bahsediyorum. Kendin için yaparsın ilk önce sanatı tabii ki , ama bir şekilde ben yaptığım şeyin bana verdiği güçle bir şeyleri değiştirmeye çalışırım. Sözlerimle Atatürk devrimlerine uyup şapkayla gezen ve meclise alınmayan bayanlardan bahsederim veya orayı burayı hortumlayıp yüksek yerlere gelen insan(!)lardan bahsederim. Ben bu müziği gerçekten bunun için kullanırım. Her yerde karşı duruş demiyorum. Tabii ki bir blues festivaline bir şeylere isyan etmek için gitmezsin veya tabii ki rock'n coke'a bir şeyleri protesto etmek için gitmezsin. O festivaller eğlenmek için. Ama benim anlatmak istediğim her zaman sadece eğlenmek için olmamalı festivaller. Bak geçen gün 69' woodstock'ı indirdin. Jimi'nin gitarıyla yaptığı protestoyu izle. İlla bağırıp çağırarak sloganlara atılarak ortaya konmaz bu karşı duruş. Anlatabiliyor muyum? Yani bu kitle bir gün olur da , sadece poposunun keyfine bakar da çevresini sallamazsa , tüm festivallere yan gelip yatmak için giderse , içindeki ruhu (ki çoğunda var mıdır tartışılır) kaybederse , o zaman kötü olur.
-
BarışaRock öldü
O dönemde burada sürekli yazdık zaten bedava olmasın abuk subuk Rock la Metalle ilgisi olmayan adamlar buraya dolmasın kızları taciz etmesin istedik. Ama bizleri dinlemediler. Festival alanında ne gördük Coca Cola dan atılan adamları süs gibi oradan oraya gezdiriyorlar. Çalışırken firma iyiydi de atılıncamı kötü oldu. Sonra birde ne görelim Memoli denen ünlü playboy çıkmış konuşma yapıyor. Bunun misyonu neyki bir rock festivalinde konuşma yapıyor. Birden koyun olmadığım aklıma geldi. Ben insanım dedim ben özgürüm kimse beni ortaya toplayıp koyun gibi güdemez deyip alanı terk ettim. Asıl koyunluk işte oradaki gibi ney yapacağına başkalarının karar vermesidir.
-
BarışaRock öldü
Evet buralarda biraz ayrılıyoruz işte.. ben müzik dinlerken toplumsal sorunları direk veren müzikleri dinleyemiyorum..
ör. mor ve ötesi.. eski albümlerinde güzel şarkıları var...
ama artık yoklar..yok biz şöyleyiz böyleyiz de filan da falan da..İşte ben bu örnektekine soğuğum.. sırf tepki vermek için yapılamaz müzik.. tepki verilir ama amaç tepki vermek olmaz amaç her zaman müziğini yapmak olur.yani sanat yapılır ondan sonra birşeyler söylenir vs.yani evimde düşünsenize açtım müziği adam bağırıyor kahrolsun diye.. düşünemiyorum...
ama mesela dediğin gibi barış temalı bir konserde barış sloganı atılabilir sonuçta o festival barış ve kardeşlik vs vs için toplanmış ve barışa hayır diyecek bir "insan" tanımıyorum ben.. ama orada (bR) yapılanlala hiç de aynı kefeye koyamam...
-
BarışaRock öldü
ben tartışmanın bu yana kaymasını istemezdim bilsem açmazdım konuyu valla :D