Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Kurt Cobain, idolluk , 27 yaş , yetersiz müzik , vs.

• ibanetze • 26 Mart 2007 13:28 • #524794
    Kurt Cobain'in vokali yüzyılın vokalidir, Meshuggah'ı binlerce metal grubundan ayıran özellik nedir? Hepsi az çok gamları biliyo, parmak alıştırmasından farksız sololar... Tom Morello'nun Kasım '93 Guitar School dergisine yaptığı röportajı oku, piyasada binlerce shred çalan gitarist var bi yenisine ihtiyaç yok diyo, üç beş sene düzenli çalışan herkes belli bi hızda solo atabilir ama Nirvana'nın ya da genel anlamda grunge gruplarının vokalini yapmak için on bin sene çalışsan gene de boş, yetenek gerek. ;)
  • şermutah • 26 Mart 2007 17:04 • #524808
    Bir dönemi kappatığına gerçekten inanıyorum ancak açtığı yeni dönem eskiye oranla ne kadar iyidir tartışılır nirvana dan sonra emeksiz sözler ve eskiye oranla daha kolay şarkılar ortaya çıkmıştır zaten plak şirketlerinin de onlara önem vermesinin sebebi budur hiçbirşekilde burda nirvana yı eleştirmiyorum sadece onları sahte ilah olarak gösterenleri kınıyorum.Rock ın plak şirketlerinin esiri olması nedeniyle punk daha sonrada punk ın plak şirketlerinin ele geçirilmesiyle gerçek ortaya çıkış nedeni olan isyanın rock müziği terk ettiğine inanıyorum ( rock la isyan ne alaka diyecweksiniz rock blues dan geliyo blues da tarlalarda çalışan eski zenci kölelerin ana yurda hasretlerini belirtmesi vs. vs. ) kısaca 90 ların başında rock ın bittiğine ve katillerden birinin Kurt Coabin olduğuna inanıyorum.Ve evet jimmy page la Kurt Cobain i kıyaslamak saçmadır çünkü havada karada suda jimmy daha iyi çalar buna örnek olarak ta blues u hard rock a ordan da black sabbath la birlikte metal e çevirmesinden anlarız bana hiç kimse nirvananın yeni bir tür açtığını söyleyemez ( grunge ne peki diyebilirsiniz altta açıklıycam ) ve lütfen led zeppelin den sadece stairway to heaven ı dinleyip yorumj yapmayın

grunge punk ın sözlerinin içi boşaltılıp solo eklenmiş halidir!

bunların hepsi benim şahsi düşüncelerimdir istediğiniz gibi eleştirebilirsiniz her türlüsüne açığım ama lütfen saldırmayın vede sen 14 yaşındasın ne bilirsinki gibi saçma bişey söylemeyin
  • şermutah • 26 Mart 2007 17:04 • #524809
    Bir dönemi kappatığına gerçekten inanıyorum ancak açtığı yeni dönem eskiye oranla ne kadar iyidir tartışılır nirvana dan sonra emeksiz sözler ve eskiye oranla daha kolay şarkılar ortaya çıkmıştır zaten plak şirketlerinin de onlara önem vermesinin sebebi budur hiçbirşekilde burda nirvana yı eleştirmiyorum sadece onları sahte ilah olarak gösterenleri kınıyorum.Rock ın plak şirketlerinin esiri olması nedeniyle punk daha sonrada punk ın plak şirketlerinin ele geçirilmesiyle gerçek ortaya çıkış nedeni olan isyanın rock müziği terk ettiğine inanıyorum ( rock la isyan ne alaka diyecweksiniz rock blues dan geliyo blues da tarlalarda çalışan eski zenci kölelerin ana yurda hasretlerini belirtmesi vs. vs. ) kısaca 90 ların başında rock ın bittiğine ve katillerden birinin Kurt Coabin olduğuna inanıyorum.Ve evet jimmy page la Kurt Cobain i kıyaslamak saçmadır çünkü havada karada suda jimmy daha iyi çalar buna örnek olarak ta blues u hard rock a ordan da black sabbath la birlikte metal e çevirmesinden anlarız bana hiç kimse nirvananın yeni bir tür açtığını söyleyemez ( grunge ne peki diyebilirsiniz altta açıklıycam ) ve lütfen led zeppelin den sadece stairway to heaven ı dinleyip yorumj yapmayın

grunge punk ın sözlerinin içi boşaltılıp solo eklenmiş halidir!

bunların hepsi benim şahsi düşüncelerimdir istediğiniz gibi eleştirebilirsiniz her türlüsüne açığım ama lütfen saldırmayın vede sen 14 yaşındasın ne bilirsinki gibi saçma bişey söylemeyin
  • syarar • 26 Mart 2007 17:26 • #524810
    Kurt Cobain iyi gitaristtir kötü gitaristtir demem diyemem çünkü haddime düşmez ama grunge müziğinin teknik gerektirmediğini aslolanın dediğin gibi "aramak" "bulmak" olduğunu söyleyebilirim.. ama gerçekten de nirvana'nın hemen her şarkısı çok kolay çalınabiliyor teknik yok derken bunu kastetmiştim.. ama o gerçekten bir efsane... vokali de muhteşemdi ayrıca... o ses ... aman tanrım.
    :D
  • SlipknotSlave • 26 Mart 2007 17:36 • #524811
    evet belki nirvana olmasaydı kolpa olarak nitelendirilen kesim olmayacaktı ama thrash vb. metal türlerinin aşırı ağırlığını kaldıramayan toplum gene bir başka nirvana çıkartıcaktı... herşey ve herkes zamanla değişir bu durdurulamaz bir gerçek... iyi yönde mi kötü yönde mi olmuştur bu değişim kişiye göre değişir ve artık 13 yıl önce olmuş bitmiş bir olayı tartışmak giderek anlamsız ve sıkıcı olmaya başladı...
    ayrıca bu çok güzel iki yorum için ibanetze ve şermutah'a teşekkürler...
  • ilkeran • 26 Mart 2007 17:39 • #524813
    Punk müzikte solo yok mu?

Bad Religion dinlemeni öneririm, punkın babaları olarak bilinirler...

En basit bi grunge kuşağı şarkısında bile Sex Pistols sözlerindeki anlam yoğunluğu var, bunları idda etmen komik olmuş, ben bi dil bilimci olarak çoğu şiirden daha anlamlı sözler gördüm Pearl Jam ve Alice In Chains sözlerinde, diğerleri de şiir kadar olmasa bile anlam yoğunluğu mevcut, kaldı ki bi görüşe göre sözler müziği gölgelememeli, müzikte aslolan müzikalitedir. Grunge müziğin sözleri kalitelidir, hem de baya. Love, Hate, Love sözleri buna çok yerinde bi örnek. İngilizcenin yeterli olmadığını düşünüyorum çünkü Pearl Jam şarkısılarının sözlerinin içi boş olduğunu düşünen kişiye şaşarım, şu an en açık sözlü, emperyalizme protest duran grup olarak gösteriliyo kendileri, içi boşluk derken kastın nedir bilmiyorum ama eğer buysa, cidden çok yolun var aşacak derim. =)

Grunge rockı ve müzikteki isyanı bitirdi demişsin, Smells Like A Teen Spirit'i hiç mi dinlemedin? O şarkı gençliğin isyanının sembolü oldu bi dönem, hangi isyanı bitirdiğini söyliyosun, tabi ki Seattle grupları zencilerin hakkını savunmadı ama isyanı bitirdi demek çok komik olmuş... Ayrıca rock/metal müzik nasıl bitti hala anlayamadım, zira Iron Maiden bi çok albüm yaptı grunge akımı sırasında ve sonrasında, Guns N' Roses grunge akımı sırasında dünyanın en çok satan albümlerinden ikisini çıkardı, sonrasında en çok para kazanan hard rock grubu seçildiler...

çünkü havada karada suda jimmy daha iyi çalar

Bu lafın için bi şey demiycem, sadece mahalle karısı kavgası tabir ettiğimiz olaya döndürme meseleyi. Biliyosun sen de 14 yaşında insanların bi şey bilmediğini, kendini onlardan biri değilmiş gibi görsen de sadece okuduklarını yazmışsın buraya, içi boş sözler hepsi.
    Yazdıklarının çoğunun tutarlı olmadığını düşünüyorum...
  • ilkeran • 26 Mart 2007 17:41 • #524815
    Bu arada ev arkadaşımın nikiyle yazmışım, ibanetze tarafından yazıldı yukardaki yazı.
  • şermutah • 26 Mart 2007 17:43 • #524817
    bu arada belirtmek isterim deli gibi grunge dinlerim ama düşüncelerim bunlar :D
  • ilkeran • 26 Mart 2007 17:46 • #524820
    Ayrıca '80ler elektronik/tekno ve pop müziğin en yükselişte olduğu yıllardı, Smells Like A Teen Spirit'in dünyayı sallaması, müziğe bakışı baştan ayağa değiştirmesi '90ların başlarıdır.

Alternatif müzik '80lerde çıkmış, kaldı ki Boyband mevzusu yine '80lerin sonuna Grungela başabaş bi döneme ya da belki grunge akımının biraz öncesine denk geliyo. Yani Grungeın müziğin kalitesini düşürdüğü yönündeki görüşün biraz tutarsız...
  • ilkeran • 26 Mart 2007 17:54 • #524823
    http://www.youtube.com/watch?v=5pgFRAKeKtY

Al bakalım sana bi Punk performansı ve solo... 2:00'de giriyo solo, baya baya solo işte.