Punk müzikte solo yok mu?
Bad Religion dinlemeni öneririm, punkın babaları olarak bilinirler...
En basit bi grunge kuşağı şarkısında bile Sex Pistols sözlerindeki anlam yoğunluğu var, bunları idda etmen komik olmuş, ben bi dil bilimci olarak çoğu şiirden daha anlamlı sözler gördüm Pearl Jam ve Alice In Chains sözlerinde, diğerleri de şiir kadar olmasa bile anlam yoğunluğu mevcut, kaldı ki bi görüşe göre sözler müziği gölgelememeli, müzikte aslolan müzikalitedir. Grunge müziğin sözleri kalitelidir, hem de baya. Love, Hate, Love sözleri buna çok yerinde bi örnek. İngilizcenin yeterli olmadığını düşünüyorum çünkü Pearl Jam şarkısılarının sözlerinin içi boş olduğunu düşünen kişiye şaşarım, şu an en açık sözlü, emperyalizme protest duran grup olarak gösteriliyo kendileri, içi boşluk derken kastın nedir bilmiyorum ama eğer buysa, cidden çok yolun var aşacak derim. =)
Grunge rockı ve müzikteki isyanı bitirdi demişsin, Smells Like A Teen Spirit'i hiç mi dinlemedin? O şarkı gençliğin isyanının sembolü oldu bi dönem, hangi isyanı bitirdiğini söyliyosun, tabi ki Seattle grupları zencilerin hakkını savunmadı ama isyanı bitirdi demek çok komik olmuş... Ayrıca rock/metal müzik nasıl bitti hala anlayamadım, zira Iron Maiden bi çok albüm yaptı grunge akımı sırasında ve sonrasında, Guns N' Roses grunge akımı sırasında dünyanın en çok satan albümlerinden ikisini çıkardı, sonrasında en çok para kazanan hard rock grubu seçildiler...
çünkü havada karada suda jimmy daha iyi çalar
Bu lafın için bi şey demiycem, sadece mahalle karısı kavgası tabir ettiğimiz olaya döndürme meseleyi. Biliyosun sen de 14 yaşında insanların bi şey bilmediğini, kendini onlardan biri değilmiş gibi görsen de sadece okuduklarını yazmışsın buraya, içi boş sözler hepsi.
Yazdıklarının çoğunun tutarlı olmadığını düşünüyorum...