-
grunge ın geneli için birşey demedim bu bir tartıştığımız konu kurt cobain di sanırsam. ikinci olarak hayır kendimi gayet 14 yaşında olarak görüyorum ve mutluyum yaşımdan sadece forumda küçüksün tipinde bi önyargı var ona karşı bunu yazdım.Bana 90 lardan sonra çıkmış tek bi tane düzgün grup gösterirsen memnun olurum.
_SMELLS LIKE TEEN SPIRIT_
Load up on guns and bring your friends
Silahları donan ve arkadaşlarını getir
It's fun to lose and to pretend
Kaybetmek ve rol yapmak eğlencelidir
She's over bored and self assured
O aşırı sıkılmış ve kendine güvenli
Oh no, I know a dirty word
Oh hayır, pis bir kelime biliyorum
Hello,hello, hello, how low
Merhaba, merhaba, merhaba, ne kadar aşağı?
Nakarat :
With the lights out it's less dangerous
Işıklar kapalıyken, bu daha az tehlikeli
Here we are now
İşte buradayız şimdi
Entertain us
Eğlendir bizi
I feel stupid and contagious
Kendimi aptal ve bulaşıcı hissediyorum
Here we are now
İşte buradayız şimdi
Entertain us
Eğlendir bizi
A mulatto
Bir melez
An albino
Bir albino
A mosquito
Bir sivrisinek
My Libido yeah
Benim libidom evet
I'm worse at what I do best
En iyi yaptığım şeyde daha kötüyüm
And for this gift I feel blessed
Ve bu tanrı vergisi yetenekten dolayı kutsanmış hissediyorum
Our little group has always been
Küçük grubumuz hep varoldu
And always will until the end
Ve sonuna kadar da varolacak
Hello, how low? Merhaba, merhaba, merhaba, ne kadar aşağı?
Nakarat
And I forget just why I taste
Ve neden tattığımı unutuyorum
Oh yeah, I guess it makes me smile
Oh evet, sanırım beni gülümsetiyor
I found it hard
Bunu zor buldum
It was hard to find
Bulması zor oldu
Oh well, whatever, nevermind
Oh peki, herneyse, boşver
hello, how low?
Merhaba, ne kadar aşağı?
Nakarat
Yeah, a denial
Evet, bir inkar
bana bu sözleri açıklarsan memnun olurum.Aynı zamanda Seatle grupları zencileri savunmadı/savundu gibi birşey demedim
pearl jam ve alice in chains hakkında yorum yapamayacağım çünkü hiçbir fikrim yok.
aynı zamanda kimin daha iyi gitar çaldığı konusuna gelince tamam haklısın orda biraz aptallık yapıp olayı sanki yarışmaymış gibi gösterdim özür dilerim.punk taki solo olayına gelince şahsen o kadar belirgin olmadığını düşünüyorum zaten punk ı oluşturan gruba bakarsanız kendilerinin bile o kadar iyi gitar çalamıyoduk dediğini görürsünüz ( sex pistols )
-
elektronik/tekno pop tan bahsetmiyorum 90 lardan sonra çıkmış audioslave soundgarden muse vb. istisnalar dışında rock ta öyle büyük bir grup göremiyorum
-
Nereye bakıyosun sağlam grup görmek için?
Anathema, Opeth, Iced Earth, Tool, Dredg, A Perfect Circle, , Nickelback, My Chemical Romance, AlterBridge, Radiohead, The Mars Volta, Mad Season, Stone Temple Pilots, Stone Sour, Sonic Youth, OASIS, Travis, Manic Street Preachers... Daha binlerce var ama neyse...
-
Silahları donan ve arkadaşlarını getir
Kaybetmek ve rol yapmak eğlencelidir
O aşırı sıkılmış ve kendine güvenli
Oh hayır, pis bir kelime biliyorum
Merhaba, merhaba, merhaba, ne kadar aşağı?
Sence burda genliğin hayattan bezmişliğini anlatılmıyo mu? Rol yapmak, sıkılmış ama özgüveni tam gibi durmak... ve ayıp olarak nitelendirilenler/tabular...
Bunlar imgedir, imgeleri yorumlamak senin yapacağın iştir... Yazmak kadar okumak ve anlamak da önemlidir, sen burda isyan yok, hani nerdeymiş diye bakarsan kimse sana bi şey anlatamaz...
-
maksat öğrenmek
-
maksat öğrenmek
-
intihar etmeseydi bence öyle tipler olmazdı.nirvana en iyi gruptur dünyada başkası yoktur diyenler evet birsürü var bunları da dikkate almamak lazım sonuçta bişi değiller onlar,değmezler:)..nirvana dağılırdı,kurt bi süre çekilirdi kızına vakit ayırırdı,foo fighters belkide kurulmazdı...kurtün rapçiyle bi düeti olurdu(rapi çok yaratıcı bulduğunu söylermiş),sonra yine ortaya çıkardı süper şarkılar yapardı,belkide kızı bugün böyle olmazdı...
sonuçta bunların hepsi olasılık kurt öldü,yaşamıyor,yaşasaydı diye bişey yok olmadığı gibi de nirvana dünyanın en süper grubudur diyenlerde olacak,napalım onlarda öyle yaşasınlar gitsinler...
anket için birşey demiyorum başka güçlere yapanı havale ediyorum... :)
-
Nirvana hakkında konuşmadan önce iki kez düşünelim, aynı şekilde çalması zor olan şarkılar vardır, yazması zor olan şarkılar vardır, ikisinin ayırdını bilelim
ibanetze 26 Mart 2007 Pazartesi / 00:54
kurt şarkıları ve grunge için 3 akor ve 1 çığlık demiş...
kurtü,şarkılarını ve grungeı seviyorum yanlış anlaşılmasın...
-
Rolling Stones da müziğe kızlar için başladık demiş, ama önemli olan ne dedikleri değil, ne yaptıkları...
-
grunge punk ın sözlerinin içi boşaltılıp solo eklenmiş halidir!
Pearl Jam'in, Alice In Chains ve Soundgarden'in punkla hiç bi alakası olmayan bi çok hiti var, Nirvana soloları Bad Religion sololarından daha komplike mi ki bunlara solo mu diyosun demişsin?