Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

rap(böyle mi yazılıyor?) dinleyicileri

• Soulforger • 27 Mayıs 2007 16:47 • #527192
    "Ne olursan ol , yine gel"

Mevlana ya da Yunus Emre , emin değilim şu an :)

Böyle hoşgörü abidelerinin yaşadığı topraklarde yetişiyoruz , farklı müzik dinledikleri için
    insanları hor mu göreceğiz? :)
  • Necrophilliac • 27 Mayıs 2007 17:50 • #527197
    Açık konuşayım bir müzik veya yaşam tarzı hakkında başkalarının fikirlerinin senin fikrinde rol oynaması bana komik geldi.Her neyse, fikrimi daha öncede belirtmiştim.Bazısı bu sistem yıkılsın ister, bazısı şikayet eder ama şikayeti cebinde para olmamasıdır.Yoksa ne sokaktaki aç, ne de savaştaki çocuk umrunda değildir.Rap kültürü benim gözümde ikinci şık ne yazıkki.Doğrudur, bazı şeylere kızıyorlar, isyan ediyorlar.Ancak 1960larda Punklarla beraber müzik yapmaya çalıştıklarında gördük ki Punk cebindeki paradan utanırken Rapçi rahat rahat kilolarca altın takı takabiliyordu...

Cebine para girince susan isyandır bana göre Rap.Müzik olaraksa hiç beğenmem zaten bir müzikten çok ideoloji olarak yaklaşıyorum ki onda da bu sonuç çıkıyor.
  • Aria GalaCtiCa • 27 Mayıs 2007 18:00 • #527198
    Rap bildiğim kadarı ile ırkçılığa karşı oluşan bir tepki müziği idi. Şimdi ırkçılık kalmadı ki. Irkçılık bireysel olarak var artık, kişilerin ırkçılığı var devletlerin değl. Bu kişiler de çok çok az oranda zaten.

Rap artık devrini kapatmış gibi. Çünkü artık beyazlar da rap dinliyor ve hatta yapıyor, beyazlar da FUBU giyiyor. Halbuki bu müziğn beyazlara karşı yapılması gerekiyordu...

Müziğini tartışmıyorum çünkü o müzik hala dinleniyorsa hala para kazandırıyorsa müziktir. Ha beni tatmin etmiyor ama "rap müzik değil" demek kimsenin hakkı değil.

donald_cobain'in betimlediği özentileri de müziğe maletmemek lazım bence. Çünkü özentilit bireylerin özentiliğidir tarzın değil. Rock hatta metal müziğin de özentileri var. Rock dinleyen insanlar da gayet abzürt hareketlerde bulunabiliyorlar. Bunları müziğe maletmemek lazım.