-
Camel? Ahoy! İlk kez Camel dinleyen birine rastladım , mesudum :D
-
bir ayrım yapmak bana saçma geliyor. sonuçta bir bebek gibi doğuyor, büyüyor ve gelişiyor. 80 ve 90 lar gelişimi açısından önemli ama bugünü de yabana atmam. popülerlik kazandıkça diğer müzik türlerine kayıp özünü bozuyorlar. nu metal diye bi olay var ki akıllara zarar. popüler olma peşinde koşmayan, ben metal yapacağım diyen her grup iyidir. bundan dolayıdır ki metal için bence dün ile bugünü birleştirebilmek lazım.yozlaştıranlardan kaçınmak gerek. abi rap tuttu bu sıra sen söyle biz çalalım mantığının olmaması lazım. ya da kapkara giyinip satanistim ben diye dolaşan, kendini metalci sanan insanlar gibi. yozlaşmadığı sürece her dönem favorimdir.
-
doğduğum yıldan sonrası ;) 80lerin ikinci yarısı
-
www.last.fm
sevdiğin grupların benzer grupları arasında gez neler bulucaksın neler :)
-
Kesinlikle ve kesinlikle 80'ler...
-
grunge sayesinde , kurt cobain in şarkılarını herkes çalabileceği için 80 lerdeki satışlarını ikiye katladı gitar üreticileri.kese kese ağaç kalmadı ve daha ucuza da gitar yapabilmek için koredeki ağaçları da sömürmeye yöneldiler.şimdi hindistan , endonezya da biçiliyor.
yani diyorum ki grunge dünyayı kuruttu içinde hiçbirşey olmayan müziği ile...
-
pink floyd'un syd'siz döneminden sonrasından itibaren, 70lerin sonu, bütün 80ler, 90ların büyük bi kısmı... kafadan bi son 25 yıl diyorum. evet rock müziğin son 25 yılı :)
-
Kesinlikle 80'ler
Bu arada 80'ler de Glam metal daha ağır basmaktaydı
Glam Metal gruplarının %90'ı o dönem çıktı
Tabi Thrash Metal de oldukça popülerdi o dönem.Özellikle 86 ve sonrasında
80'lerin kalitesine hiçbir zaman ulaşılamaz
-
70'lerin heayvsi 80'lerin Glami 90'ların thrashi desem yeter
-
her dönemin ayrı tadı var...
ama insan eskileri arıyor her zaman olduğu gibi...