Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Lacuna Coil

• craSSa • 23 Temmuz 2007 03:03 • #529582
    Grup adını kendine nick edinmiş birinin yerinde duramayıp dahil olma ihtiyacı hissedeceğini tahmin etmeliydim..

craSSa sana hitaben yazıyorum:

Hmm. Bu tarz girişler her zaman etkili olmuştur. Fikirlere kontra çıkarken Ahmet sana hitaben, Mehmet sana ithafen vs yazın ki karşı tarafı daha yazıya girmeden etkileyebilesiniz.

vesaire metalin içinde gotik veya doom gotik metal yok mu?

Yok kardeşim, vesairenin içinde gotiğiniz yok. Neden yok, çünkü sevmiyorum. Çünkü müziğini, tarzını, özellikle de "gotik" takılan özenti bebeleri gereksiz buluyorum. Çok gereksiz buluyorum hem de. O kadar gereksiz buluyorum ki anlatamam. Kim gereksiz buluyor? "Ben" gereksiz buluyorum. Anlatabiliyor muyum yoksa daha basit cümleler mi kurayım. Aranızdan gotik biri çıkıp yok kardeşim gereksiz bulamazsın demez umarım.

bu grubun gereksiz olduğunu nasıl farkettin farkettinse elinde kanıt var mı?

Yok kardeşim, neden olsun ki? Gerekli bulanların kanıtı mı var ki benim ihtiyacım olsun. Lacuna Coil'ı, hatta gotik metali olmazsa olmaz yapan hiçbirşey yok. Gotik olmasaydı şunlar şunlar olmazdı diyemezsiniz. Bu yüzden gereksiz. Ama Ahmet veya Mehmet çıkıp ben lacunasız gotiksiz yapamam, benim için gerekli derse, aksini söyleme gereği duymam, sizin yaptığınızı yapmam.

senin dinlediğin tarzdaki grupların hepsi gerekli, hepsi canla başla halk için mi çalışıyor?

Evet, birçoğu gerekli, birçoğu olmazsa olmaz. En gereksizini on tane gotiğinize değişmem ama şu noktada haklısın ki hiçbiri canla başla halk için çalışmıyorlar. Neden çalışmıyorlar, çünkü güzel müzik yapmaları, müziğe katkıda bulunmaları gerekli olmaları için yeterli. Zaten varsa öyle canla başla halk (!!!) için çalışan grup söyleyin öğrenelim, biz de bulaşalım ucundan, destekleyelim abileri.

Sonuç olarak en azından tartışmamız "gereksiz". Adam "Lacuna Coil" diye başlık açmış. Herkes altına iyi gruptur, gerekli gruptur, manyak gruptur yazsa başlığın ne anlamı var. Farklı fikirler çıkacak elbet, doğru ya da yanlış. Daha fazla uzatmamanızı rica ediyorum. Zira gereksiz grubun gereksiz tartışması için kafa gereksiz derecede kazan oldu.
  • beklicem321 • 23 Temmuz 2007 03:39 • #529583
    Hepsi hoş güzel de "özenti bebeleri" demeseydin keşke. Bu senin tanımın oluyor ama genelleme yapıp konuşuyorsun. o grubu dinleyen "gothic"lere de bunu söylemiş oluyorsun ve hoş değil. Anlatabildim umarım. Daha fazla uzatmadan sakin sakin tartışmanızı yapınız. Ama aşırıya kaçmayınız lütfen. Şimdiden belirteyim dedim.
    Hepinize iyi geceler :)
  • lacunacoil • 23 Temmuz 2007 09:08 • #529584
    nickinim grubun çığırtkanlığını yapmamla bi alakası malesef yok.
    klişe cümleler kurupta gruplar hakkında araştırmadan yazmayalım.
    elbette buradaki başlıklar; grupları veya solistleri bilmeyenler için öğrenmek için birebir.
    ama eleştiri yapmayı bilmiyorsakta yazmayalım boşuna.
    yeni yetme gruplarla karşılaştırmakta cabası.
    ben zaten muhteşem grup demedim
    ama neden dave mustaine set me free parçasında christina'yı istemiş. bi düşünmek lazım

çok merak edenler için not: grup asla biz gothic metal yapıyoruz diye açıklama yapmamıştır.
  • craSSa • 23 Temmuz 2007 14:00 • #529587
    Gerçekten ciddi anlamda baygınlık verdin. Boş cevaplarla gereksiz yere uzatıyorsun, vakit çalıyorsun. Anlamakta gerçekten mi zorluk çekiyorsun yoksa anlamak mı istemiyorsun. Yazdıklarımı dikkatli okuduysan gotik tarzdan ne kadar tiksindiğimi farketmişsindir. Seni bilmem ama ben birşeyden tiksinmeden önce hakkında araştırma gereği duymam. Ne yani, elemanların ayakkabı numaralarını bimeden tiksinemez miyim. Müziklerini dinledim, beğenmedim, gereksiz buldum. Dahası var mı. Benim için olay orada bitmiştir. Dur ulan biraz daha kasayım belki severim veya araştırayım biraz belki vardır bir numaraları demedim. Gerek yok.

Eleştiri yapıp yapmadığımı bilemezsin çünkü yaptığım şey eleştirmek değil, fikir beyanı. Arada farklar var, büyük farklar. Eleştiri için araştırma gerekebilir ama yaptığım şey için gerekmiyor.

Yeni yetme gruplarla karşılaştırmak derken neyi kastettiğini anlamadım ama öyle birşey yapmadığımdan eminim. Konumuz lacuna ve başka bir grubu konuya dahil etmedim.

De kardeşim, muhteşem grup de, aşmış grup de, ilah grup de, istersen tap lacunaya. Söylediğim gibi, fikrindir, saygı duyarım, senin yaptığını yapmam.

O Dave Mustaine konusunu gerçekten bilmiyorum ama ilginç geldi. Bi düşünmek lazım dediğin gibi. Muhtemelen daha genç kitlenin dikkatini çekmek istemiştir. Eminim bazı gotik şahıslar Megadeth gibi bir grubun farkına bu sayede varmıştır.

Grubun biz gotik yapıyoruz dememesi, gotik yapmadığı anlamına da gelmiyor. Sen de ben de biliyoruz, lacuna gotik yapıyor, hem de baya bir gotik yapıyor. Yapmasa da aslında umrumda değil. Haksızlık etmişim deyip bağrıma basacak değilim.

Uzatmayınız, müziğinizi dinleyiniz, fikirlere saygı duyunuz, vaktimi harcamayınız...
    Saygılar..
  • Mrs_metal • 23 Temmuz 2007 18:30 • #529596
    bakl dostum bende pek dınlemem tsu anda adı gecen grubu ama gereksız de demıyorum cunku ne olursa olsun adamlar emek verıyolar kapış.?
    bence oartyadakı emege gereksuız demek cok buyuk terbıyesızlıktır.
    evet herkes aynı fıkırde olacak dıye bı sey soz konusu olamaz.
    ama kımse oaradakı emegede bgereksız canom bunlarda dıyemez.
    BU COK BUYUK TERBIYESIZLIKTIR..
  • craSSa • 23 Temmuz 2007 19:58 • #529600
    Peki bayan metal... Kapiş bayan metal...
    Lacuna Coil tek kelimeyle rezalet bir gruptur ama adamlar kendi çaplarında uğraştıkları, emek verdikleri için gereklidir (!!!)
    Söylemem gereken başından beri bu muydu? Şimdi oldu mu? Tamam mı? Terbiyesizlik etmedim değil mi? İstediğiniz olduysa konu kapanmıştır lütfen daha fazla uzatmayın, asap bozmayın. Rica ediyorum...
  • Ktulu • 24 Temmuz 2007 15:07 • #529629
    ama lacunanın da piyasadan,magazinden uzak bir grup olduğunuiolsalar da ki değiller bunu istediklerini sanmıyorum

Yanlış biliyosun kardeş. Bildiğinin tersi gibi bu durum. Simone'un ben de hastasıyım tabii, hatta myspace'te yazıştığım insanlar arasındadır :)) Bu arada yine myspace'ten bi bilgi: Lacuna vokali Cristina isminin Christina şeklinde yazılmasından nefret ediyor. Sanırım hristiyanlıkla ilgili problemleri var :))
  • terör_katina • 24 Temmuz 2007 15:19 • #529630
    cristina yazmıştım ama...
    simone da biizm yeni açılçak sitenin adını bulmuştu alçak gönüllü kadın ya :D
  • Ktulu • 24 Temmuz 2007 22:04 • #529645
    Dediğim gibi.. Pek şeker :)
  • Mrs_metal • 26 Temmuz 2007 16:46 • #529700
    kardesım ne garıp tıpsın yaa!!!
    baska bısıy soylemeye gerek duymuyorum..