Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Pink Floyd'a Erişme

• darkscare99 • 8 Ağustos 2007 02:07 • #530280
    kesinlikle katılıyorum.herkesin sevdiği grup farklıdır ve kendisine en farklı gelebilir ama ben pink floydu hiçbir kategoriye sokamıyorum.duygu olarak -en azından benim için- pink floyd'a yetişebilecek bir grup yoktur.bunu sadece müzik olarak ele almamak gerekir.grup elemanları felsefelerini en iyi şekilde hem sözlere hem de müziğe yansıtmışlar.ayrıca kullandıkları altyapıdan sahnedeki ışık oyunlarına,albüm kapaklarına kadar herşey ama herşey birbiriyle bütünleşiyor.
    neden pink floyd gibi bir grup daha olmadı sorusuna gelince bunda en önemli etken grup elemanlarının hepsinin birden gruba farklı şeyler katması.özellikle syd'in olduğu dönemle bu farklılığın yakalandığını düşünüyorum.
    insan müzik dinlerken lsd almış gibi olur mu yaaa!! oluyor:)
  • darkscare99 • 8 Ağustos 2007 02:11 • #530281
    pink floydu gerçekten anlamış çoğu insan grubu farklı kılan albümleri sıralasathe wall bunların içinde baş sıralarda olmazdı herhalde
  • darkscare99 • 8 Ağustos 2007 02:15 • #530282
    hehe haklısın yaa gerçekten de:)))
  • rubber soul • 8 Ağustos 2007 02:32 • #530286
    Aslında hiçbirşey yazmadım.Cevap vermeyin.
  • DrumBanger • 8 Ağustos 2007 04:29 • #530287
    Böyle güzel tuza can kurban :)

Yani bir süredir dinliyorum şarkıları fakat daha algılayamadım neyde ne yatar . Ya da nasıl öyle sololar çıkar o gitardan . Özel bir grup gerçekten . Ben bu soruyu kimler için sorduma gelince aslında fikir edinmeden yorum yapmayacak olan herkes için sordum .
  • mustin • 8 Ağustos 2007 14:16 • #530288
    pink floyd gibi bir grup bir kere gelir ve hiçbirşey ona erişemez.pink floyd müziğin ulaşabildiği en uç noktadır bunu algılayamayanlar utansın
  • Single_FACTOR • 8 Ağustos 2007 19:05 • #530293
    oo fena fanatiğiz .)
  • Single_FACTOR • 8 Ağustos 2007 19:12 • #530295
    Sanat-Müzik seyirci için özneldir,görecedir.Profesyonel bir müzisyen için ise müzik görece değildir. mesela "Link Bizkit Pink Floyd'dan güzel müzik yapıyor" derse müzisyenlik yapan biri,müziği bırakması gerekir onun.Müzisyen bu tür bir soru sorulmayacağını bilir.

Hayır iki statü arasında hiçbir fark yoktur, görece vardır ve olmalıdır da; senin dediğin gibi olsa her müzisyenin aynı tarzda müzik yapması gerekirdi .)
    Müzisyen bir çevre içinde de bu tip tartışmalar bolca yaşanır.
    misal; benim için Limp bizkit daha güzel müzik yapıyor Dream theater ise Armoni çöplüğü yaratıyor. başka bir müzisyen için dream theater müzikte ulaşılabilecek son nokta anlamına gelebilir.
  • mustin • 8 Ağustos 2007 23:40 • #530303
    öyleyiz efem:).sırf dark side of the moon albümü yeter bea
  • şermutah • 16 Ağustos 2007 00:17 • #530504
    kendi nacizhane fikrim udur ki pink floyd müzikle deney yaptığı için erişilmez :)

sözler den bahsedersek pink floyd dan önce bob dylan ın erişilmzliği

solo müzik kaliteden sözedersek hendrix in led zeppelin in eric clapton un vs. erişilmezliğinden de sözetmek gerekiyor (burda ters anlayıp neden karşılaştırıyorsun nerden biliyorsun demeyin ya da pink floyd kötü söz yazıyor gibi birşey demiyorum)

pink floyd bu ikisinide bir potada eritip üstünede yeni ve denenmemiş şeyler ekleyen bir gruptu(talkbox pink floyd un buluşu ilk samplerı sanırsam gene pink floyd kullanıyor sonra çok denedik ama hala klavyeden o echoes taki sesi çıkartamadaık sanırsam oda gene farklı birşey vs. vs. )

camel demişsiniz güzel hoş grupta pf nin üstün yeni birşey getirdiklerini düşünmüyorum

eloy da güzeldir pink floyd sevenlere tavsiye ederim :D