-
Arkadaşlar daha iki gün önce V For Vendetta isimli filmi izledim..ve hastası oldum tabi...
filmde V'nin evinde bi müzik kutusu var...Evey evi terkettikten bir zaman sonra tekrar dönüyor..V,odasından çıkıyor ve Evey'i müzik
kutusunun yanında şarkı dinlerken buluyor..şöyle bir dialog geçiyor:
-V:Döneceğini beklemiyordum..
-Evey:Bu şarkıyı özledim...
işte o sırada çalan bu slow parçanın adını istiyorum arkadaşlar bilen varsa lütfen yazsın..çünkü ses de tanıdık Dido'nun ve Whitney Houston'ın sesini andırıyordu biraz..
(NOT:filmin sonu çok kötü çünkü Evey'le kavuşmaları mümkün değildi ya yazık öfff...aslında mümkündü ama neyse..V gibi sevgilim olsun milyar borcum olsun :-)Bi de filmde gerçekten sağlam mesajlar ve gerçekler var..bu yüzden çok tuttum..)
-
film çok güzelde izleyeli çok oldu o dediğin sahneyi hatırlamıyorumda dans ettikleri bi şarkı vardı onu mu diyorsun :S yoksa hiç dans etmemişlermiydi :S
-
ya yazık ya dans ettiler de hemen ondan 2-3 dakka gerideki sahne..
hatta şarkı filmin bir yerinde daha geçiyor..
Evey zindandan çıktığının ertesi günü "ben gidiyorum" diyor..V de müzik kutusunun başında bi şarkıyla meşgul sırtı dönük bir vaziyette Evey'i duymamış gibi "Burada 872 şarkı var,hepsini dinledim ama hiç birinde dans etmedim" diyor..Evey de "Beni duydun mu,gidiyorum" diyor..V de "Evet" diyor...işte V sırtını dönükken sahnede çalan şarkı zaten filmdeki tek bayan vokal şarkı bu yaniii..
sonra baya bi olaylar geçiyor aradan işte sonra Evey geri geliyor bi gün o şarkıyı dinliyor gelir gelmez "bu şarkıyı özledim" diyor..sonra dans ediyorlar filan..ardından filmin finali geliyor zaten..V metroda askerlerle çatışıyor sonra da Evey'e kavuşamadan ölüyor :-(((
-
ya eğer çıkaramadıysanız da problem şu olabilir,ben DVD'den Türkçe altyazılı izlerim genelde..metin çevirisi ve dublaj farklılığı diyaloglarda bir iki kelime farklılığı yaratabilir ama bulursunuz tarif ettiğim sahnelerden ve BOLD'la yazdığım diyaloglardan...o "872 şarkı var hepsini dinledim ama hiçbirinde dans etmedim" olayı da gayet bariz tek sahnede var zaten...işkenceler bitiyor,sonra kız herşeyin bi oyun olduğunu anlıyor filan V'ye hesap soruyor "bunların hepsini sen mi yaptın,saçımı sen kestin,bana sen işkence ettin..." diyor ağlıyor..sonra V onu asansörle yağmura çıkarıyor..bu sahneden sonra bir iki dakkalık bi yer geçiyor sonra oluyor bu müzik kutusu olayları filan...
-
hatırlayamadım
-
Julie London - Cry Me A River
Cat Power - I Found A Reason
Antony & The Johnsons - Bird Gurhl
soundtrack albümünde bunlar var içlerinden biri. cry me a river olması lazım. evet o dinleyince hatırladım:))
-
Böyle bir filme bu kadar spoiler verilmez. İzlemeyenlerin zevkini de düşünün arkadaşlar. Saw'ın sonunu söyledi diye arkadaşımla papaz olduğumu bilirim. Lütfen bu konuda biraz daha dikkat..
-
yaa death herşeyi hatırlıyorumda o müzik kutusu yeri çıkmış aklımdan :S
-
Pardon afedersin craSSa
-
ya malesef hala aradığım şarkılar değil..aslında bu aradığım şarkı filmin soundtrack'i filan da değildir büyük ihtimalle..amylynnlee,senin yazdığın Cry me a River'ı dinledim..malesef o da değil..benim söylediğim şarkı daha farklı..orada daha genç ve büyük ihtimal Cranberries'in vokalisti Dolores'in sesinin yumuşaklığını da azıcık andıran bi ses var ve şarkıda yalnız piyano çalınıyor..Julia London'ın sesi çok kadınsı..o piyano sesi de sadece birkaç notanın tek tek basılmasından ibaret diyebilirim..yani daha buruk bi melodi..ah o şarkıyı bi bulabilsemm..yani senin dediğin çok müzikal..benim aradığımda böyle bi özellik de pek yok...siz en iyisi filmi bir izleyin o benim dediğim sahneleri filan o zaman anlayacaksınız..ben youtube'dan da çok araştırdım ama bulamadım