Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Dinlenen müzik tarzının alkol ve sigara üzerindeki etkileri

• Aria GalaCtiCa • 17 Ekim 2007 23:51 • #531875
    Formata uydurmak adına lafı dolandırmayı gereksiz görüyorum.

Arkadaşlar, yapmam gereken bir projeden dolayı toplam 400 kişiye bu soruyu sormam gerekiyor. Tabii ki başvurduğum tek yöntem buraya bunu yazmak değil ama en azından ihtiyacım olan verinin bir kısmını karşılar diye düşünüyorum.

Bu yüzden arkadaşlar, herkes dinlediği müzik türünü, yaşını, alkol ve sigara kullanma durumunu yazarsa bana yapabileceğiniz en büyük iyiliklerden birini yapmış olursunuz.

Ancak başlık da gayet güzel bence, tartışılmaya değer. Fikir ve görüşlerimizi de belirtebiliriz.

not: ciddiyet en büyük ricam. her ne kadar mesajları geçirirken seçici davranacak olsam da "dinlediğim müzik hanzo black, içki değil kan, sigara değil esrar içerim" gibisinden cevaplar görmemek kişisel ricamdır sizlerden.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

dip not: zamanı geçti, projemi takdim ettim. yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
  • Single_FACTOR • 18 Ekim 2007 00:07 • #531876
    Bravo. bu kadar mantıklı bir konu bulunamazdı sanırım.
    sen mi seçtin? başka biri mi tavsiye etti?
  • Aria GalaCtiCa • 18 Ekim 2007 00:21 • #531879
    400 kişi üzerinde toplam 5 veriden oluşan bir istatistik projem var. Yeterli veriyi elde edince "şu müziği dinleyenlerin bu kadarı alkol kullanıyor" gibisinden birkaç grafik yapıp vericem.

Konuyu da ben seçtim. Gönül isterdi ki antropoloji okuyup can alıcı konuları seçseydim, ama ben de nihayetinde istatistik okuyorum. Daha adamakıllı konuları seçmeyi ben de isterdim ama bu da sonuçta bitirme tezi değil, dandik bir proje. Bana da bununla alakalı veriler lazım, hepsi bu. Not konuşuyor yani.Tamamen duygusal.
  • delik beyin • 18 Ekim 2007 00:37 • #531880
    grindcore, 19, alkol de sigara da yok.
  • Single_FACTOR • 18 Ekim 2007 00:48 • #531881
    Tebrik ederim öyle ise. çıkışta madalyanı al bari :D
  • linde_ • 18 Ekim 2007 20:56 • #531890
    Alkol her müzik tarzına gidiyorda sigara kişisel değişebilir. Mesela şarap, viski gibi içkiler daha çok klasik, romantik, jazz blues gibi müzik tarzlarını benimsemiş insanlar tarafından tüketiliyor gördüğüm kadarıyla tamamen hazım ve kulak meselesi. Bira zaten fix olarak her müzik tarzında içilebiliyor. Metal ve rock müzik türünde ise vodka, tekila, absinthe, rakı-balık(ikisini ayırmak biraz zor) gibi içkiler tercih ediliyor.

Sert müzikle beraber kafayı bulmak isteyenler alkol oranını asgari %40'ta tutarken. Hafif ve muhabbet edilebilecek müziklerde maksimum %40'tır bence..

Not : İstisnalar kaideyi bozmaz. Dediğim içkiler belirttiğim, belirtmediğim müzik tarzlarının hepsinde kullanılabilir. Çevresel etkilere uyularak yazılmıştır.
  • HeArSe • 18 Ekim 2007 21:16 • #531891
    alkol: Rakı
    sigara: içenin yanında bile duramam.
  • kare-te • 18 Ekim 2007 23:14 • #531892
    Kardeş kusura bakmada bu konunun sonuçları eğer ciddiye alınacak bir yerlere gidecekse daha ciddi konular ele almanı öneririm.
  • Aria GalaCtiCa • 18 Ekim 2007 23:27 • #531893
    Ödev. Sadece ödev. Bir birinci dönem ilk vize öncesi ödevi. 4 tane bilgiden oluşan bir veri seti ve bunların istatistiksel anlatımı. Sadece bir ödev, bitirme tezi değil. Öğretmenden başkası okumayacak. Önemli olan 4 adet veri ve bunların kağıda dökümü.

Tabii ki bu haliyle koymayacağım bilgileri ödeve. Bu kısmı ihtiyacım olan kısmı. Merak etmeyin.

Merdiven çıkarken armut yiyen insanlarda prostat kanseri olma oraı ile bir istatistik yapsam da aynı işi görürdü(ki bu örneği hoca kendisi verdi) Ölümcül bir değeri yok ama not alıcam bundan.

O kadar önemli birşey olsa hem ben buraya yazmazdım, hem de bunun için 1 hafta gibi oldukça sınırkı bir süre vermezlerdi.

Kafalardaki bütün suru işaretlerini gidermişimdir umarım. Tekrar ediyorum, çok fena yardıma htiyacım var. Ve bana yardım etmek 30 saniyenizi falan alır. Foruma yazmak istemiyorsanız özel mesajla da bildirebilirsiniz.

Müzik tarzı, alkol ve sigara kullanma durumu. Bu kadar. "pop, ikisini de kullanmam" veya "klasik, sadece alkol" gibi.
  • beklicem321 • 18 Ekim 2007 23:32 • #531894
    metal/.../alkol: kullanırım/sigara:kullanırım

umarım yardımcı olmuşumdur :)

yaş garmesten gelecek ;)