-
Bu konuyu yazmak için başka bölüm bulamadım ama terleme sorununun müziği doğrudan etkilediğini düşünerek buraya yazıyorum:
Pekçok kişi gibi benim de gitar çalarken elleri terliyordur ve eminim kimse bu durumdan memnun değil? Bir tanıdığımın amerikada yeğeni müzik ve gitar üzerine doktora yapıyor ve onun da aynı sorunu var. Önümüzdeki günlerde bir operasyon geçirecekmiş; detaylarını öğrenemedim ama ellere giden ve terlemeye sebep olan sinirlerin kesilmesiyle bu sorunu çözdüklerini duydum ,tamamen yeni bir operasyonmuş ve tehlikesi de yokmuş? Net te araştırdım ama bu konu hakkında kayda değer bişey bulamadım!!! Bu operasyondan haberiniz varsa veya daha önce duymuşsanız ve de beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
TeŞeKküRLeR.
-
O zaman benim bütün vücudumdakileri aldırmam lazım.Cok ciddiyim iğneleme değil.Sadece elim terlese yine iyi..
-
Ellere giden sinirler mi kesiliyomuş? :s Tam bilgilenmeden birşey söylemek istemiyorum ama sinirlerin kesilmesi kulağıma hiç ama hiç iyi gelmedi..
-
Ellere giden ve terlemeyi tetikleyen sinirler kesiliyormuş ve terleme ortadan kalkıyormuş...
-
Terlemeyi tetikleyen sinirler demişsin, bu sinirlerin tek görevi ellerin terlemesini sağlamak mı? Hiç sanmıyorum.. Bence ellerini pudralamayı dene.. Daha önce kullanılmış ve çok da başarılı olunmuş bir yöntem. Başlarda zor gelse de alışıtıktan sonra sorun olacağını sanmıyorum.
-
ben de her gün helium soluyorum böylelikle osurarak duvar delebileceğim.
-
sinirlerin kesilmesinin ilerde bi problem oluşturacağı kanısındayım ne bilim bi işe yarıyodur ki eller terliyodur sinirler kesilince altüst olur mekanizma bence yaşlanınca maşlanınca problem çıkarır başka çözümler aramak lazım
-
Çok değil ama ara sıra, -özellikle kışın- yazı yazarken ve gitar çalarken benim de ellerim terliyor. Daha önceden bir çok doktora başvurduk fakat, tedavisi olmadığını söylediler..
Şahsen, çok terlemez ellerim. Bu yüzden rahatsız oluyorum diyemem..
-
Sinirlerin kesilmesiyle giderilecek bir problem değil el terlemesi, tamamen metabolizmayla alakalı. Arkadaşın bence bu işi tekrar bir gözden geçirsin, çünkü şahsen ben, birkaç sene sonra hiç çalamaz hale gelmektense ellerim terliyken çalmayı yeğlerim!
Vücuttaki uzuvlara his veren, hareketi destekleyen sinirlerdir, bunun için doğru bir operasyon olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki gerçekten sinirler kesilerek terlemeye engel olunabiliyorsa bile riske atmanın hiçbir mantığı olmadığını düşünüyorum. Çünkü sinir kesmekten bahsediyoruz, tırnak kesmekten değil!
saygılar
-
pudra sur pudra