Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Malmsteen&kıraç !!!

• isengard • 17 Ocak 2008 21:17 • #532690
    Ben pek bi garipsedim hatta baya aklımda ikisini yanyana koyamadım herşey güzelde neden kıraç ??? kimdir kıraç....
  • l-i-m • 17 Ocak 2008 22:02 • #532691
    Öncelikle sevindim Malmsteen'in Kıraç'ın teklifini kabul etmesine .
    Kimdir Kıraç diye sormuşsun , bence benim yaşıtlarımın (1987) çoğunun rock müziği sevmesinde etkili olan isimlerden birisidir ( 6. 7. sınıfta falan ). Şimdi kendim açıp da bi Kıraç dinleyim demem ama 'Gidiyorum' şarkısı halen hoş geliyor kulağıma.

Neden Kıraç diye sormuşsun , çünkü Kıraç bu teklifi ona iletti ,, Malmsteen tutup bulmadı kıraç'ı.

Özetleyecek olursam bir Türk olarak güzel haber derim ayrıca Cem Karaca , Barış Manço gibi üstadların türkülerini yeniden yorumlayacaklarmış. Mutlaka dinlerim. ;);)

dipnot: Malmsteen demiş ki : Aslında farklı görünsek de yaptığımız şey aynı , beslendiğimiz kaynak aynı .
  • Aria GalaCtiCa • 17 Ocak 2008 23:11 • #532692
    Benim garipsediğim ve sorguladığım nokta; Bu kadar üst düzey teknik, ve anadolu rock. İyi de ne alaka?

Şimdi düşünün bi, basit giden gitar ve davul ritmleri, "bağa daldım dağ ineğe kaçmış/bağ bülbüle gül demez iken/ otuz beş yaşında da nazife'de hanım/ kimlere aldanmış/yandım da yandım" türevi şarkı sözleri (pis sallarım:D) arkada da "lülülülülülüdürlüdürlüvıcırvıcırhelelehölölö" türevi ultra-hızlı gitar solaları. Ne alaka lan? Bağdaştıramadım açıkçası, ortaya güzel, anlamlı bir bütün çıkacağından şüpheliyim.

Bir Can Atilla, Fazıl Say falan olsa anlardım da, sözkonusu kişi Kıraç olunca yukarıdaki sebepten ötürü bağdaştıramadım çok. Merakla bekliyorum sonuç nasıl birşey olacak. Umarım Nihat Doğan-Lerzan Mutlu ikilisinden doğacak bir çocuğa benzemez:P
  • Soulforger • 17 Ocak 2008 23:33 • #532693
    Şimdi Anadolu Rock nedir?

Ortaya kimler çıkarmıştır?

Bu ortaya çıkan adamlar bu müziği yaparken kimlerden etkilenmişlerdir , o dönemde ortada etkilenebilecekleri kmiler vardır?

Bu müziği besleyen nedir?

Küçümsemeden önce bir bunların cevaplarını vermek gerek bence. Cem Karaca , Erkin Koray ve Barış Manço diyoruz. Bu adamlarla çalsa Malmsteen nasıl olurdu?

Kıraç'la çalıyor , bence güzel de oluyor. Kıraç'ı eskiden daha çok severdim gerçi ama hala da severim eskisi kadar olmasa da. Bakalım , merakla beklemekteyim :)
  • Single_FACTOR • 17 Ocak 2008 23:34 • #532694
    Üzerine antifriz dökülmüş mevsim salatası gibi birşey,
  • FuL_TeLiKe • 18 Ocak 2008 00:52 • #532695
    ne kadar da küçümsemişin?
    kahkaha kahkaha kahkaha..

şimdi gelelim olaya..
    nedir anadolurock?
    68 kuşağıyla birlikte çıktığını biliyorum..

68 kuşağı dediğimiz insanlar kimden etkilendi de bu anadolurock ülkemize geldi?
    sanırım beatles,led zeppelin,pink floyd vs.

bundan etklenip bunu türkiyeye getiren kim olabilir?
    cem karaca,erkin koray,barış manço vs.

peki;
    1 döneme damgasını vurmuş "1 şeyler" için mücadele etmiş insanlara saygı duymamak ayıptır,terbiyesizliktir,haddini bilmemektir..!

fazıl say dediğin adama da 1 sormak lazım o da senin gibimi düşünüyo anadolurock'ı bu ülkede var edenler için, yoksa günümüzde müzikal anlamda olmasa bile düşünsel anlamda onlardan biri olduğunu mu savunuyo..

konuştuklarımızın "laF konuştu bal kabağı.." kıvamında olmaması için düşünerek konuşmakta fayda var..

1 metroseksüel ülkü ocağı reisi olduğunu belirtmişsin sanırım haklısın da..!
  • Ktulu • 18 Ocak 2008 13:38 • #532699
    Bence Karadeniz havaları çalsınlar. Hep metal müzikle Karadeniz havalarının karışımı birşeyler düşünmüşümdür acaba nasıl olurdu diye.
  • delik beyin • 18 Ocak 2008 17:33 • #532700
    bkz >> haluk levent - kağızman
    bkz >> yarduk - hamsinin diyabolik gözleri
  • isengard • 18 Ocak 2008 21:46 • #532702
    ahh be güzel kardeşim kıraçın rock müzikle alakası olan tarafları bir ben bilmiyorum demekki... ya da rock tarzını unuttum (:

ayrıca neden kıraç derken kıraçın yaptığı bir cok bestenın çalıntı ya da birşeylerin kopyası olduğunu bilen biriyim okulda caldıgım klasık eserlerın kıçını başını kesip beste diye yediriyor bizde bunu izliyoruz... malmsteen i çağırmış gibi güzel komık olmaya yatkın gözükmüşün ama... bu kadar yüzeysel şeyler yoktu o sorularda !!! ben eminimki kıraçta malmsteen müzik bilgisinin onda biri yoktur...
  • FuL_TeLiKe • 19 Ocak 2008 00:38 • #532704
    evet evet bu yarduk enteresan 1 grup..
    albüm kapakları ise yer bitirir..
    .)