Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Eurovision hakkında ne düşünüyorsunuz?

• kaşif • 30 Mayıs 2008 23:09 • #534139
    Tastamam öyle. (Ajdar mevzuu hariç)..:)

Zaten kendileri de yarışmacı olmanın avantajını kullanmak istediklerini söylemişler idi. Öyle de oldu, ürettiğinin duyulması, duyurduğunun beğenilmesi müthiş bir şey. Milyonlarca insan duydu kendilerini ve hakikaten doğru düzgün 4 adam izledi o milyonlar, mutluyum o yüzden bende.

Şu al gülüm ver gülüm oylaması mevzuunda da Türkiye'den Ermenistan ve Yunanistan'a oy gitmesi çok da garipsenmemeli zira epeyce Ermeni ve Rum vatandaşımız mevcut. Ayrıca Rusya'nın hep ilk sıralarda olması da Sovyetler'in dağılmasının çok da şerre alamet olmadığının göstergesi. Önümüzdeki senelerde bir kaç Türkî Cumhuriyet daha dahil olursa yarışmaya biz de iddialı duruma geçebiliriz pekala.

Velhasıl kaçıncı olduğumuz önemli değil, Batı Avrupa hariç diğer tüm ülkelerin hayli önemsediği (Önemseyen tek ülke Türkiye değil yani) izlenme oranı oldukça yüksek olan bir organizasyonda Türkiye adına ha bu uşaklar gibi insan evlatları çıksın yeter ;)
  • Single_FACTOR • 30 Mayıs 2008 23:29 • #534140
    Bence Seneye AJDAR gitsin euroviziona, böyle saçma sapan bir organizasyan ancak böyle kafaya alınır.
  • kare-te • 31 Mayıs 2008 00:59 • #534141
    milliyetçilik olayını ne anlamda dediler merak ediyorum =)
    kenan doğulu çakkıdıyla katılsaydı birinci olurdu
  • Aria GalaCtiCa • 31 Mayıs 2008 12:17 • #534146
    O sözü burada yorumlamak istemem. Müzik sitesi burası diye tutturur single factor sonra:)

Ancak orada söylemek istediğim, Türkçe şarkı söylemeleri şu son dönemlerde ayyuka çıkan ucuz milliyetçilik akımına kapılmalarından değil, yarışmayı prostesto eden "sokarım küreselleşmenize" tavırlarından geliyor.
  • kare-te • 31 Mayıs 2008 12:48 • #534147
    eğer gerçekten öyleyse helal olsun ama şarkı gerçekten çok kötüydü :D
  • Single_FACTOR • 31 Mayıs 2008 13:25 • #534148
    Öhöm.
  • Ktulu • 1 Haziran 2008 00:33 • #534154
    Aria Galactica demiş ki:
    Türkçe şarkı söylemeleri şu son dönemlerde ayyuka çıkan ucuz milliyetçilik akımına kapılmalarından değil, yarışmayı prostesto eden "sokarım küreselleşmenize" tavırlarından geliyor.

Mor ve Ötesi'nin müziğini severim, büyük bir kesim şarkı sözlerini anlamlı bulsa da çoğu parçasının sözlerini sadece kendileri için yazdıklarını düşünüyorum. Siyasi görüşleriyle uzaktan yakından alakam yok, ama yarışmayı "protesto" ettiklerini düşünmüyorum; ki yorum yapılacak bir mevzu bile değil bu, yarışmayı protesto eden adam ya hiç katılmaz, ya da katıldıktan sonra çıkar "ben böyle yarışmanın..." diye devam eder.. Yani bir atraksiyonda bulunur protesto ettiğini belli etmek için. Her ne kadar böyle şeyleri sevmediklerini düşünsem de onların tarafından durum böyle olmayabilir, hatta gruplarının promosyonunu yapmak için katılmış olabilirler. Sadece bu da değil,beğenmedikleri kapitalizmin ayağına düşmüş şekilde kendilerini afişe ederek ikon haline gelmek bile istemiş olabilirler. Bunlar Mor ve Ötesi'nin zaten eskiye göre görünmeye çalıştığı şekli değil. Siyasi görüşleri beni zırnık ilgilendirmez ama hayranları için bu durumun epey rahatsız edici hatta öfkelendirici olması gerekiyordu bence. Durumun böyle olmaması da artık onların da Manga gibi piyasacı bir hayran kitlesinin olduğunun göstergesi zaten.

Eğer Mor ve Ötesi gerçekten eski siyasi görüşlerini (ya da eskiden göstermeye çalıştıkları siyasi görüşlerini) temsil etseydi, ya şarkı sözleriyle ya da hareketleriyle belki de şarkının sonunda söyleyecekleri bir sözle birşeyleri "protesto" ederlerdi. Ama böyle birşey olmadı. Yakınına bile yaklaşılmadı. O yüzden "ucuz" diye tabir ettiğin ya da beğenmediğin milliyetçilik kavramının arkasına sığındıklarını düşünüyorum ben. Yoksa bal gibi de İngilizce söyleyebilirlerdi. O da bir dikkat çekme yöntemi.
  • zeyna007 • 3 Haziran 2008 13:17 • #534161
    Arkadaşlar bu oylamada herhangi bir hile söz konusu değil. hepimiz biliyoruz ki öyle bir imkan olsa Türkiye Ermenistan'a 1 puan bile vermez. nasıl Türkiye Türklerin yaşadığı ülkelerden oy topluyorsa. Ermenilerde Ermeni bulunan ülkelereden oy topluyor. burda Ermenistana oy veren Türk vatandaşı Ermenilerdir, Yunanistana verenlerde Rumlar bu bu kadar basit, 2007'de 13.500 oy gitmiş Ermenistana. ve 12 puan aldılar.
  • ToolJack • 4 Haziran 2008 01:43 • #534166
    Kesinlkle %1000 xD katılıyourmm sana S.Factor kardeşm tam Ajdarlık bi arena Ajdar gitsnde bütün dünya görsn Türkiyenin Hiperstarınıı

Ajdar Forever !!!
  • leviathenn • 4 Haziran 2008 22:12 • #534178
    yuhahaha lütfwn arkadaşlar insanları intihara özendirmeyelim bizim ajdarımız amerikanın atom bombasından daha etkili :D:DD