Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Rock&metal müzik beyazların müziği mi?

• Bukimyahu • 28 Ağustos 2008 21:53 • #535623
    benim bildiğim hiç siyahi (zenci) rock sanatçısı ya da grubu yok. bildiğiniz varsa paylaşın. yoksa neden böyle sizce?
  • low • 28 Ağustos 2008 22:01 • #535624
    Blues neyin içine giriyor sence ?

Metal olarakta Derrick Green (Sepultura vokali) gayet zencidir.
  • Smith Wesson • 28 Ağustos 2008 22:31 • #535625
    Blues hiçbir şeyin içine girmiyor.. Rock blues'a giriyor :)
  • low • 28 Ağustos 2008 22:37 • #535626
    Blues Rock diye bir tür vardır. Rock'n Roll olarakta tabir edilir
  • Smith Wesson • 28 Ağustos 2008 22:50 • #535627
    low
    28 Ağustos 2008 Perşembe / 22:01
    Blues neyin içine giriyor sence ?

Rock and Roll (rock 'n' roll olarak da anılır) 1950lerin Amerika'sında ortaya çıkmış bir müzik türüdür. Bu tarihten sonra hızla ilk önce tüm ülkeye, ardından da tüm dünyaya yayılmıştır. Bu müzik türü, daha sonra sadece rock olarak adlandırılıcak müzik türlerine bölünmüştür.

Blues-rock is a hybrid musical genre combining bluesy improvisations over the 12-bar blues and extended boogie jams with Rock and roll styles.

Blues
    Vikipedi, özgür ansiklopedi

ABD'de siyah müzisyenlerin kendi halk müziklerini modern enstrümanlarla icra etmeye başlamaları ile birlikte ortaya çıkmış, zamanla halkın bütün kesimlerine yayımış, içinden R&B, caz ve rock gibi başlı başına tarzlar çıkarmış müzik tarzıdır.

Blues Rock'n Roll'u da Rock'ı doğurdu... Müziklerden de anlaşılır bu zaten. :)

Ama bence metal kesinlikle beyazların müziği.. Efsanelere baktığın zaman genelde beyaz.. Hatta hemen hemen hepsi.. Siyahlar böyle şeylerle vakit harcamıyor. :)

Tekrar söyleyeyim. Rock daha yeni bir tür nispeten. :)
  • low • 28 Ağustos 2008 22:55 • #535628
    Vikipedi'den başka bir şey bilmezsiniz zaten. Orada bilgilerin hiçbirine inanmam.

Bana kulağım böyle söylüyor ve vikipedi harici gerçek araştırmalarım. 2-3 alıntı bunu doğrulamaz.
  • Smith Wesson • 28 Ağustos 2008 22:58 • #535629
    Vikipedi'den başka bir şey bilmezsiniz zaten. Orada bilgilerin hiçbirine inanmam.

Wikipedia - Herkesin katkıda bulunabildiği
    Özgür Ansiklopedi

Niye zıtlaşıyorsun ki? Ben de zamanında bu forumlarda çok yanıldım. Sonra bilmeden,araştırmadan yazmamayı öğrendim tabii. Ansiklopedi yanlış diyorsun. Bu kadar da olmaz yahu.

Haklısın. En büyük sensin mi diyelim?

Beni tanıyor musun diyesim geldi :) Kulağın yanılıyor.
    Ahmet Say-Müziğin Kitabı adlı bir kitabı var. Tavsiye ederim. Wiki'ye sen de ulaşabilirsin diye oradan alıntı yaptım.
  • low • 28 Ağustos 2008 23:03 • #535630
    Adı üzerinde özgür ansiklopedi oraya bilende yazar bilmeyende. Zıtlaşmıyorum olayı sen zıtlaştırıyorsun. Blues vardır birde Blues Rock (Rock'n Roll) vardır.

Sen sanırım bluesi benden başkası bilemez tribi atanlardansın. Devam et :)
  • Smith Wesson • 28 Ağustos 2008 23:06 • #535631
    Blues vardır birde Blues Rock (Rock'n Roll) vardır.

Yahu sen blues rock'ı sonradan çıkardın bu bir. Sana kitap tavsiye ettim bu iki. Özgür ansiklopedi olması tarafsız olduğu anlamına gelir bu üç. Öyle bir trip mi vardı bilmiyorum ama. Beni tanıyanlar blues'la nasıl bir ilgim olduğunu bilir. Tekrar ediyorum. Yanılmak kötü bir şey değil. Bunu kabul etmek olgunluk göstergesidir. Yani takma bu kadar. Altı üstü internet sitesi burası...
  • low • 28 Ağustos 2008 23:11 • #535632
    Birader sen ne diyorsun yahu. Blues Rock'ı ben çıkarmadım, zaten vardı sen bilmiyorsan onu bilemem bu 1. Sen özgür ansiklopediden onu anlıyorsun ben bunu. Bakış açısı bu 2. Beni tanıyanlarda tüm müzik türleriyle olan alakamı bilir bu 3. Sana göre o doğru bana göre bu. Yani sen taktığın için ben takıyorum. Evet altı üstü bir internet sitesi ve ben insanlara saçma veya yalan bilgiler vermem. Böyle diyorsam yeterince biliyorumdur. Senin bluesa ilgin beni ilgilendirmiyor, benim bluesla alakamın seni ilgilendirmediği gibi.