-
merhabalar ..
burada konunun ehli insanlar bulundugu için sorumu sorabilecegimi dusundum. .
şimdi ben . dinledigim muzik tarzının adının ne oldugunu, ne tarz rock oldugunu bilmiyorum ve merak ediyorum .. size biraz anlatmaya calıssam bana yardımcı olur musunuz?
yalnız cok fanatik dinleyici degilimdir, yani dinledigim sarkıcıları arstırmam, fan sitelerine uye olmam, ama cok begenmissem diger bazı sarkılarını merak eder bulur dinlerim.
dinledigim muzikte kesinlikle elektro gitar solosu baskın olmalı. bateri ile uyumunu severim. ama cok sert parçalar olmicak.
sevdgigim parçalara gruplara ornek vermek isterim
deep purple, guns and roses, ah deminden beri dusunup dusunup adını hatırlayamadıgım bir amca yabancı, sebnem ferah,demir demirkan, metallicanın (tabi bu metal oluyr gibi ama) cok sert olmayn melodik diyebilecegimiz parçaları..
aklıma şimdilik bu kadar geldi, siz sorarsanız cevaplayabilrim ama. aklıma gelirse de yazarım.
bukadarı ile ne tarzdır bu?
-
ya insan dusununce aklına neden hiç bir şarkı ya da grup adı gelmes??
aklıma gelen bir iki sevdigimi daha yazayım.
o amca dedigim, cok sevgili white snake.
yaşar kurt, bulutsuzluk özlemi, buz grubu..
ama kesinlikle malmsteen degil mesela!! gereksiz yere hızlı..
şimdilik yine bukadar.
-
bence sen progressive teknik brutal death metal dinliyorsun.
-
hard rock ve alternatif rock/metal seviyorsun. hafif bir heavy metal yakınlaşması görülüyor. baska tanımadıgın amcayıda söyleseydin tam tarzını bulurdum emin ol:))
-
heretixlave'in yorumunu görmedim bak. hafif brutal death, grindcore ve deathcore'da bu tarzların yanında iyi gider. yeni nesil gruplardan suicide silence, despised icon, the red chord ve carnifex gibi gruplar sana tavsiyem. saydıgın amcalara yakın gruplar:))
-
ya ben bu işlerden anlamıyorum dedim ama bana sanki biraz benimle eğleniyor mussunuz gibi geliyor :)
deathcore ya da biraz metala yakın saydıgınız isimler sanki cok sert gibi. ben bu tarz mıyım gerçekten?
ama cevaplar icin cok tesekkur ederim. eger karayansima gibi bu her tarza bi örnek verirseniz ben de daha emin olurum gibi:)
tesekkurler..
-
hayır bak ilk verdiğim cevap gruplarına pekte dikkate almayarak yorumlarından anladıgım, gerçekten dinlediğini sandığım tarzdı. ikincisi heretixlave'in gazıyla verdiğim ciddi olmayan bir cevaptı (onları dinleme sakın):))
benimde sevdiğim seninde seveceğine inandığım;
led zeppelin
the doors
queen
bon jovi
dio
ac/dc
velvet revelvor
pink floyd
porcupine tree
riverside
katatonia
pain of salvation
anethema
audislave
a perfect circle
tool
deftones
radiohead
the smashing pupkins
soundgarden
bunlar çok sert olmayan bu tarz müziğe baslamak için ideal ve hepsini bir dönem severek dinlediğim oldukça iyi gruplar:)) zamanla hepsinden bir seyler kazanarak kendi tarzını oturtuyorsun. umarım beğenirsin:))
-
senin amacın kendini rockçı metalci gibi bir sınıfa sokmak sanırım, ayıp yani. ne dinliyorsan dinliyorsundur yahu. grubumla deneysel saykodelik tarzı müzik yaparım, akşam açar jazz dinlerim, sabah metal dinlerim, ben nasıl bir ikilemdeyim peki? biri bana anlatsın...
-
sen bu üsttekilere bakma. sakın da öyle şeyler dinleme. güzel şeyler dinliyorsun. hea biraz t.sak geçmişler ama .D
-
dio-velvet-prcupine-riverside-pain-perfect- bilmediğim veya dinlemeyeceğim. gruplar
acdc-audioslave-tool-smashing- az dinlediğim gruplar.
listende biraz blues biraz da rolling stones eksik.. :)
güzel ama sevdim.
bende de fazladan blues-jeff buckley-u2 filan var :)