Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

bu ne tarz müzik oluyor :S

• biodrop • 5 Kasım 2008 19:49 • #536023
    marklanegon'a; yo hayır bi sınıfa sokmak degil kesinlikle. ben cok ceşitli muzik dinlerim ayrıca. sadece rock degil yani. ama dinledigim rock muziklerinin adı ne oluyor, ya da adı var mı onu merak etmiştim.ve de bu tarzı yapan grupları merak ettim..

mesela tavsiye edilen grupları da dinlicem, bana katkısı olur gerçekten.
    tavsiyeler icin cok teskkurler.. karanyansıma ve smith wesson.
  • biodrop • 5 Kasım 2008 20:00 • #536024
    önerdigin bazılarını arada dinliyormusum zaten, dogru tahmin sevecegim konusunda:))

audioslave ve pink floyd ve queen. ama her parçaları degil. ama genel olarak elektrogitardan bekledigim bunlar.

bi soru daha sorsam cok mu olmus olurum kii??

bu sevdigim tarza yakın solo gitaristler. yani ben teknik ve hızdan daha öte duyguyu hissetmek istiyorum. duygulu sololar.. ???

gitaristler ve soloları?
  • biodrop • 5 Kasım 2008 20:02 • #536025
    bi soru daha sorsam cok mu olmus olurum kii??

bu sevdigim tarza yakın solo gitaristler. yani ben teknik ve hızdan daha öte duyguyu hissetmek istiyorum. duygulu sololar.. ???

gitar üstatları ve soloları?
  • Smith Wesson • 5 Kasım 2008 20:09 • #536026
    geleceğini şimdiden görebiliyorum. :))

jimi hendrix-all along the watchtower iyi başlangıç
    jeff beck-herşeyiyle başlayabilirsin.
    stevie ray vaughan-texas flood ama fazla sevmeyebilirsin. ileride.
    jimmy page (led zeppelin) since I've been loving you ile başla. seversin
    bb king- aşırı duygu istersen :) blues boys tune iyi başlangıçtır.

ya kısaca bahsettiğin duyguyu doğru anladıysam... blues'a ne kadar yaklaşırsan o kadar duygulanırsın.

istersen bir iki link atayım video olarak?-
  • karayansima • 5 Kasım 2008 20:20 • #536027
    yalnız bir sorun var arkadaş daha ilk mesajında ne tarz müziklerden hoşlandığını yazmış. eleman hard rock, alternatif tarzı seylerden hoşlanıyor.
    isim verdiğin kişiler kendi dallarının en iyileri ama bu tarza biraz kulak yakınlaşması ve birazda bu tarza gönül vermiş bir ruh gerektiriyor. yoksa bende sevdiğim grove, thrash, death tarzı dinlemesini istediğim bir çok grup yazardım. ama önce kulağa hoş gelen, daha basite inmiş akılda kalıcı gruplar iyi olur.
    bu arada senin listede iyi olmuş:) bende blues tarzı bir şeyler dinleyeyim:))
    bakın mesela bakerloo - 1969 tarihli bakerloo albümü insanı blues müziğe duyurur:))
  • jacobs • 5 Kasım 2008 20:45 • #536028
    bi örnek te ben veriyim jimmy page(led zeppelin) stairway to heaven benim için en iyi sololardan birine sahip bi şarkı:D
  • Smith Wesson • 5 Kasım 2008 20:48 • #536029
    bir liste hazırlıyorum. sana da pas geçerim. bu forumda bu tür şeyleri paylaşamıyorsun :)
    mesajımı bekle :)
  • biodrop • 6 Kasım 2008 00:12 • #536030
    pekala size biraz ger bildirim yapayım..

şimdi siz bana kızabilirsiniz blues severler ama ben blues tonlarına fazla dayanamıyorum ne yazıkki!!! beni cok rahatsız ediyor. ya sadece sarkının arasında solo olarak gececek, diger enstrumanlarla karısacak yani, ya da kısa olacak, sadece bir sarkı dinilicem.

led zepplin ve rolling stones szilerden duydugum ve begendigim gruplar oldu.

ben soyle diyeyim size, sarkı olarak ilk baslarda daha akustik olacak gitar, kücük soloları cok kulak tırmalamicak ama duymak istediignde duyacaksın, ve solo kısmında iyi bişi ypaacack. solo yerleri 1den fazla olursa iyi olur. ama sarkının basından sonuna kadar baskın gitar soloları beni yoruyor. benim tam sevdgiim tarz bu diyebilirm.

ve size sevdigim bi soloyu da yazayım ben.

zakk wylde - farewell ballad.

bayılıyorumm...
  • biodrop • 6 Kasım 2008 00:13 • #536031
    jimi hendrix e de bayıldım bayıldım..
  • Patrin • 6 Kasım 2008 13:18 • #536033
    solo solo deyince aklıma nedense direkt jimmy page ,cris oliva,eric clapton gibi nice isimler geliyor lakin... yeni nesilden de sevebileceğin isimler var ve tamamen soloların duygusallığıyla yere yapıştırma potansyeli olan adamlar mesela; steve vai, joe satriani gibi isimler tahminimce her şarkısını çok sevmesende bir çoğu harikadır. Mesela Steve Vai'ın Warm Regards isimli parçasını bir dinle derim.