-
sen tam olmamışsın
-
eğiticilik farklıdır anlamlılık farklıdır. bak bir şiir okursun. bir şey mi öğrenirsin? hayır. o şiirde kendi dünyandan bir şeyler bulursun, bir estetik duygu uyandırır. bunu anlam ve kafiye birlikte gerçekleştirir. şimdi bi de şunu oku
bir kız gördüm
kalbim çarptı
yaklaşıp öptüm
tokat çarptı
al sana şiir. ne duygu uyandırdı sende? al kafiyesi de var. ama anlamı yokken hiçbir duygu uyandırmaz. müzik de öyledir. enstrümanlarla sözlerin anlamı birlikte güzelleştirir şarkıyı. ayıramazsın bence. çünkü bu sanatsal bir etkinliktir ve sanatsal etkinlikler duyu organlarına ve duygulara aynı anda hitap eder :) yoksa herkes sanat yapardı. bak yukardaki şiiri (!) ben yazdım. aslında o bir şiir değildir. kafiyeli bir sözdür sadece. yoksa ben şair olurdum ;)
-
Yazdığımdan bunu çıkardıysan tebrik ediyorum seni. Bence de kare-te'nin dediği gibi havuç yemelisin.
-
operacılar demişsin. o kadar eğitimli saygıdeğer sanatçılardır ki... o adamlar/kadınlar gibi şarkı söylemek için birçok şey yapabilirdim. sen ajdarla opera sanatçılarını karşılaştırıyorsan bir soğuk duş al bence anca kendine gelirsin.
-
aslında bence bu bir şiirdir..illa ki ağdalı laf kalabalığı olması gerekmez bence şiir olması için..bu da gayet güzel bir şiir olmuş bence..bende uyandırdığı duygular ise...çok güzel bir şarkı yapılabilir bundan..r&b tadında ..bu nakarat olur..araya hafif rap tadında bişeyler falan...ben müzik dinlerken duygularıma hitap etmesinden hoşlanmıyorum...hoşlananlara da saygı duyabilirim..ama sözler anlamsız diye bir şarkının kenara atılmasına,söyleyenin sanatcı olmadığına inanılmasına tahammül edemiyorum...
-
levi yukarda operacılar demişsin...buraya cevap yazıyorum...çünkü içe içe giren ve listede son sırada olmayan cevaplar kafamı karıştırıyor..şimdi operaya gelince...çok eğitimli olmaları benim gözümde onları büyütmüyor..saygı duyarım ayrı mesele ama...çok eğitim aldım ben diyen biri..aklına göre..gelişine söyleyip çalan bir arkadaştan daha yukarda değildir benim gözümde...
-
ya sana yorum yapamıyorum artık. sadece şunu düşün: bir eserin sanat eseri olmasının şartları nelerdir?
bunu düşün istersen sanat felsefesinden de yardım al sonra tekrar yaz.
-
harbiden nelerdir?...benden arştırmamı beklemiyorsun heralde...az çok tanımışsındır beni..araştırmaktan hoşlanmam..öğreteceksen öğret...
-
sözler önemli tabii ama bazı şarkılar var müzik mükemmel sözleri bir halta benzemiyor!
-
Hakikaten nasıl bir sahtelik kokuyor o yazılanlarda ya..