-
müzik dehalığı referansın popülerlikse bir şey diyemeyeceğim sana :)
-
bir şeyin güzel olduğunu düşünmek onu illa yapman gerektiği anlamına mı geliyor?
-
magazinle yatıp, magazinle kalkan bir halk olduğumuz için adamı bir şapka ceket dansederken, bir de çocuk tacizcisi olarak biliyoruz.. ve böyle bir adamı sadece sansasyonlarıyla hatırlıycaz demek, bağışlayın ama müzik ve sanat açısından kör cahillikle eş değer..
açın bir thirller albümünü dinleyin; gitarlara konsantre olun, basları takip etmeye çalışın. van halen'ın neler yaptığına, nasıl yaratıcı funk ritmleri soloları attığına bakın. girin youtube'a izleyin konserlerini, michael jackson o inanılmaz dans koreografilerini gerçekleştirirken bir yandan nasıl şarkı söylüyor, diğer dansçılarla nasıl uyum içinde; yaptığı hareketlere odaklanın, nasıl bir sesi olduğunu duyun. adamı hissetmeye çalışın, ne kadar kendisine has bir adam olduğunu anlamaya çalışın danslarıyla, müziğiyle..
bir insan çocukları taciz etmişse, bu insanlık adına çok büyük bir suçtur. ama bir insan mahkeme kararıyla aklanmış, ve sen adamı tanımadığın bilmediğin halde orda burda tacizci olarak anıp söylüyorsan bu daha da iğrenç bir şeydir. o zaman herkes diğeri hakkında bir şey atar ortaya, her taraf allak bullak olur. adamın işi ne? sanatçı. mahkeme ne demiş? suçu yok. bitti. "peki ya gerçekten taciz ettiyse?" ya bu senin işin değil ki.. hiç bir zaman da öğrenemiyeceğin bir şey.. hayatında görmediğin, tanımadığın, amerikada yaşayan ve mahkeme kararıyla suçsuz bir kişinin çocukları taciz etmiş olma ihtimali neyse, bu yazıyı okuyan senin de çocukları taciz etmiş olma ihtimalin odur. ölmüş bir adamın arkasından "tanrıcılık" oynamayı bırakmalıyız artık. adam zaten öldü gitti, hesap verecek zaten ne yapmış ne yapmamışsa. sen rahat ol, merak etme. müziğinle, müzikle ilgilen. dedikodu bazlı ahlak bekçiliğini yapan onlarcası var zaten, boşver..
-
Yazının büyük bir kısmına katılmaktayım; ancak birkaç şey eklemek istiyorum kendi fikirlerim adına. Michael Jackson'ın müziğine laf edemem. Çok severek takip ettiğim söylenemez, ancak sevdiğim şarkıları olmadı değil. Yaptığı müzik dünya çapındaydı ve gerçekten çok fazla seveni vardı ki hala öyle zaten. Ama bu insanın yıllar sonra hatırlanacak olmasının tek sebebi yaptığı müziğin kalitesi olmayacaktır. Adının karıştığı magazinsel her olay hatırlanırlığını arttıracaktır. Bu ülkemize özgü bir durum olmaktan çoktan çıkıp küresel bir hal alını aldı zaten ya da tam tersi oldu, bilmiyorum.
-
Hatalı yazmışım son cümleyi. Düzeltilmiş hali şöyle:
Bu ülkemize özgü bir durum olmaktan çoktan çıkıp küresel bir hal aldı zaten ya da tam tersi oldu, bilmiyorum.
-
Ama bu insanın yıllar sonra hatırlanacak olmasının tek sebebi yaptığı müziğin kalitesi olmayacaktır...
Ya ne kadar ilginç bir yorum yapmışsın.Hem dünya çapında etkileyici müzik yaptı diyorsun hemde sansasyonel yaşamı sayesinde hatırlanacak diyorsun bu tezat değil midir?Sıkı bir Michael Jackson cu değilim,ama Sezar'ın hakkı Sezara o gerçekten bir müzik dehası...Söylermisin bana onun yerine kimi koyucaksın,bir 5 dakika düşün yanıt çok basit hiç kimse...Evet alternatifsiz bir pop üstadı..Keşke alternatifi olsaydı..13 Grammy 750 milyon plak satışı..O yüzden gelmiş geçmiş en büyük bir efsane diyorum..
-
maykıllar ölmez !
-
tamam maykıl çık artık....bi şaka yaptın..herkes ciddiye aldı yav...
-
Yoo tezat falan yok. Bahsettiğim şey şu: sadece iyi müzik yapmak, bu kadar hatırlanabilir olmak için yeterli değildir.
-
İnsan doğası gereği her zaman güzel ve iyi olana yönelir. Öyleyse güzel olanı yapmalıyız. Öyleyse niye kötü fiiller de gerçekleştiriyoruz? Çünkü iyi ve güzel görecelidir :D Bana göre yaşamak güzel. Bu nedenle yaşıyorum. Ona göre ölmek güzelse ölsün. Ölmek güzelse yaşamak kötüdür. Bir insan 2 nedenden dolayı kötü dediği bir şeyi yapar:
1- Aksi takdirde daha kötü şeylerin olması ihtimali vardır
2- Şuuru yerinde değildir.