Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Webcam kayıt esnasında sesi algılamıyor :-s galiba.

  • marklanegan • 2 Kasım 2008 06:13 • #558640
    bahsettiğin webcam'in ses kaydettiğine emin misin? aynı markadan(belki farklı modelden) bende de vardı, ses değil görüntü bile kaydetmiyordu.

    belki yanlış anlamışımdır ama sadece usbden takılıp mikrofon özelliği kazanan bir webcam görmedim.

    bende olan bazı problemleri yazayım, belki sana da oluyordur;
    yeni bir sistem kurduğumda ses ile alaklı bütün ayarlarım sıfırlanmış oluyor. asio4all sürücüsü yüklüyorum, kendi ses kartı sürücümden bütün sesleri açıyorum, kayıt için s t e r i o mix ve mikrofonu kullandığımı belirtiyorum. hatta mikrofonun sesini s t e r i o mix gibi en aza indirip (sesi kapat(mikrofon ses alınca pc hoparlörüne vermez böylece) ve sesi arttır(kaydedilen ses katlanır ve yükselir.(mikrofon sesini çok açıp kaydedince seste dalgalanmalar oluyor) seçeneklerine tıklıyorum.

    aynı olayı birde default olarak gelen windows ayarlarından yapmamız gerekiyor, denetim masası>gerisini siz biliyorsunuzdur.
    önemli olan kullandığımız programlarda bile(cubase, reason vb)özelliklerden ses kartını ve input kısmının hangi aletten olacığını seçmemiz.

    ha bir de çok farklı bir olay var. yeni webcamler usb2 diye bir sürücüyü destekler. bu sürücü windows xpnin eski sürümlerinde çalışmaz, ya da ben çalışanını görmedim. service pack2 yükleyebilirsen eğer, sistem kendinden usb2 sürücüsü kazanır ve webcam tam manasıyla çalışabilir.
Bu konunun tüm mesajları