Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Elektronik davul - "Hobimle mutluyum" diyebilmek için :)

  • wogon • 11 Şubat 2011 18:16 • #593519
    Satın almamın üstünden çok zaman geçen bir elektronik davulum var. Yamaha DTX V2.0. Biraz da modifiye ettim zaman içerisinde. Özellikle Kick Pad'inden hiç memnun değildim. Sürekli içindeki incecik kablolar sürekli kopuyordu. Pintech marka o dönemde oldukça az bulunan tarzda mesh bir padle değiştirdim kick'i. Trampet için kullandığım padi de değiştirmek niyetindeydim ama ailevi nedenlerle uzun süredir davula ara vermek zorunda kaldım.

    Şimdilerde savaş baltalarımı tekrar gömdüğüm yerden çıkartmak istiyorum :)
    :: Davulu tekrar adam etmek, kurup belki bazı eklemeler yapmak istiyorum. Öneriler var mıdır? Kullandığınız padler nelerdir?

    :: Bir mixerim var, davuldaki 2 AUX 2 OUT çıkışla 4 kanal o mixere giriyorum, mixerin FX return send'inde Behringer Virtualizer var. İlginç şeyler yapıyordum özellikle reverb efektlerini kullanarak, Mixerin çıkışında kullandığım bir tane 4 kanallı Behringer kulaklık dağıtıcım var. Silent session çalmak için çok güzel bir çözüm. Evde rock konseri verip kendimiz çalıp kendimiz dinlerdik:) bunun gibi ucuz maliyetle yapılabilecek şeyler hakkında önerileri olanlar var mı?

    :: Doğru düzgün seslerle çalmak için bazı midi işlerine girişmek istiyorum. Fakat hiç anlamıyorum o işlerden. Modülün arkasında midi in out thru çıkışları var. Bunları kullanmak için hardware, software ne önerirsiniz. Okunacak linkler var mı bildiğiniz bu konuyla ilgili?

    :: Drumless parçalar bulup bunlarla pratik yapmak istiyorum. Ücretli, ücretsiz bunun yolu nedir?

    :: Son olarak bir de, şu yeni yeni çıkan akustik HH standıyla kullanılan HH padleri hakkında ne düşünülüyor?

    Biraz geyik yapalım, hobime geri dönmek istiyorum neler yapabilirim?

    PS: kullandığım zerzevatın temsili resimlerini aşağıda paylaşıyorum. Sadece 4 resim paylaşılabiliyormuş o yüzden virtualizer'ı veremedim. ama zaten o davulcularla ilgili bir şey değil, gitarcı bir arkadaşımdan ganimet:)
    alttaki linkten bakabilirsiniz:
    http://ocie.com/images_products/behringer_virtualizer_pro_dsp2024p_b20025.jpg
Bu konunun tüm mesajları