Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Elektro Gitar telleri üzerine

  • aykuth • 3 Mayıs 2004 11:55 • #538007
    1- Sanırım yeni tellerden hoşlanmadın, bir kez daha almazsın onlardan.

    2) a) ÇOk hızlı vurduğunda normal yüksekliğinde de olsa cızlar ve perdelere çarpar. (salınım miktarını arttırıyorsun hızlı vurarak ve elektro tellerini yüksek kullanmayı pek sevmiyor bildiğim kadarıyla gitarcılar
    b) daha önceki teller 0,8 ise tellerin gerilimi arttığından (0.9lar daha yüksek gerilim uygularlar) truss rod ayarlaması gerekiyor olabilir. Gitarın sapını gözle kontrol ettiğinde düz olmadığını düşünürsen bir elektro ustasına uğrayabilirsin. (bu ayarı kendin de yapabilirsin belki, ama daha önce belki de adını duymadığın bu ayarın sonucunda rodu sıyırıp kullanılmaz bir gitarla başbaşa kalma olasılığı var.


    c) 0.9 teller için teller klavyeye çok yakındır belki bunu köprüden ayarlayabilirsin ama bu sefer de entonasyon bozulur. (truss rod ayarında da bozulur, aslında tel değiştirdiğinde de bir miktar bozulur) Teli çok az yükseltmek yeterliyse köprüdekl küçük alyan vidalar yardımıyla da yükseltebilirsin.


    Entonasyon ayarı: intonation: salınan telin uzunluğunu eşik üzerinden değiştirerek klavye boyunca basılan tüm perdelerde çıkması gereken notanın çıkmasını sağlamak için yapılan ayar. Bu da köprüden yapılır ama kromatik tunerın yoksa kendi kendine yapmak çok iyi kulak ister. Bahsedilen sorunla tek ilgisi. Çözüldüğünde muhtemelen bir entonasyon ayarı gerekecek olması.
Bu konunun tüm mesajları