Önce sorunun yanıtı:
Sorunda yanıt gizli, bas çalacaksan bas alarak başla işe.
Klasikle başlanması gerektiğini düşünenler/söyleyenler olduğunu biliyorum ama benim görüşüm bunun yanlış olduğu. Bir enstrüman çalmak istiyorsan başka (ki teknik, nota vb. konularda çok farklıdır klasik ile bas) bir enstrümanla başlamak bir garip.
yüzmeyi öğrenmek için bisiklet değil, mayo alman gereklidir. Elektro çalacaksan elektro, klasik çalaacksan klasik, bas çalacaksan bas, akustik çalacaksan akustik alarak başla gitara. Tümünün klavye yapısı birbirinden farklıdır, tel gerginlikleri birbirlerinden farklıdır. Akustik tekniği ve elektro tekniği arasındaki kısmi benzerliğe rağmen çalım teknikleri birbirlerinden farklıdır. SAğ el ve sol el alışkanlıkları her biri için değişiktir.
hepsi çalınabilir mi? Evet. Birden fazla enstrüman çalınabildiğine göre, birden farklı türde gitarda oldukça rahat çalınır. Ama ne olursa olsun akıllıca olan çalacağın enstrümanla başlamaktır.
ben hem klasik (10 yıl) hem de bas (9 yıl) çalmaya uğraşan biri olarak böyle düşünüyorum. Aksini düşünen varsa bir yerlere dayandırıp savunabilir. Beni ikna etmesi oldukça güç olacaktır.
Geyik kipine geçiş:
(doors sevenler bastı forumu)
tabi işin garibi basçısı olmayan bu grubu sevenlerin (ki ben de sevip bas çalanlar arasındayım) bas çalmayı da istemesi.
Geyik kipinden çıkış
Önerilerden önce geçmişteki mesajlara bakmanı öneririm. Bu konuda chutluck'la yazışmıştık burada daha önce. "Gayri resmi ilmek: Bas üzerine" ye uğramayı unutma. Forumdaki bas konulu ilmekleri okumanı öneririm önce. Sonra yine öneri istersen burada sorabilirsin.