-
ben yaklaşık 2 senedir piyano çalıyorum.fakat şimdi bateriye merak saldım.gerçi bunun geçici bi heves oldup olmadığını da bilmiyorum.profesyonel anlamda olmasa da hobby olarak çalmak istiyorum.bateride ilerledikçe eve almam gerekir mi?ayrıca ne kadar zaman ayırmam gerkir?bateri çalan arkadaşlardan yardım istiyorum bu konuda...
-
ne geçi yav
hiç bi zaman geç değil hele ki hobi olarak ilgileniyorum falan diyosan,o işin geçi olur mu,yani 35 yaşında başlasan 37 yaşında kendini tatmin edecek kadar çalarsın,tabi çalışırsan.herşey çalışmakla alakalı,25 yaşında bi arkadaş daha iki ay önce başladı bateriye,baya çalıyo şimdi,twin pedal falan kullanamıyo tabi ama işte ritm kaçırmıyo...
-
bu hayatta hiç bir şey için geç kalmaz insan herşey zamanında olur ve herşey olacağına varır buna inan.
ki 16 yaşındasın daha çok gençsin tam vakti bile diyebilirim sana
ben 20 yaşımda başladım mesela ve şu an çevremde beğenilen bir davulcuyum. kendine inanırsan, güvenirsen ve de illaki çalışırsan biraz da allah vergisi yeteniğin varsa hiç merak etme kısa zamanda pişer yanarsın :)
yapman gereken bu işe kendini iice vermek ve ama ne olursa olsun illaki çalışmak, çalışmak ve de çalışmak
evet zor bi enstrüman ve de kolay öğrenilmiyo ama bir kez kaptınmı çok eğlenceli ve zevkli. davul gitardan biraz daha farklı olarak %50 teknik %50 yaratıcılık gerektirir. bu dengeyi iyi ayarlayan adam gerçekten iyi davulcu olur.
biraz ileryince eve alsan sana çok yardımcı olur çünkü sürekli ayarlarını değiştirerek nasıl geçişler yapılabileceğini, kafandaki sesleri davuldan nasıl çıkarabileceğini çok iyi kavrarsın. stüdyolarda böyle bir olanağın olmaz. zaten zamanın kısıtlı oluyo oralarda. bulabildiğin her anında davul çalışmalısın büyük vakit ayıracaksın yani.
neyse eğer istiyosan mutlaka devam et bu işin peşini bırekma derim ben başarılar...
-
Yok geç değil bende sana soruim piyano için geç mi ciddiyim bu konuda heralde geçtir ama
-
ben pianoyla ilgilendim bir 3 4 yıl felan geç değildir tabi ki ama baya çalışman lazım çünkü pianoda çift anahtar okuma gibi bir sorun var ve aynı zamanda da parmaklarını oynatmak zorundasın bu yüzden küçük yaşta başlamak daha iyi olur diye biliyorum alışkanlık meselesi ama çalıştığın zaman sorun olmaz sanırım bir de evinde mutlaka olması lazım pianoya ilgilenmek için bateriye gelince ben 16 yaşındayım bateri çalmayı bende istiyorum fakat bildiğim kadarıyla bateride piano gibi ya evinde olacak (yani çalışmak için ya da arkadaşlarının birinin studyosu olacak ki bu daha mantıklı)yanılıyormuyum?
-
valla dediğim gibi bende yaklaşık 2 sne önce falan başladım.ara verdiğimde oldu bu tarih içinde ki buna rağmen ben yaşımın piyanoya başlamak için geç olduğunu düşünüyorum.hep harika çocuk dedikleri süper piyano çalan insanlar 4-5 yaşlarında başlıyorlar.bende bu yaşlarda başlamak isterdim.bu konuda da hep annemi bamanı suçlarım niye beni erken yaşta götürmediniz diye.gerçi bir enstrüman ve özellikle de piyano çalmak için bence kulağın da iyi olması gerekir.kulak varsa çalarsın...
-
İmkansız yoktur, az vodka vardır :)
-
asla geç değil tüm arkadaşların dediği gibi çalışman gerek eğer iyi çalmak istersen çünkü tek iyi çalma yolu bu bunu çalışmak için de ya bir stüdyo kiralaman gerekir eğer evine davul almak istersen komşular seni tek kelimeyle OYAR... bunun için evine elektro davul alabilirsin takarsın kulaklığını çalarsın ki bu davulların bazıları(yamaha)piyasadaki çoğu davullardan daha iyi tonları var trampette 50 zillerde 50 ses var (misal) düşün kendine istediğini seçersin...
-
Ben de senin gibi düşünüyordum en başta ama sonra "eeh, yeter lan!" dedim ve 2 ay önce bateriye başladım. Bana öğreten adam da 19 yaşında başlamış zaten:) 14-15 yaşından önce de başlayan pek yoktur herhalde.
-
sağol ben zaten evde mandolin ve gitar çalıyorum fakat Pİyano çalmak çok isterdim bilgilerin için sağol