-
Sesin geç gelmesi (latency) olayı büyük ölçüde donanımsal bir sorun. Guitar fx box 'ı laptopta kullanınca real time işleme yapabiliyor fakat pc ye takınca 2-3 saniye latency oluyor. Yeni ses kartı almak çözüm olabilir ama crative audigy ye vereceğin 100 $ a anfi alırsın...
-
Ben demo versiyonda da problemsiz çalıştırmıştım. Ayarlarım ise default'ta duruyo.
Ses kartıyla alakalı olabilir. Ama yazılımsal bişeye benziyo bu yoksa bu kadar bariz bi fark olmazdı (2-3sn gibi). Benim ses kartım da audigy falan değil :) Epox KT 400 'ün üzerindeki AC97. Muhtemelen Crystal chipsetli falandır :)
Benimkide audigy değil zaten :) Toshiba laptopun conexant çipli intel ses kartı. Birde programı çalıştırırken başka program çalıştırmayın işlemci istiyor biraz..
-
galiba ses kartıyla da ilgili değil.çünkü ben bir keresinde kurduğumda gayet sorunsuz kullanmıştım.winxp yi tekrar kurmam icab etti.sonra fx box ı kurunca ses gecikmesi problemi baş göstersi.anlayacağınız kafasına göre takılıyo.ama laptoplarda sorunsuz çalıştığı kesin.denedim gördüm
-
sesin gec gelmesi CPU ile ilgilidir.
-
Eğer sesin geç gelmesi cpuyla ilgili olsaydı 1.8ghz işlemcili laptopta geç gelir, 2.8 ghz işlemcili makinemde hiçbir sorun olmazdı..
Guitar fx programının setup kısmında delay değeri default olarak 20 geliyor onu azaltarak veya yükselterek sorunu çözdüm ben..
Ama bu seferde biraz abanınca tekrar geç gelmeye başlıyor..
Ama idare eder..
-
kaçak yazılımı garaj foromunda sormakmı? amanın dikkat! ama zaten o yazılıma para vereceğine processor alırsın daha iyi :)
-
guitar fx box -98 de patlıyo arkadaşlar ses sonradan geliyo xp de iş görüyo nedendir annamadım ?! ilginç!!!
-
Arkadaslar ben ve arkadaslarım bır sure boyunca uhummalı bır sekılde prosesor programı aradık nette, bir cok da bulduk hani crackledi filan ancak;
hic bir prosesor programı delaysiz calismiyor kesinlikle ve kesinlikle calismiyor, cunku ses kartı yeterlı olmuyor bu yuzden ıstedıgın kadar proram ındır yetmez! Distortıon 10 salıse sonra gelse ne fark eder dıyeceksın ama fark edıyor ıste. Neyse bu ısınde cozumu var Jazz calan bır arkadasım gıttı 400$ verdi ses kartına bilgisayar oldu aslanlar gibi prosesor, adam gıbı ıstıyosanız boyle bu ıs ha ama bence o 400$ prosesorde alınır veya analog pedal takımına temelde atılır...
Bu da benden bir rica size, adam gibi tuner bulamadım nette bir kac isim verseniz harbiden calısan... Genelde tune ettim dedıgı yerde ben mi telini cekip sallayabiliyor oluyorum(bas gitar)...
Kolay gelsin saygılar
-
bahsedilen gecikme(delay) zaten efektin dogasi geregi istenilen bir gecikmedir, o programdan ayarlanir elbette.
sorun olarak nitelenen gecikme ise tamamen CPU'nun mimarisinden kaynaklaniyor. bir bildigim olmasa yazmam.