Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

yardım edin!!?!?!

• Vengeance • 27 Haziran 2005 22:46 • #544289
    arkadaşlar şu an gitar alacağım grubumda vokal ve rtim gitarsitim tarz olarak heavy/thrash yapıyoruz iki tane gitar beğendim yani bütçenmin elverdiği kadarıyla şu an için biraz daha gitar kullanma yeteneğimi artırmak için sizce

1-ESP/LTD EX-50 mi?
    2-Jackson JS30Kelly mi?

Siz hangisini yavsiye edersziniz acaba??
  • thunderwolf • 12 Temmuz 2005 09:34 • #544577
    Valla abi Ex-50 benim almak istediğim gitarlardan birisiydi ama ben sana ex-50 yerine F-50 tavsiye ederim F-50 nin tonları daha sert hatta genel olarak ''drive da kullanacaksan''hiç düşünme F-50 al ama jackson da fena değil neticede seçim senin de her şeyden önce senin rahat edeceğin bişeyler almaya bak!!Neyse yaa ben çok konuştum:)
  • Serpent_King • 12 Temmuz 2005 22:06 • #544613
    LTD her türlü güzel gitar jackson almayı unut sen bence...hem fiyat hem kalite olarak ltd basar...esp alcaksan o zaten esp yani :D fazla söze gerek yok
  • trajedi • 12 Temmuz 2005 22:23 • #544614
    ıkısınıde bosver gıt bıraz daha para bırıktır fender stratocaster al... hayatının sonuna kadarda kullan.. ama dıyosankı ben kafa sallıycagım muzık yapcam sadece jackson tavsıyemdır.
  • Serpent_King • 13 Temmuz 2005 02:24 • #544621
    küçük cahil domates
    adam thrash çalamaz fender ile herkezin zevki kendine ama fender ile thrash çalınmaz arkadaşım + fenderle sen nasıl metal tonu alıyosun ya ? eline almadığın çalmadığın gitarlar hakkında yorum yapma... ayrıca kafa sallamak müzik yapmak da nesi ? niye küçümser bi tavırla bok atıyosun ki metal müziğe ?
  • tom696 • 13 Temmuz 2005 05:12 • #544624
    fender le de metal tonu alinir(alinabilir). bakiniz malmsteen-judas priest. simdi o gitarlar özel mözel geyigine girme hiç.fender iste=)) . neyse arkadasin sorusuna gelelim. sen jeksin al abi , jeksin kraldir. bu arada herkes bu isi gitarda bitiyor zannediyor ama bence amfi ve pedallar daha önemli. misal demin judas örnegi verdim , adamlarin gitarlar fender ama amfiler marshall yani boru degil.
  • dazednconfused • 13 Temmuz 2005 10:03 • #544625
    arkadaşlar bu işler anfiyle fenderle olmuyor.öncelikle malmsteen, judas priest gibi grupların lead gitarlarındaki farklılık manyetiklerinden gelir.Zaten Malmsteen in de kullandığı ve adına üretilen JCM manyetiklerin özelliği gitardan düşük output verip çeşitli efektler (limiter-enchancer, volume pedal, compressor) sayesinde istenilen kıvama getirilebiliyor olması.üstelik köprü manyetiği orijinal fender olarak bırakılıp bir de roland ve türevleri gibi çeşitli preamp modülleri de monte edilirse, klasik parlak fender tonu da ilaveten elde edilir.
    yani bilip bilmeden "o gitardan bu ses çıkmaz, onu alma bunu al demek" olmaz.zevk meselesi.hangisi rahat ve bütçeye uygun ise çeşitli modifikasyonlarla her gitardan her ses alınır.özellikle fender sesi her yere çekilebilecek gitarlardır.
  • -TeUFeL- • 13 Temmuz 2005 13:19 • #544632
    sen seç

fender ve malmsteen konusunda haklısın.bizim eski gitaristte vardı jackson al derim ama en ufak bir parçası bozuldumu ve kırıldımı yanarsın parça çok pahalı ve bulunmuyor.ama alacağım kullanacağım her sesi temiz istiyorum diyorsan FENDER STRATOCASTER fender gitarın allahı peygamber ve kitabıdır yani kas kendini fender strato al
  • Ktulu • 13 Temmuz 2005 16:47 • #544638
    sen seç

Fenderle metal çalıcaksını he :)

Helal olsun ne diyim...

Siz bağlamaya distortion pedalı da takıyosunuzdur =)
  • Serpent_King • 13 Temmuz 2005 16:52 • #544639
    sen seç

bakın benim güzel domatezlerim ilk önce ben amfi mevzusu yapmadım hatta amp rack ve pod mevzusu da yapmadım burda sadece gitar lafı yaptım bunu bi kere güzel anlayın.O adamların kullandığı ekipmanla elbette istediğin tonu alırsın.50 dolarlık gitarı da bağlasanız oraya o tonu alırsınız.Ayrıca o saydığınız adamların kullandığı sistem 100 kere değişmiştir orijinal bir fenderden.

bizim eski gitaristte vardı jackson al derim ama en ufak bir parçası bozuldumu ve kırıldımı yanarsın parça çok pahalı ve bulunmuyor

bu ne demek ya ne diyorsunuz güzel kardeşlerim ? hangi parçası bulunmadı gitar ı mı bozuldu yoksa arabası mı ? karıştırdın sen galiba.

Bi de o Jackson ın 50 tane serisi 100 tane modeli var hangi birinden bahsediyosunuz onu da söyleyin kötü gitar diye.Lay lay lom da gördüğünüz jacksonlar hint ve kore malı gitarlar onları elinize alıp da mı değerlendirme yaptınız ? ya da elinize amerikan bi esp alıp karşılaştırmasını yaptınız mı fender deki distortion tonunla ?

Yok siz yine de fender stratocaster la daha güzel metal tonu alırım diyorsanız cahilliğinize veriyorum sadece kusura bakmayın.