Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

iyi bir gitar mı? iyi bir anfi mi?

• moroje • 17 Ağustos 2005 14:49 • #545223
    gitarım orta halli bir gitar kimberley marka çift humbucker..ses output u çok yükses level 4-5 gibi kullanıyorum sesini feedback alıyor çünkü 9-10 da...sapı çok rahat ama sorun şu ki gitarıma dimarzio evo taktığımda verim alamıyorum..gitar kaldırmıyor anladığım kadarıyla ve düşüncem...iyi bir gitar alsam mı dah iyi olur yoksa gidip bir marshall 100 watt mı alayım..gitarımdan çıkan sesi değiştireceğine inanıyorum bir anfinin..yanlışım var mı?
  • ibanetze • 17 Ağustos 2005 19:44 • #545229
    git alcağın amfiye bağla gitarını,çıkan sesi beğenirsen,al..bunun seçiminde başka kriter olcağını zannetmiyorum..

ama iyi bi gitara sahip olmak,herşeyden daha çok gaz veriyo insana,haberin olsun..
  • Serpent_King • 17 Ağustos 2005 21:33 • #545230
    Önce gitar...
  • Serpent Rider • 19 Ağustos 2005 23:36 • #545262
    2 side bence...amfin dandik olursa ESP timo tolkki model gitar alsanda bi ses çıkmaz..
  • human remains • 20 Ağustos 2005 00:44 • #545265
    söylenebilecek en doğru şey.
  • sdqantaris • 20 Ağustos 2005 01:00 • #545266
    iyi bir gitar mı? iyi bir anfi mi?

Elbette her ikisi de.

Ama senin durumunu hesaba katacak olursak gitar derim ben öncelikle. Zira gitara iyi manyetik takmak, iyi ses almak demek değil. Belki gitarının ağacı çok kötü. Belki iyi fırınlanmamış bir ağaç. Hatta belki de sunta, bilemem ama iyi bir gitarda ağaç önemlidir. Sustainini de tonunu da her şeyi etkiler. Sadece ağaca da bağlamamak lazım tabii. Şöyle diyelim toparlayıp; iyi bir gitar önemlidir. İyi bir gitarı iyi bir amfiye bağlamak da önemlidir. Bağladığın kablonun kalitesi de önemlidir. Kullandığın tel de önemlidir, pena da şu da bu da... Her şey önemli sonuçta.

Umarım daha çok paran olduğunda hepsini alabilirsin. Ne boktan ülke ya iki alet almak için yiyeceğimizden, giyeceğimizden arttırmak zorunda kalıyoruz... Kötü. Müzisyen adam şunlarla uğraşmamalı. Kafası bir nebze olsun rahat olmalı. Zaten bunaltıyor hayat bir çok alandan... Herkes hak ettiği aleti kabul edilebilir olanaklarda alabilse keşke. Neyse.

Onur
  • Serpent_King • 20 Ağustos 2005 02:18 • #545272
    Jack bile önemli...altın kaplama jack alırsan dip ses daha az olur kayıt yapıcaksan..
  • sdqantaris • 21 Ağustos 2005 03:29 • #545281
    Ufak bir düzeltme. Gümüş altından daha iyi bir iletken. Gümüş kaplama jacklar daha verimli bu durumda. Nette detaylı bilgi bulunabilir.

Saygı ve sevgilerimle.

Onur
  • Serpent_King • 21 Ağustos 2005 04:37 • #545282
    Büyük bir düzeltme.Gümüş altından daha iyi bir iletken olabilir ama kayıt esnasında altın kaplama jackla daha az dipses alınır bu konu hakkında da tecrübelerden faydalanılabilir.Araştırılrsa netten ve bu işle uğraşanlardan detaylı bilgiye ulaşılabilir.

Saygı ve sevgilerimle

Süha

:)
  • ibanetze • 21 Ağustos 2005 15:06 • #545284
    en iyi jack di marzionun ki :)

gidip deneyin..

hiç kafa yormayın altın mıymış,yoksa demir miymiş diye..