-
O başka şey biz materyalden bahsediyoruz.. o zaman en iyi gitarı ve amfiyi de yazıp işi bitirelim olmaz öyle..
-
senin dediğin de apayrı bi şey oldu şimdi :)
yani "fender,en iyi amfi markası" desen ve biri "hayır,asıl marshall en iyisi" dese,ikiniz de bi şey iddaa edemezsiniz,çünkü ton farklı biri beğenir biri beğenmez..
ama jack,altı üztü jack işte..iyiyse iyidir
yani "bi jackın tonu blues için uygun,birinin ki metal için iyi"falan diyemeyiz,di mi :))
-
yav tuşa iki kere basmak yok mu,öldürüyo beni..
-
Öyle demek istemedim en iyi diye birşey yok demek istedim tam tersi..ama sen di marzio en iyi demişsin mesela bu dediklerine tezat oluşturuyosun ayrıca.
ha vardır 5 6 tane baba markanın baba modeli , onları yazarsın , o da olmaz..
ayrıca ben jack tonundan bahsetmiyorum , DİP SES den bahsediyorum..Profesyonele yakın kayıtla uğraşıyosanız dip sesin ne demek olduğunu bilirsiniz..
-
anlaşamıyoruz :))
bak ben de sana diyorum ki,bazı şeyleri ıspatlayabilirsin bazılarını ıspatlayamazsın
mesela kablolara bakarsın..
hangisinin iletkenliği daha iyiyse,hangisi daha az dip ses yapıyosa,o daha iyidir...kimse "ben dip sesi seviyorum,iletkenliği de az olsun" falan demez..(yani muhtemelen)
ama amfide ya da gitarda biri metal müziği seviyosa,ona gidip gibson es-335 verirsen,güler..ama es-335 en iyi modellerinden biridir gibsonun
tamam?
-
Bence sen dediklerimi farklı yönlere saptırıyosun bi kere ben o lafımı öyle şey olmaz diye söyledim sen hala oralarda dolaşıyosun anlayamadın.Lafın sonunda öyle şey olmaz dedim.
En iyi jack da olmaz ayrıca denedin mi bütün jack ları ? mesela...En iyi gitar da olmaz , diyorum hala aynı yerdesin arkadaşım daha ben sana ne diyeyim.Ayrıca o dediğin gibson es-335 den ben sana eşşek gibi metal tonu çıkartırım eğer digitech gnx verirsen..:)
Amorphis gibson kullanıyo bu arada :)...gülmezler sanırım ellerine versek..
-
hiç bi şeyi saptırmaya falan çalıştığım yok,sadece başta da dediğim şeyi tekrar ediyorum,ayrı telden çaldığımız için...
es-335 semi-hallow kasa..
pek emin olma yani metal sesi çıkartabileceğine,tabi zurnadan bile çıkar metal tonları ama işte işe yaramaz..
valla buralardaki hemen hemen bütün jackları denedim ama bundan iyisini bulamadım..
bazı şeylerin en iyisi olur..
-
O dediğin gitardan çok güzel metal tonu alırım ben istersen bi tane getir deniyelim.
Ya burdak jacklar la mı sınırlı bütün jacklar ?
Ayrıca aynı şeyi söylediğimizi anlatmaya çalıştığım halde hala neden ısrar ediyosun ki ?
Bak güzel kardeşim wintersun diye viking metal (black speed thrash gibi bişey ) yapan güzel bi gitaristi gibson , gitar vokali de fender telecaster kullanıyo ve gitarda sadece bir tane single var.Demek istediğim bu yani sen o gitarla metal tonu alamazsın ama kullandığın ekipmanla istediğini yaparsın parana göre.
http://www.metal-archives.com/band.php?id=22813 buyur burdan bak adamın kullandığı gitara adamla birlikte..
-
resmi görmekle olmuyo ve de humbuckerlerin single coil manyetik yuvalarına takıldığını da biliyosundur muhtemelen..
yani görmekle bi şey diyemem..
hem ben sana gidip de amerikada en çok kullanılan jackın özelliklerini anlatamam,tabi ki burda ulaşabileceğimiz jacklrdan muhabbet edecez..
-
kırılmış bir dalga gibi...