Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

manyetik yaptırmak istiyorum nekadara patlar, ne marka tercih edersiniz???

• Jimmy Hendrix • 30 Ağustos 2005 14:08 • #545483
    manyetik yaptırmak istiyorum nekadara patlar, ne marka tercih edersiniz???
    Bu konuda bana yardımcı olmak isterseniz
    msn:[email protected]
  • kkurt • 30 Ağustos 2005 14:55 • #545488
    türkiyede yapabilen var mı ki? nasıl yapıldığını bileni bulursun ama doğru malzemeye sahip adamı bulur musun bilemem...
  • sdqantaris • 2 Eylül 2005 03:05 • #545521
    Manyetik yaptırmak mı? Niye ki...
  • kkurt • 2 Eylül 2005 08:03 • #545522
    çok ta anormal bir istek değil mesela bende bi bass var manyetikleri standard değil, bozulsa standard birşeyle değiştiremiyorsun
  • sdqantaris • 2 Eylül 2005 18:43 • #545531
    Hmm ilginç. Öyleyse eyvallah ama standart boyutta bir manyetiği yaptırmaya kalkmak, işin astarını yüzünden pahalıya getirmek olur. Ayrıca iyi bir fiyat verip alacağın top bir manyetikten daha iyi bir manyetiği yapacak kaç kişi var ki Türkiye'de... Onu geçtim iyi bir manyetik yapacak veya manyetik yapacak insan da var mıdır bilmiyorum.

Onur
  • kkurt • 2 Eylül 2005 19:28 • #545532
    niyetine girersen kendin ile yapabilirsin. bol miktarda ince bobin teli ve elde etmek istediğin ses tonuna uygun ebatta, kuvvette ve şekilde mıknatıs bulmak gerekiyor. en kolayı ucuza kullanılmış bir manyetik alıp kurcalamak söküp dağıtmak. böylece nasıl birşey olduğu hakkında az çok bir fikir edinmiş olursun. ararsan zaten bu konuda makale ve kaynak ta bulabiliyorsun internette. ama yine de manyetik yapmak veya yaptırmak çok mantıklı bir iş değil çünkü malzemesini temin etmek, oturup binlerce kez incecik bir teli elle dolamak vs.. zahmetli iş. yapanların bu iş için özel sargı makineleri var. türkiyede yapan olduğunu sanmıyorum çünkü yapsa da para kazanabileceği ortam yok. ancak kişisel merakı varsa ilgilenir. bu şekilde sırf meraktan başlayıp ta manyetik şirketi kuran adamlar var. mesela www.kinman.com ama bu adamların ülkelerinde şartlar daha değişik, malzeme daha kolay bulunabiliyor, ayrıca "canım türk malı işte kalitesizdir" şeklinde psikolojik faktörlerle de uğraştıklarını zannetmiyorum. aslında millet "bizden adam olmaz" fikrini kafasından atsa türkiyede de pek çok şey yapılabilir.
  • cliffleeburton • 3 Eylül 2005 00:17 • #545534
    EMG derler ama sen bilirsin
  • deliturko • 3 Eylül 2005 00:35 • #545536
    gayet basit

hemen seymour duncan lan iletişime geçiyorsun (mail atıcan ingilizce lazım iyi olursa derdini iyi anlatırsın)sonra adamlara ne istediğini belirtiyorsun adamlara sana üretiyor ve yolluyor işte bu kadar fiyatı tabi biraz fasla olucaktır elle sarılıp yapılacak senin istediğin mıknatıs kullanılcak custom olunca fiyat artar gayet normal ama merak ettim bütün secenekleri denedin kendine uygun bir alternatif yokmuyduda kendi manyetiğini istiyorsun merak ettim nasıl bir şey isitoyorsun hangi mıknatıs tonlama nasıl olcak kullanılcak mıknatıs sekli nasıl olcak single mı humbucker mı istiyorsun çıkış ı nasıl olcak sarımda kullanılcak tellerin gauge u nasıl olcak vs bunlara karara verdin mi ?
  • kkurt • 3 Eylül 2005 07:58 • #545537
    Bu tarz iş yapabilecek başkaları da var:

http://www.fralinpickups.com/
    http://www.sdpickups.com/
  • sdqantaris • 5 Eylül 2005 19:16 • #545578
    aslında millet "bizden adam olmaz" fikrini kafasından atsa türkiyede de pek çok şey yapılabilir.

Katılıyorum. O günleri de görücez umarım.

Onur