Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Sweeping, modlar, Malmsteen teknikleri

• Serpent_King • 8 Eylül 2005 01:12 • #545632
    Kim demiş metal pentatonik bilmemnelerle sınırlı diye...bkz. symphony x ve dikkatli dinleyiniz michael romeo sololarını.artık çok daha teknik gitaristler armonileri de baya klasik müzik tabanlı olunca çok güzel şeyler yaratıyorlar.Romeo nun eğitim videosunu bir izleyin derim ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Children of bodom sololarında da bu etkiyi görebilirsiniz , fakat her iki örnekte de araya güzel pentatonik şeyler serpiştirilebiliyor ama romeo nun tabanı kökeni herşeyi klasik müzik bunu buraya yazıyım bi.

İleri teknikleri kendin kasarak öğrenebilirsin benim gibi , ama büyük bir armoni sorunu çektiğim doğru bunu sende yaşıyorsun sanırım işte bunun için bir hocaya çok ihtiyacımız var.Hem tekik , hem armoni konusunda hoca olursa tabi tekniği baya düzeltebiliyorsun yanlış kısımlar varsa.Tabi herşeyin sonucunda temiz çalmayı başarabiliyorsan hocaya gidip bana şu tekniği öğretin demen de lüzumsuz önemli olan temiz çalmak çünkü illa belli bi şekilde penayı tutmak filan diğil.
  • Goldtop1957 • 8 Eylül 2005 10:49 • #545634
    Aynen katılıyorum sana, ben de hıza çok önem vermiyorum. Ama aykırı akorlar ve aykırı gamlar beni baştan çıkarıyor. Ne demek istediğimi anlıyorsun. Mesela Hendrix kimi zaman çok basit bir blues kalıbı üzerine alakasız bir gamdan solo atıyor ve çok yakışıyor. Tıpkı uzun bir bağlama taksimi gibi. (Zaten bluesla Halk Müziği'nin örtüştüğü pek çok konudan birisi bu.)Onun dışında uzun bir notada sol el parmağıyla verilen bir vibrato vs..o soloyu diğerlerinden farklı kılmaya yetiyor. Ben bunu yapabiliyorum. Parmaklarım soloya duyguyu verebiliyor, (en azından ben öyle düşünüyorum, zaten prosesör yerine lambalı amplileri tercih etmemin sebebi de bu)ancak aykırı gamlara geçişte tıkanıp kalıyorum. Bir de bazen hız da önemli olabiliyor. Onu da öğrenmek istiyorum. Çok şey istiyorum sanırım.BU armoni bilgisini ise daha çok cover yapmaktan bıktığım için öğrenmek istiyorum.