-
bende de var küçük tüplü amfi ama bizim ev sahibi anlayışlı Allahtan,tabi sesini sonuna kadar açamıyorum ben de ama 3 watt yetiyo zaten bana :))
---
mesele 3w tın yetmemesi değil aslında (gerçi bence 3w bile açmıyorsundur o ayrı konu), bu anfileri çıkıştaki tüpler distorsiyon yapacak kadar açmadığın zaman kendi karakterini ortaya koymuyor alet. özelliği orada:) yoksa preamfi distorsiyonu haricinde herhangi birşey tecrübe etmemiş sayılırsın, bir süre max. volümde çalmadığın sürece de o tarz distorsiyonları nasıl kullanacağını öğrenemezsin, hafif bir crunch var alette distorsiyon yok dersin (bunu demiştin hatırlıyorum) o sesle ne yapılacağını bilmediğin için. Ben de ilk denediğimne ne olduğunu, nasıl kullanacağınmı milletin bu amfilerin nesini beğendiğini anlayamamıştım. Evde de pek kullanamadığım için nefret etmiştim aletten, sonra bir süre POD kullanınca neyin ne olduğu anlaşıldı, meğer yaptığım amfide bir sorun yokmuş ben kullanmayı bilmiyormuşum:) (POD'un modelleri baya benziyor tüplü anfilere, aşağı yukarı aynı tonu veriyor, pena darbelerine benzer şekilde cevap veriyor kimseyi de rahatsız etmediği için ilk denemede pek beğenmediğin sesleri uzun süre inceleme imkanın oluyor, sonunda da fikrini değiştiriyorsun:) )
Bu noktadan sonra da gidip soldano slo modelinin gainini sona kadar açmaktansa düşük gainli marshall bluesbreaker modelini kullanmayı tercih ediyorsun, keşke bir müstakil evim olsa da orjinalini kullanabilsem diyorsun... Olay budur:)
-
Evet bence de , nedir bu bol distortion merakı benim de hoşuma gitmiyo böyle şeyler. Hele geçen hafta karşıyaka rock festivalimiydi neydi,grubun birinde üç gitar birden dayamış distortionu,kuru gürültü bi ton cıkmış ortaya,çaldıkları da bişeye benzese,hiç beğenmemiştim.Çıkan diğer grupların çoğu da aynı şekilde,yapmacık bi distortion tonuyla akor basıyolardı.Hiç bi ruh yoktu gitarlarından çıkan seste. Olacak şöyle 1-2 watt tüplü bi anfin ve de bi overdrive pedalın başka bişey istemem.
-
Heh. 1-2 w lık bir pentode biliyon mu? Malesef en düşüğü 5W veriyor. Zaten volümü düştükçe de tadı kaçmaya başlıyor o da hoparlörlerle ilgili bir olay biraz da.
-
Müzik yapmak için böyle RHCP distortionuyla biyuv biyuv diye çalmak lazım okuduğum kadarıyla...hangi çok gainli distortionlu şeyler veled eylencesi.Bana sorarsanız zevk meselesi.
Kimisi tüplü ampli der kimisi direk processorden bilgisayarın kolonlarına bağlayayım dijital efekt gibi distortionla çalayım der buna kimse diyemezki 'nıhah oda müzük mü canım müzük dediğin az gainli distortionla yapılır'.Bana sorarsanız ben Slayer , SOAD ve ya Godsmack'in kullandığı distortionları severim.
-
'nıhah oda müzük mü canım müzük dediğin az gainli distortionla yapılır'
--
ben öyle birşey demedim.
-
'ayrıca ne yaptığını bilen adamlar genelde daha düşük gain seviyelerinde çalarlar'
-----------------------------
ben bu cümlenden o anlamı çıkardım belki başka birşey kastetmişindirde genelde verilen tepki o sırf sana bir cevap değildi yani.
-
yani o müzik türü her ne ise onu çalma öyle müzik olmaz demek değil, çalabildiğin minimum gain seviyesinde çalmak, gaini kökleyip işin kolayına kaçmaktan daha iyidir demek.
-
Önemli olan sert tonlardaki kastın. ben hardcore ve heavy meral çalıyorum. Güzel bi yöntem buldum boss me-50 prosesörüm var hem anfi hemde bilgisayarın subwoofer lı sesiyle iki ye bölüyorum overdrive i. Bottomu daa kökleyince baya sağlam oluyo ;) herzaman 2nekadar kolon okadar ambians ;)
-
O sert ton manyağı arkadaşlar bir kayda girsin hele, o zaman o tonların nasıl çamur gibi olduğunu görecekler ve gain'i hemen kısacaklardır...