-
işleme kalitesi olarak POD XT eski PODlarla aşağı ukarı aynı. 16 yerine (sanırım)50 efekt simülasyonu, 32 yerine 36 amfi, 24 kabin ve 4 mikrofon simülasyonu olması gibi farkları var. XTde S/PDIF çıkışı yok fakat XTlerin rack modeli XT Pro'da var.
POD ve POD 2.0 tavsiye etmememin sebebi sadece Line6in yeni FBV serisi foot controllerlarına uyumsuz olmaları ve eski FB serisine ihtiyaç duymaları. FB serisi artık yavaş yavaş piyasadan kalktığı ve FBV serisi çok daha üstün olduğu için XT'yi önerdim...
-
PODXT vs BOSS GT-8
bende 2.0 dan vazgectim,podxt onerdi herkes. belki 1-2 ay footswichim olmayacak ama podxt olacak. konserde de sadece distortion gideceğim o zamana kadar. XTLIVE ında da PODXT den farkı 1pack fazla olması,sesde fark yok diyor kullanan arkadasım ilgilenenler bilir internet sitesinde pack satılıyor,bu processore indiriliyor fiyatı da 50$dı sanırım. işte XTLIVE ordaki 1pack i içeriyor ses konusunda XTden farkı oymuş. birde XTLIVEın wah pedalını onermiyorlar acıkcası sesi beni de pek etkilemedi,yanına analog wah kurmak daha mantıklı gibi gorunuyor. kkurt dediğin gibi amfi işi büyük sorun hadi herşeyi yaptın(hani olmaz ya),tonlamalar super vsr,düzenli bara çıktığında araban yoksa bittin,varsa onu taşıyacaksın hadi hersey tamam araba kullandıgın için barda içemeyeceksin fazla(fazlası fazla olmus) :D onun yerine bordo fasulyemi taşırım yanımda :D ben boyle dusunuyorum
-
PODXT vs BOSS GT-8
XT live'in kabin simülatörü var mı? Yoksa alma POD'un en önemli özelliği o. Hatta hiçbir amfi simulasyonu yapmasa sadece kabin simulasyonu yapsa bile olur ama kabin simulasyonu yapmayıp sadece amfi simulasyonu yapan bi alet pek bir işe yaramaz. Mesela proco rat diye bir distorsiyon pedalı var (bir ara nasıl bişey olduğunu merak edip parçalarını alıp yapmıştım) -normalde kafa sxken bi alet ama PODa bağlayıp kabin simulatörünü açınca gayet güzel bir ses veriyor.
"belki 1-2 ay footswichim olmayacak ama podxt olacak."
---
Plexi (Brit classic yazıyor POD'un üzerinde işte o) modelini kullan, gaini fazla açma, tellere sert vurunca distorsiyon yapar(*), gitarın üzerindeki volümü hafif kısarsan clean tona döner. Bu şekilde solo çalman gerekirse biraz kasar ama mümkün. Özellikle gitar S-S-H türü bi stratsa bu daha kolay, çünkü singlelar humbuckerlara kıyasla çok daha zayıf sinyal veriyor, humbuckerin distorsiyon yaptığı seviyede single temiz tonda kalır. (Gitar H-H ise neck posizyonundaki humbuckeri dibe göm ki sinyali zayıflasın biraz, köprüdekini de tellere biraz yaklaştır)
(*) Aşırı sert vurmak 0.009 tellerle iyi gitmiyorsa 1-2 aylığına 0.010 kullanabilirsin. Geçirebildiğin kadar geçir ondan sonra bişey olmaz, kopmazlar:) Bu arada sert bir pena kullanırsan çok düşük gain seviyelerinde solo çalmak daha kolay olur.
-
PODXT vs BOSS GT-8
:))) bu kadarını beklemiyordum,cok sagol ansiklobedi gibi adamsın :D xtlive almicam zaten pod xt alacam,xtlive lar cok pahalı,bu arada xtlive larda kabin simülatörü var :)
-
PODXT vs BOSS GT-8
POD XT alıp sonrasında bir de FBV Shortboard ya da daha iyisi FBV Floorboard alırsan tadından yenmez o alet.
Bu arada amfi evet kalkmıyor, inmiyor, zor oluyor ama his yapıyor işte namussuz. Şöyle bir Dual Recto olacak arkanda, soluk soluk parlayacak tüpleri ahh =)
-
PODXT aldım,tonlamalar konusunda yardımcı olabilecek birisi var mı?
Evet arkadaslar aldım sonunda istediğim aleti,PODXT oldu bende de. Ama alette delay işini halledemiyorum. Effect Tweak den ayarlıyorum ama istediğim gib olmuyo,sorun surda ben delay modunda verdiğim bir notanın 2.delayından sonra sönmesini istiyorum,alet sondurmuyo o notayı 3,4,5allah ne verdiyse gidiyo,arkasından verdiğim notayla çakışıyor. o işi nasıl halledebilirim? audioslave-like a stone calacam,delay işini halledemedim :D birde bana yardımcı olabilecek bir arkadasım var mı? bana msnini verebilecek??? bazı sorularım var ve kitabı yetmiyor,illa bilen birisinden yardım almak lazım. böyle biri varsa(aleti tanıyan) ve bana yardımcı olursa çok sevinirim. teşekkürler
-
O dediğin pek mümkün değil. Nasıl söndürecek ki o notayı?
Effect tweakten yankılanan notanın volümünü ayarlıyorsun, tap ile de zamanlamasını. Başka ayar yok. "Effect tweak" denen şeyi fazla açmazsan ikinci yankıdan sonra duyulamayacak kadar zayıflar. Yapılacak başka birşey olduğunu sanmıyorum.
-
bu arada - msn adresim
[email protected]
-
cok sagol,ekledim msnini kkurt. bu arada alet cok hos ama suan bana zor geldi... öğreniceğim insallah en yakın zamanda. ama gercekten onerebilirim,hakikaten alamayacagınız ses yok gibi duruyor.
-
XT'ti gormedim ama ilk versiyonunun ogrenilecek hemen hemen hicbirseyi yoktu, butun kontroller ortada gorunuyordu zaten.Normal amfi ayarlari (bas, mid, treble, gain, volume,reverb) bir de efekt ayarlari var efekt ayarlari da mumkun oldugunca basit hatta bir miktar gereginden fazla basit yapilmis, onun disinda bir de tap tusunu basili tutup efekt secim anahtari ile oynayinca kabin secimi yapiliyor. Bunun haricinde bir de cd'si vardi bilgisayara kurulup on panelden yapilamayan ayarlari yapmaya yarayan, ama hic ilgilenmedim onunla merak edip paketini bile acmis degilim icinden cok ta ilginc birsey cikacagini sanmiyorum. Tabi bir de yaptigin bu ayarlarin preset olarak kaydediliyor olmasi lazim ama onunla da ilgilenmedim (FB olmayinca bir ise yaramiyor preset kaydetmek)