Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Japon Fender Stratlar Hakkıknda Bİlgisi Olan Var Mı???

  • deathstar • 30 Ekim 2005 00:29 • #546619
    İstanbulda nerde bulabilirim 400-600 milyon arası bir mexico tabi ikici el. Sıfır mexicolar 700dolar falan heralde yanlış hatırlamıyosam.Diğer bi alternatif iş görür bi squieri manyetik takviyesiyle falan iş görür hale sokarsam; hayalimin gitarını alacak hale gelene kadar işimi görebilir mi sizce.Çünkü bende bc rich var endonezya malı beni hiç tatmin etmiyo artık... Ne tavsiye edebilirsiniz??
  • kkurt • 30 Ekim 2005 00:45 • #546620
    ben meksika fenderlerin türkiye fiyatını mantıksız buluyorum ama fender ve ibanezin türkiye distribütörü kıvılcım, istiklal caddesinde. Ikinci elin ise nerede olacağı pek bilinmez, heryerde olabilir.

    bu arada squier almaktansa bc rich'i adam etmek daha mantıklı geldi bana. Ne kusuru var? Ne tür manyetikleri var? squier'in bc richten daha iyi olacağını pek sanmıyorum.

    Bu arada bence gitar dediğin basit olmalı. Ne kadar basit olursa o kadar iyi. Ucuz bir alet olacaksa tremelo sistemi hiç olmamalı.
  • deathstar • 30 Ekim 2005 01:09 • #546621
    Tremolo yok zaten bendeki bcrichte. Eski bi modeli 5 sene önce 2. el almıştım. Endonezya malı çift humbucker normal kasa 21 perde.Gövde ağacını bilmiyorum ama büyük lhtimalle sıkıştırılmış ağaç.Bu aralar ondan çok soğudum tonları falan artık beni tatmin etmiyo.Ne gibi bir değişiklik yapabilirim.Bi de squierin 95-96 yıllarında çıkartığı modellere şu an satılanlardan daha iyi galiba, belki öyle bişey bulunabilir 2.el ...
  • deathstar • 30 Ekim 2005 01:17 • #546622
    Benim gitarda da tremolo yok zaten.Eski bi bcrich.5 sene önce 2. el almıştım.Çift humbucker, endonezya malı, 21 perde ve tam olarak bilmesem de gövde ağacı sıkıştırılmışlardan.Bu aralar beni hiç tatmin etmiyor.Tonları pek cezbedici ve zevli gelmiyo.Nasıl bir değişiklik yapılabilir?
  • kkurt • 30 Ekim 2005 09:42 • #546637
    Gövde ağacı sıkıştırılmış suntaysa uğraşma boşuna sat gitsin, ama squier de öyledir muhtemelen.
  • deathstar • 30 Ekim 2005 14:23 • #546643
    Tam olarak öğle değil yani modeline göre değişiyo.En ucuz modeli ondan.Diğerleri aghistten oluyor.Bc rich i satabileceğimi pek sanmıyorum:)...Başka gitar ne önerebilirsin yalnız çok sert bi gitar olmasın.
  • kkurt • 30 Ekim 2005 14:43 • #546644
    Aslında elektro gitar basit bir alet. Çok kötü yapılması mümkün değil yani basit yapıldığı sürece, ama dikkatli yapılması gerekiyor, yoksa akort ettiğin zaman bile detone ses veren bir alet işe yaramaz. İmalat hatası olmayan bir epiphone lespaul ya da 335 bulursan ekinci el, muhtemelen iyi çıkar. Stratlar tremelo sistemi yüzünden biraz daha karışık aletler, tremelonun çelik olması gerekiyor çünkü tellerle gövde arasına girdiği için hiç kullanmasan bile varlığı gitarın sesini etkileyen bir alet. Ağaç olarak humbuckerlarla maun ya da maple, singlelarla da alder iyi gider. Öte yandan akrilik (bir tür dökme saydam plastik) bile gitar yapanlar var.
  • deathstar • 30 Ekim 2005 15:03 • #546645
    Sağolasın arkadaşım.Bilgilerin yararlı olacak...