Tellere giden kabloyu kopartmışsın o zaman. Teller bir kabloyla jakın sinyal taşımayan ucuna bağlı olur normalde. Jakın sinyal taşımayan ucuna toprak hattı denir. Adı öyle...
elbette çalınacak distorsiyonun da önemi var. kalkıp fender gitarla trash çalamazsın. zaten fender gitarlar daha önce de söylendiği üzere clean ve hafif kirli tonlar için idealdir. hatta "başka bir gitar düşünmem" diyebilirim. yalnız distorsiyon biraz daha açılacak olursa öncelikle dip gürültüsü baş ağırtır. yine söylendiği gibi 2 ve 4. pozisyonlarda en aza indirgenir. yalnız sorun bunla bitmiyor. elde edilen tonu şöyle açıklayabilirim. ahşaptan(madde anlamında konuşuyorum) demir ya da başka bir metal sesi almaya çalışmak gibi bi durumla karşılaşıyorsunuz. fenderle sert tonlar kullanabilmek için bence ya manyetikler değiştirilmeli ya da tonlar dikenli tellerle çevrilmelidir. ikinci söylediğime sanırım kimse katılmayacağı gibi manyetiği değiştirerek bir hum. almaya gerek yok. zira dimarzio single coiller sayesinde gitarı kesme biçme işine sonveriyor. ayrıca bu manyetikleri istediğinizde single olarak ta kullanabiliyorsunuz. denedim ve çok iyi verim aldım. tavsiye edeceğim bu olur.
bazıları daha pis bir ses verdiği için gürültülü single coillerin distorsiyonunu tercih ediyor. punk grupları mesela. ses ne kadar kötü olursa o kadar uygun düşüyor belki de:)
fender start lar metal icin yapilmis bi gitar degildir.Bu nedenle distortion da 80 lerin thrash metalindeki tona yakın bi ton alirsin.Fazla kuvvetli distortion manyetikleri yoktur.Ama yinede idare eder.