Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

analog pedal sistemi için olmazsa olmazlar?

• Patroclus • 8 Aralık 2005 00:53 • #547206
    Valla profesyonel müzikte şart. Amatör olsam da ben bile anladım faydasını, ama tarza göre değişiyo. Mesela tuşeyi sevenler uzak dursun compressor'den..
  • kkurt • 8 Aralık 2005 11:48 • #547212
    gitarin dinamiklerini öldürüp flüt sesine benzeten herşeye biraz gıcığımdır:)
  • Serpent_King • 8 Aralık 2005 13:03 • #547213
    aynen katılıyorum madem compressor ü elektro gitara bağlamak çok gerekli o zaman takın abi gnx in veya gt6 nın filan midi girişine gitarı :) midi çıksın ses böyle ona göre de manyetik alın :)
  • XES • 9 Aralık 2005 00:21 • #547219
    Compressor her zaman açık kalacak bir efekt değil fakat bazı durumlarda çok işe yarıyor. Özellikle sustainerlı modeller modern rock solocusu için olmalı bence. Bunun yanında Delay lazım, reverb lazım, wah olmalı, chromatic tuner şart. Evet olmazsa olmaz bunlardan ibaret sanırım.
    Ayrıca isteğe göre distortion, overdrive, tremolo, flanger, chorus, phaser, vs. vs...
    Ama gitar için ideal setup'ı soracak olursanız: Gitar-> Amfi. Bu kadar.
  • kkurt • 9 Aralık 2005 00:31 • #547220
    {Ama gitar için ideal setup'ı soracak olursanız: Gitar-> Amfi. Bu kadar.}

Peki bu ideal setup ta bahsettiğin efektler nerede yer alıyor?:)

Bence ideal setup söyle birsey:

Gitar => (Overdrive) => (Wah) => Amfi => Mikrofon => (EQ) => (Delay) => (Reverb)

Parantez içinde olanlar opsiyonel olanlar. Listenin bir mikrofon içermesinin sebebi ise tüplü amfilerin adam gibi distorsiyon vermeleri için seslerinin sona kadar açılması gerekmesi, ama bu durumda EQ kontrolünü kaybediyorlar. Bu nedenle önce amfinin sesini mikrofonla alıp ondan sonra EQ kullanmak gerekiyor. Reverb, delay gibi şeyler de distorsiyondan önce iyi gitmediği için mikrofondan sonra yer almalı. Duruma göre overdrive ile wah'ın posizyonu değiştirilebilir. Listede chorus olacaksa mikrofondan sonraki zincirde EQ dan sonra reverbten önce gelecek. Compressor, noise gate vs olacaksa gitardan hemen sonra yer alır. Gerçi bence bunlar hiç olmasa daha hayırlı olur:)
  • XES • 10 Aralık 2005 14:00 • #547231
    Yanlış anlaşılmışım kkurt.
    Daha açık anlatmaya çalışayım. İdeal setup Gitar > Amfidir. Fakat illa analog setup kurulacaksa bunun içinde Delay, Reverb(amfide yoksa), wah ve tuner olmazsa olmazlar. Diğerlerine isteğe göre dedim zaten.
    Ama tekrar etmek istiyorum. Bence ideal setup gitar>Amfidir. Analog setup isteniyorsa da içinde o efektler bulunmadıkça analog setupa setup demem.
    Yeterince açık olmuştur umarım.
  • igzas • 1 Nisan 2006 01:26 • #548811
    wah, EQ, delay,reverb,chorous,sustain, flanger, tremolo bence..
  • rassob • 21 Mayıs 2006 14:10 • #549657
    boss derim üstüne tanımam. zevk tabi.
    os2 , bd2 ( ya da ibanez ts9), dd3 ya da paranız varsa dd6, ch1, bir de crybaby wah takarsın paşa gibi olur. istegine göre sertleştirmek istersen mt2 flanger gibi şeyler de eklersin.
  • jasuakamikaze • 24 Mayıs 2006 22:47 • #549720
    valla kardes

gotic ya da power metal için 500 $ ı gozden cıkarıyorsan bence bu ulkede alısveris yapabilirsin bi boss metal zone al bi flanger gusel bi ton yaratmana yardımcı olur gibi geliyor bana solon varsa ta biki cry baby kullanmanı isterim birde eger mxr ya boss ekolayzır kullanırsan cok cok gusel bir metal tonu yazabilirsin

( para artarsa birde copmresor al :)
  • jasuakamikaze • 24 Mayıs 2006 22:51 • #549721
    hani belki noise gate almak için biriktirdiğin parayla gidip sevgiline hediye almak zorunda kaldıysan volume butonuyla baya iyi anlasman gerekebiliyor... :P