Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

anfinin en iyisini nasil anlayabiliriz?

• REaDinGMyeYEs • 4 Ocak 2006 01:47 • #547565
    arkadaslar bende bi anfi var yeni alindi ama kucuk tamam ses falan iyi cok ses cikariyo ama ben daha iyisini istiyorum nelere dikkat etmem gerekir?

simdiden sagolun
  • temperamental • 5 Ocak 2006 02:25 • #547574
    amfin ne?
  • REaDinGMyeYEs • 6 Ocak 2006 00:20 • #547593
    ya kustom markasi elektro gitar icin ama cok kucuk guzel ses veriyo ama ben daha buyugunu almak istiyorum
  • blackzuga • 7 Ocak 2006 06:04 • #547633
    kustomlarla biz ortaokuldayken(1993 1994)metal yapardık gayet de hoş ses verirlerdi o aletler ampli alırken dikkat edecegin seyler yapmak istedigin müzik ne hangi tonları istiyosun(mesela fender ampliler sadce fenderlere adam gibi ton verir derlerdi inanmazdım)

ama keskinlikle dikkat edeceigin sey....ÇİN MALI OLMAMASI!!
  • ibanetze • 7 Ocak 2006 13:05 • #547639
    dikkat edeceğin ilk şey çıkan sesi beğenip beğenmemen olsun :)

(en pahalı amfiyi de alsan sesini beğenmezsen,pek bi işine yaramaz)

sonraki kriterler kişiye göre değişir;
    twin "speaker" mı istiyosun?
    "tweed" sesi mi istiyosun?
    ne tarz yapcaksın?
    nerde kullancaksın;bar,stüdyo?
    "all-tube" bi amfi mi arıyosun?
    "stack","half-stack","combo"?

aslında bu soruların tamamı birbiriyle bağlantılı...

eğer neden bağlantılı olduğunu biliyosan,zaten nasıl bi şi seçeceğine karar verebilirsin,

bilmiyosan,öyle pahalı bi amfi almana gerek yok,idare et elindekiyle,zamanla nerde ne kullanılır öğrenip,ona göre seçersin :)
  • REaDinGMyeYEs • 7 Ocak 2006 18:18 • #547649
    ya guzel ses veriyo ama ne biliyim kucuk geliyo bana marifeti buyuk ve kesinlikle cin mali falan da degil :))

napalim idare edicez :)

benim istedigim tarz tam olarak farketmiyor

yardimlar icin sagolun
  • REaDinGMyeYEs • 7 Ocak 2006 21:43 • #547654
    yaa sadece 4 tane ayar yerleri var

headphone kulaklik icin,input gitarla amfinin baglantisi icin ve overdrive buda elektro sesi vermesi icin bu 3 yazdigim hepinizinkinde vardir.. gain, voice, volume bunlar cevirmeli yani cevirmek gerekiyo

ama bana bunlar yetersiz geliyo boyutu 60 cm²(tahmini)

amfiler hakkinda fazla bi bilgim yok ama buyuklerinde daha cok buton ve cevirmeli tuslari vede bazen metalden yapilmis olan indirip kaldirman gereken seyler.. oluyo

bilmiyorum anlatabiliyormuyum

fazla bi ozelligi yok bana ozellikli olan gerekli
    kucuk olsada olur

bi bilgisi olan varmi??
    butun derdim bu..
  • Zeyna • 8 Ocak 2006 09:57 • #547676
  • Goldtop1957 • 18 Ocak 2006 13:13 • #547872
    Merhaba,

Almış olduğum Twin Reverb Vox Cambirdge 30 da twin Celestion speakerlar vardı. Amfi arızalı çıktı. Aldığım yere götürdüm. Bi kaç denemeden sonra iki seçeneğim oluştu. 1.) Yaklaşık fiyata Vox'un transistörlü, amfi simülatörlü, ama lambasız, oyuncak gibi efektleri olan tek hoparlörlü (Celestion olmayabilir) AD50VT serisi ile değiştirmek. 2.)Proses Lab'a verip giderler mağazaya ait olmak üzere, amfiyi işler hale getirmek. (Arızası zaten çok mühim bir arıza değil. Opto-coupler devresi ve malzemesi değişti. Şimdi gain ayarlarıyla ilgili problemi var).
    Danışmak istediğim konu şu; amfiyi tamir ettirmek twin speakerdan vazgeçmemek konusunda alacağım karara bağlı. Twin speakerın single speakera göre avantajı nedir.
    2. soru : Tweed nedir ve tweed li amfi nasıl olur?

Teşekkürler.
  • kutay__ • 20 Ocak 2006 04:09 • #547879
    selam,
    bende de cambridge 15w var.(aynı celestion hoparlor ama tek bi tane) cok güzel sesi. çok memnunum.

twin (çift) hoparlorun avantajı, gücü ikiye bölerek aynı sesi hoparlorleri daha az yorarak vermesidir bildiğim kadarıyla. birde fx loopu varsa stereo efektler icin kullanabilirsin. bence anfinden vazgeçme, tüm sorunları giderildiğinde seni uzun bir süre memnun eder. vox un bir diğer olayı humbucker manyetiklerle kullanınca cok daha güzel ses veriyor. proseslab'a bırakmakla iyi etmişsin. içini rahat tut. en sağlıklı şekilde geri alacağın kesin.

tweed fenderin bir modelidir. yani tweed li anfi diye bişey yoktur. boşver hocam fenderi. senin vox çalışır durumda bi gelsin. daha fenderin adını anmazsın :)