Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

anfinin en iyisini nasil anlayabiliriz?

• ibanetze • 20 Ocak 2006 13:36 • #547883
    kutay baya güzel açıklamış ama ben de bi kaç şey diyim yine :)

twin amfiyi özellikle stereo chorus,ping pong delay gibi efektlerle kullandığında belirgin bi fark görürsün..

Tweed,bazı amfilerin kaplamasında kullanılan sarımsı renkli bi malzeme aslında ama zamanla bu malzeme ile üretilen amfilerin tonu blues gitaristleri tarafından baya tutulunca böyle bi deyim çıkmış ortaya...

http://www.fender.com/products/search.php?partno=8140500000

resimdeki amfi hem twin,hem de tweed amfilerin atası(ve bence en iyi örneği),zaten replikası bile ucuz bi araba pahası...
  • kkurt • 20 Ocak 2006 22:17 • #547888
    Abi hala tamir ettiremedin mi amfiyi:) Ver yetkili servisine duzeltsinler, onların problemi degil mi? Garantisi yok mu? Alt tarafi 3 kurusluk bi parcayi degistirecekler, bunun icin de tamir parasi mi istiyorlar?

not: Tweed Fender marka bi amfinin adıdır. Tweed'li amfi olmaz.
  • ibanetze • 21 Ocak 2006 13:10 • #547891
    Tweedli amfi değil tweed tonu ya da sesi

tekrarlıyorum tweed bazı amfilerin kaplamasında kullanılan bi malzemenin adıdır,benim amfide de kullanmışlar ordan biliyorum

fendfer de o malzemeyle kapladığı bi amfinin modeline tweed demiş olabilir,zaten adamlar twin amp,twin reverb gibi fazla bi yaratıcılık gerektirmeyen isimler uyduruyolar,uydurmuşlardır onu da,ama tweed tonu çokça kullanılan bi deyimdir...
  • Goldtop1957 • 21 Ocak 2006 13:21 • #547892
    Keşke hayat öyle kolay olsa, yetkili servise verdim, amfinin tozunu alıp geri verdiler. Sonra proses laba gittim. Amfinin garantisi sözlü garanti, o da Akdeniz Müzikte bana amfiyi satan Orhan Bey sayesinde. En son Proses lab opto-couplerı kendisi yapıp monte etti. Ama bu seferde dip gürültüsü oluştu ve amfinin sesi çok arttı. (Max ı değil, volume düğmesinin duyarlılığına bağlı olarak. Yani daha çeyreğe gelmeden ortalığı ayağa kaldırıyor). Ayrıca min Volume seviyesinde amfi nefes alıp verir gibi sesler çıkarıyor. Özellikle tremolo efektiyle beraber. Bir de dışarıdan ses alıyor. Nerdeyse radyo gibi çalışıyor. Nasıl oluyorsa tv yayınlarını falan duyabiliyorum çok dipten. :)))) Şimdi de bu sorunlar için götüreceğim bakalım. Bu arada yanıt veren arkadaşlara teşekkürler.
  • kkurt • 21 Ocak 2006 16:38 • #547897
    hmm bence bişeyler uydurmaya çalışmayıp bozuk parçayı -türkiyede bulunmuyorsa- mouser.com dan ısmarlasalar daha iyi olmaz mı? nasıl opto couplar yapmışlar bi ışıklı diyotla bi LDR'yi beraber bantlayıp sıkıştırmış olmasınlar amfinin bitarafına:)
  • kutay__ • 21 Ocak 2006 18:05 • #547898
    ya o fenderin sarı kaplı anfileri blonde diye biliniyor di mi?
  • ibanetze • 22 Ocak 2006 14:37 • #547909
    bilmiyorum da doğrudur

fender amfiler pahalı oluyo,pek ilgilenmiyorum onlarla,bu sebepten :)
  • Goldtop1957 • 23 Ocak 2006 12:25 • #547932
    Uyduruk yaptıklarını sanmıyorum. Zira daha önce de bu tür şikayetleri bu şekilde halletmişler...Ancak benim amfinin dip gürültüsünü arttırmış bu olay, garip bir şekilde Volum düğmesi 0 ile 1 arasındayken clean kanalda dipten distortion sesi geliyor çok azcık. Anlamadım. Şu kar kış kıyamet bi bitsin götürücem tekrar....
  • Necrophilliac • 23 Ocak 2006 13:11 • #547933
    Anfinin iyisini arama, tarzına uygununu al..
  • kkurt • 24 Ocak 2006 06:41 • #547943
    "0 ile 1 arasındayken clean kanalda dipten distortion sesi geliyor çok azcık"
    --------
    Taktıkları parça orjinalinin aynısı değildir tam kesemiyordur öteki kanalı.