-
ya grubumuzun ismini nasıl alabiliriz?
daha önce bir isim bulmuştuk,sonra onun bu sene hollandada kurulan bir grubun aldığını öprendik şok olduk.
grup ismini dünya çapında alma diye birşey varmı?
aranızda alanınız varmı?
nasıl alınır?
-
bunu bende merak ediyorum aynı şey bizimde başımıza geldi..
--------tweeder--------
-
notere gidip detaylı bilgi alın.masrafı var epey diye biliyorum ama siz yine de noterle haşır neşir olun.onlar anlatır tam olarak.
-
şöyle bi durum var,Türkiyede aldığınız telif hakkı uluslararası bi şey değil,bu sebeple mesela İngilterede aynı isimli bi gurup varsa isminizi değiştirmek zorunda kalıyosunuz,İngilterede çaldığınız zaman...
örneğin pentagram yurtdışında mezarkabul ismini kullanıyo...
eğer yurtdışına açılmayı falan düşünmüyosanız,isminizin yurtdışında farklı guruplar tarafından da kullanılıyor olması pek bi sorun teşkil etmiyo,ben bi arattım googleda,20 tane gurup var,ismi Ploughman's Lunch olan...ama daha yurtiçine açılmamız bile garanti değil,şu an için ismimiz iyidir yani :)
-
hocam sağol ya içimi kemiren bi sorudan kurtardın beni, grubu daha kurmadık kuruyoruz ama isim konusunda soru işaretimiz çoktu...
eyvallah...
-
ya tiviti..sizinkide muhtemelen alinmistir kocum:D yeni bi site yapin artik..olmadi gruba isim koymayin:D dogmamis cocuga isim vermek gereksiz..biz veremdik zate:D
-
Grup adı tescilinin noterle alakası yok. Bu işi Türk Patent Enstitüsü yapıyor. Tescil işi zaten öyle hemen olmuyor. Önce TPE'ne bu konuda talepte bulunmanız gerekiyor. Bir süre sonra talebiniz onaylanırsa Türkiye'de bu adı kullanarak kimse p tarihten sonra para kazanamaz. Ancak beş-altı bin doları gözden çıkarın bu iş için.
-
o paraya stüdyo açarım beee:)
-
o kadar tutmuyor diye biliyorum. ayrıca patent enstütüsü değil noterden alınıyo diye biliyorum yine. 5 şarkı ve grup isminin telif hakkını almanız yaklaşık 200 liraya gelicektir sanıyorum. yinede bir noterden bilgi alırsanız daha yararlı olur.
bestelerin telif hakkı için besteleri avrupa nota sistemine ve sözlerle uyumlu olarak yazıcaksınızki bence bu parayı bulmaktan daha külfetli bir iş:-)
-
çevredebi müzik öğretmeni varsa sevabına yapar notaya çevirme işini :)