-
Abi zor oluyo bee.. ama başardım :)
-
eger kulagin varsa her seyi basarabilirsin.. tab okumayi kitaplardanda ogrenebiliyorsun hic oyle servet dokmene gerek yok :))
guven bana ;)
<Mc Meltem>
-
ben tab okuyan ramazan davulcusu gördüm. sektirmeleri diğerleine göre daha teknik :) ama azim varsa kursa gitmeden iyi şeylerde çıkarabilirsin. tabi zaman önemli rol oynuyor. sabırlı olmak en önemlisi.
-
sen fazla davulcu tanımıyosun herhalde türkiyede.burak ilk 100 e bile giremez.tekniği iğrenç ders almadığı belli oluyo.eminim rock tan başka bi müzik türünü beceremez.sıkıysa jazz,fusion,latin falan çalsın.Volkan Öktem,Cengiz Baysal,Cem Aksel falan dinle de ögren iyi davulcu nasıl olurmuş.Ayrıca ders almadan olmaz bu iş.ders almadan çaldığını zanneden bir sürü adam var bu piyasada hiç birinin de davuldan haberi yok.çok adam bozdum stüdyoda davulcuyum diye geçininen.neyse bir sürü inceliği,tekniği var bu işin.ders almadan kendi başına ögrenmeye çalışırsan saçmalarsın,çaldığını zannedersin tekniğin groove un herşeyin yanlış oturur.kendini ve etrafındaki cahilleri kandırırsın sadece.lütfen araştırmadan bilgi sahibi olmadan yorum yapıp kendinizi küçük düşürmeyin.
-
kulak ya da genel olarak yetenek sahibi insanlar diğerlerine göre çok daha hızlı ögrenip gelişirler. sadece yetenek ya da sadece eğitim tek başına yetersizdir. burda neyi nasıl ögreneceği de cok onemli insanın. iyi, bildiğini aktaran bir hocayla sıkı çalışan birisi kendi kendine öğrenmeye calısan insandan doğal olarak daha hızlı ilerler. ben gitar calıyorum ve bunu kendi kendime öğrenmek durumundaydım koşullarımdan dolayı ama internette ne bulursam okudum, insanlarla buldugum herkesle caldım ve zamanında cok az da olsa ders aldım tüm paramı yatırıp. yaptıgım en iyi yatırımdı sanırım. müzik yapmak ve çalmak cok farklı şeyler. tabları okuyarak müzik çalabilirsin ama müzik yapmak için bunu nasıl yapacağını öğrenmek gerekir. bence enstürmanını gercekten seven insan onu hakkıyla calabilmek ister. ayrıca kurs gibi olaylara cok sıcak bakıyorum cünkü düzgün bir eğitim programı takip ediyorlar. zaman bulabilirsem bende kendi seviyeme uygun bi yere kaydolacağım umarım.
-
İnsanlar neden nota öğrenmek istemez anlamıyorum..
öyle türev integral gibi bişey de degil kolay..
en iyisi bi kursa yazılıp teknigi iyi öğrenmek
sonra kendini geliştirirsin zaten
-
Kursa gidip tekniği kapmak en iyisi.
İlkokul arkadaşım var aynı grupta çaldığım ; adam Death parçalarını çatır çatır çalıyor ama yine de kursa gidicem diyor.
Git diyoruz biz de.
-
değişir. kendi kendine öğrenirken belki bir daha düzeltemeyeceğin hataları bünyene oturtabilirsin. ancak gördüğüm kadarıyla kursa gitmeyen bateristler daha başarılı oluyor. genellikle kurstur şudur budur. bu tür eğitimler alan insanlar çok daha "kalıpsal" çalarken kursa gitmeyenler kalıp nedir bilmediği için oldukça dağınık çalıyor ve bir besteye uymaları çok daha rahat oluyor. şöyleki:
bir besteniz var diyelim. biri kurs almış diğeride kurs almamış bir baterist. kurs almış olan bu besteye bateriyi yazarken size sorar beste kaç kaçlık diye. bunun dışında besteyi dinler ve kafansında olan a b c d vesaire kalıplardan en iyi hangisi buna uyar diye düşünür. ardından bu kalıbı neredeyse hiç değiştirmeden besteye uygulamaya çalışır.
ancak kurs almamış bir bateristse ne size beste kaç kaçlık diye sorar nede kalıp düşünür. gelişine doğaçlama çalar ve büyük ihtimalle kurs almış bir bateristten daha iyi bir şekilde oturacaktır çaldığı.
kurs alan bateristler genel olarak bir kalıbın dışan çıkamaz ve sadece onlara öğretilen belli kalıpları uygular.. bateriyi sadece bu kalıplardan oluşuyor zanneder. kalıplara uymayan bateristlere yanlış çalıyon sen gözüyle yaklaşır ne kadar uyarsa uysun besteye.. ilginçtir. böyledir. tabi her kez böyledir demiyorum. ben 4 bateristle çalıştım. bunu gördüm her zaman. bu nedenle kurs almamış dağınık çalan bir baterist her zaman tercihimdir.
haaa bunun dışında belkide benim dediğim istisnadır belki benim dediğim geneldir ve istisnalar olabilir.. ama bence en güzeli bir kursa gitmeden önce kendinizin keşfetmesi. bu gün zaten bir çok kurs sadece para tuzağı. bir haftada öğreneceğiniz şeyi 1 ayda öğretirler oyalarlar.. benden söylemesi (yine gördüğüm kadarıyla ama istisnalarda olabilir elbet..)
-
kursa gitmeden de olur ama çok daha yetersiz olur
kursa gitmeden çğrenmeye çalışırsan amerikayı yediden keşfedersin buna gerek yok ki
-
bence olunur ama yinede nota okumayı bilmek gerekir. mesela ben kursa gitmeden başladım yani yetenk ve kulak varsa olur ama kurs almak da şart bence bazı şeylerin ilmini bilmek gerekir