Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Davul kursuna gitmeden davulcu olunur mu ?

• some_one • 1 Şubat 2006 23:33 • #548109
    çok yanlış düşünüyosun.ders almak hiç bir zaman davulcuyu bi kalıba sokmaz aksine daha geniş düşünmesini saglar.ders almayan davulcular sadece bi kaç müzik türünü ezberleyip(alternatif,rock gibi) ezbere çalarlar genellikle.ayrıca teknik bilmedikleri için hem kirli çalarlar hem de kendilerini tam ifade edemezler.bu okumayı bilmeden roman yazmaya çalışmak gibi bişey.kurs almamış bir davulcu ne ölçü sorar ne de kalıp düşünür demişsin.davulcu ölçü sormuyosa bu nota bilmediği anlamına gelir(bi davulcu için en büyük handikaptır).4/4 lük ezberlemiştir daha önce ezberlediği ritimleri tekrarlayıp durur(belli bir kalıba girmek budur).9/8 7/8 hatta 14/8 ve daha birçok değişik ölçülerde parçalar var onlarda ne yapacak.ders alan bi davulcu ise(kimden ders aldığı çok önemli)teknik bildiği için ritimlerin kendi kafasında bir çok kombinasyonunu oluşturur.ayrıca kendini ifade edebildiği için parçanın groove nu çok daha net bi şakilde verebilir.
    çoğu kurs para tuzağı bu konuda sana katılıyorum.çünkü türkiye de davul çalmayı bilen çok az insan var.belli belirsiz bir sürü adam piyasada ders veriyo.dediğim gibi davulcunun ders alması degil kimden ders aldığı önemlidir.paralarını yalan yanlış kişilere kaptıran birçok magdur insan var bu piyasada.sanıyorum sen bu konuda çok sanşsızsın ki bu tip davulcular sana denk gelmiş
  • da hui • 2 Şubat 2006 11:31 • #548116
    eger kulagin varsa her seyi basarabilirsin..

İşte en sinir olduğum düşünce tarzı. "ritm dugusu olan herkes davul çalabileeeğ" duyduğum en büyük yalanlardan biridir. Davul (özellikle çaldığınız ilk enstürman ise) bşlaması ve ilerlemesi oldukça zor bir enstürmandır. Çoğu insan davulu şöyle algılıyor: "Lan işte iki tane odunu kapıyosun, önüne ne gelirse vuruyosun". Ya arkadaşlar hadi bu mereti çalmanın zorluğunu geçtim, zaten sıkı çalışma isteyen bişey ve evinde davul olan ya da alabilecek kişi sayısı çok azdır. Çünkü bu davul, boru değil. Bayağı yer kaplamasının yanında hayvan gibi ses çıkarıyor. Elektro gitar gibi kulaklığını takıp istediğiniz kadar çalamazsınız. Ses yalıtımı olmayan bir evde davul çalmak komşuların katil olması için yeterli bir sebeptir. Ve şunu söyleyeyim: ritm duygusu varsa ebem de çalar kesinlike yanlış bir mantıktır. Doğrusu: ritm duygusu olmayan davul çalamaz. Ders almadan belki öğrenilir ama en azından notaları, vuruş tekniklerini vs kendiniz öğrenmeniz bazen zor olabilir (ki bence öğrenmek de gerekir. yok öyle notasız, flamin, double stroke un ne halt olduğunu bilmeden çalmak).
  • tropikal • 3 Şubat 2006 10:02 • #548153
    adamın tarzı rock bi kere ve bence de türkiye'nin kendi tarzındaki en kral davulcusu...
  • some_one • 3 Şubat 2006 14:27 • #548156
    Davulcu için tarz diye bi şey yoktur.her türlü müziğe uyum sağlaması gerekir.senin dediğin ezbere girer.mesela Cengiz Baysal türkiye nin en iyi bi kaç davulcusundan biridir ve genellikle jazz çalar adam aynı zamanda duman ın kayıt davullarını da çalıyor son bi kaç albümbür.Dorian ın davulcusunu iyi dinle burak tan kat kat daha iyidir.Bulutsuluk Özleminin eski davulcusu Utku Ünal o da genellikle rock çalar ama belli bi kalıba girmemiştir.Jazz,latin,blues hatta türkü albümlerinde çalmıştır.(Barış Manço nun albümlerinde de çalmıştır aynı zamanda).Bunun dışında ünlü olamamış bir sürü davulcu var kıyıda köşede.Burak a ders verebilecek kapasitede bir sürü davulcu tanıyorum ank nın barlarında çalan.ayrıca sert ve hızlı çalmak iyi çalmak anlamına gelmez bunu kafanıza sokun artık özellikle rock çı arkadaşlar.
  • STEPGOD • 13 Şubat 2006 12:40 • #548295
    performance davulcusu olmakla profosyonel davulcu olmak arasınaki fark stüdyo(kayıt)tA farkedilir! canlı müzik tuşelerin tonlamaların ritimlerin arada kaynadığı her davulcunun kendini satabileceği sanal bi ortam! nota bilgisi olmadan ki bu yapacağınız müziklede alakalı iyi bir müzizyenin davulcudan iyi bi düzeyde yararlanamayacağı kesijn! eğer işe biraz prof. bakıyorssanız Eğitim şart! yoksa babam da çalar gitar alternatif,rock,pop! hakkını verebilir mi o biraz şaibeli?
  • chimaera_xx • 14 Şubat 2006 20:12 • #548298
    nasıl olunur!!!
  • chimaera_xx • 14 Şubat 2006 20:15 • #548299
    nasıl yanii!!!bana anlatırmısın???
  • technic boy • 16 Şubat 2006 13:01 • #548309
    arkadaslar o kadar yazmışsınız ortamı germişsiniz ama olay şöyle "içinde olan yapar " ugraşan bişeylerden fedakarlık yapan her sekilde bu işi yapar kursa giderse iyi bi klavuzu olur bazıseyler cobuk oturtur gidemessede ona göre çalışır bazı seyleri zor ögrenir geçögrenir belki ama gercekten içinde var sa bu iş bişeyleri feda edecekse yapar derim ben
  • freetakehard • 13 Mart 2006 00:48 • #548576
    ulen ıslık calsan onun notası var beah notasız muzik mi yapılır. nota okumadan anca mahalle davulcusu olursun zaten. ayrıcada tab da degil nota okuman lazım. zaten davul tabını okumak notadan daha zor...
  • hoba • 14 Mart 2006 22:06 • #548619
    kardesim sana katılıyorum güzel cevap