Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

seymour duncan mı emg mi?

• Vengeance • 3 Şubat 2006 15:01 • #548162
    emg de kullandım duncanda yani arkadaşların gitarlarından kendimde gibson manyetikler var (: ama dediğim gibi emglerden 10 wattlık amfide hiç bi verim alamazsın ama sahne için mükemmel manyetikler (:
  • kkurt • 3 Şubat 2006 21:08 • #548167
    uzerine $5 lık basit bir preamfi monte edilmis normal bir humbucker err pardon AKTIF HUMBUCKER almak istiyorsan tabi ki EMG.

sahsen sinyal kuvvetlendirici basit bir devre haricinde hicbir ozelligi olmayan bu manyetiklere harcanan paralara aciyorum...
  • ELDRUN • 22 Şubat 2006 19:33 • #548392
    Dave Mustaine, Seymour Duncan Sh4 ve Sh2 kullanıyor.Seymour Duncanlarla daha geniş ses yelpazesine sahip olursun bence.
  • ELDRUN • 22 Şubat 2006 19:33 • #548393
    Dave Mustaine, Seymour Duncan Sh4 ve Sh2 kullanıyor.Seymour Duncanlarla daha geniş ses yelpazesine sahip olursun bence.
  • Serpent_King • 24 Şubat 2006 21:38 • #548421
    emg 81 - 85 set kullandın mı bilmiyorum ama bence çok hoş bir tonu var.ve 400 doları da hakediyorlar doğrusu.bir çok gitarist de tercih ediyor zaten bu manyetikleri.örnek michael romeo.
  • kkurt • 25 Şubat 2006 06:59 • #548423
    Eminim güzel bir alettir çünkü fiyatı da güzel, ama bence gitarın kendisi manyetikten daha önemli.
    Bu aktif manyetik olayı şuna benziyor: Hani eski TV antenlerini bilirsin. Eskiden evler tek katlı iken antenden kabloyu alır TV'a takardın. Evler büyüdü apartman oldu, o uzunlukta bir kablodan o kadar zayıf bir sinyal taşınamaz oldu. Ne yaptılar antenin oraya bir kuvvetlendirici devresi koydular, sinyali güçlendirip öyle taşıyorlar. Aktif manyetikler de öyle, mantığı da aynı. Kablo uzun ve vasat birşey değilse bir fark olmaması lazım. Tabi güçlü bir sinyal bir crunch kanalını bile iyice overdrive edip solo çalmaya imkan sağlayabilir o ayrı konu. Araya bir overdrive pedalı da taksan aynı şey olurdu. Bu arada distorsiyonla beraber iyi giden bazı frekansları da diğerlerinden daha fazla kuvvetlendirmiş olabilirer, ama içindeki devrenin 400$ etmediğine emin olabilirsin.
  • Serpent_King • 25 Şubat 2006 12:38 • #548425
    aktif manyetik olayının maliyet açısından ucuz bir şey olduğunu biliyorum ama zaten emg o devre için almıyor ki o parayı :) ha sadece öyle olup da dandik bir tonu olsa tamam dicem ama , hakikaten öyle güzel tonları var , öyle güzel tonu olmasa michael romeo da kullanmaz onları.+ 400 dolardan daha fazla fiyata sahip dimarzio da vardır seymour duncan da vardır.tekrar söylüyorum ben içindeki devre 400 dolar diğil , manyetiğin geneli 400 dolar :) ve 81-85 kalitesinde de aktif bir manyetik olmadığına göre gayet de makul , yoksa niçin esp en pahalı gitarlarına bu manyetiği koysun dandik ton verip satmasın diye mi ?

bu arada az önce e bay de küçük bir araştırma yaptım ki , 60 70 dolara 81 bulunabiliyor ikinci elden.sanırım zuhal müzik 400 dolar diyerek de biraz abartmış oluyor :) aynı fiyata da 85 bulunsa 150 doları geçmicek maliyet :)
  • kkurt • 26 Şubat 2006 01:56 • #548426
    öyle güzel tonu olmasa michael romeo da kullanmaz onları
    ---

emg'lerin iyi olduğu şüphesiz o yüzden biraz konu dışı olacak ama duyduğum bir hikayeyi anlatayım.

olay 1980 li yıllarda geçiyor. bir gün amfi bayiine bir müşteri uğramış. o zamanlar ünü olan gitaristlerden biri (G.lynch ti galiba) x markasının endorseri imiş. müşteri elindeki lambalı marshall'ı satmış, bu ünlü gitaristin kullandığı solidstate amfiden almış sırf o kullanıyor diye. aldığı amfi vasat bir alet ama ne bilsin, ünlü gitaristimiz kullanıyor ya.

neyse... bir vakit sonra bu gitaristin konserde aslında o amfiyi kullanmadığı, sadece görsel olarak o marka kabinlerin sahneye dizildiği anlaşılmış (kabinlerin içindeki hoparlörler de orjinal değil değiştirilmiş). endorsment anlaşmasından dolayı sahnede bir de o kullanmadığı amfiden varmış başka bir gitarist sahneye çıktığında amfileri değiştirirlermiş, kötü çalıp rezil olsun diye.

(marshall amfiyi satanın bunları öğrendikten 25 sene sonra ne düşündüğü merak konusu)
  • Serpent_King • 26 Şubat 2006 02:29 • #548427
    ya şimdi komik bu anlattıkların biraz anlamak la anlamamak arasındaki fark yani (olay komik yani yanlış anlama) ama romeo gibi bir insanın böyle bir şey yapıcağını da sanmıyorum ayrıca esp ile bir anlaşması da yok , emg ile de yok.hatta albüm kayıtlarında iki gitar kullanıyor biri fender strat , diğeri esp m2 deluxe ama eski bir seri.michael romeo sadece müzikle ilgilenen biri , bu tip göz boyama işlerine karışacağını sanmıyorum.yani onun kullandığı gerçek emg , tabi o adam milyar tane şeye bağlıyodur albüm kayıtlarında ton için ama , yaptığı tapping string skipleri , acaip tappingleri ve legatoları da sanırım aktif ve güzel tonlu bir manyetikle en iyi yapabildiği için kullanıyor olsa gerek.canlı konserlerini de izledim çünkü kendisinin o yüzden eminim emg kullandığına.ya zaten sadece o diğil çok fazla emg kullanan gitarist var ve emg ler şu anda gayet de çok satmaktan piyasada bulunmayan şeyler , gidip zuhal müziğe sorabilirsin onlar ithal ediyorlar.evet örneğin emg nin 20 yıl önce yaptığı manyetikler var mesela onların gerçekten kötü tonları , hatta ben de aktif manyetik olayını sevmiyordum ta ki elime emg 81 85 setli bi esp m2 alıp çalana kadar.. :)
  • kkurt • 26 Şubat 2006 06:49 • #548431
    yani herneyse işte sen romeo'yu boşver kendin çalıp beğendiysen iyidir.