Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

BOSS PEDALLARI

• Glamdancer • 12 Mart 2006 02:38 • #548554
    Arkadaşlar şu an yeni bir reverb pedal almak için piyasa araştırması yapmaktayım. Almaya heveslendiğim BOSS RV-3 Digital Reverb ün ABD yapımı olanını armaktayım. Konuştuğum tüm mağza sahipleri ( beyoğlu tünel mağzaları ) BOSS pedalların artık Tayvan 'da üretildiğini söylüyor. Bu doğrumudur? ABD yapımı pedal bulamazmıyız?. Acaba dışardan mı getirtsek? :)
  • kkurt • 12 Mart 2006 17:23 • #548561
    Elektronik parçalar genelde uzak doğu ülkelerinde imal ediliyor. ABD yapımı bir pedal bulursan muhtemelen Tayvan malı parçalar kullanılarak ABD'de monte edilmiştir:) Bu türden bir iki pedal üreticisi var ve oldukça pahalı satıyorlar (örnek: http://www.thetubestore.com/guitareffects.html) . Boss gibi büyük miktarda üretim yapan şirketlerin ABD'de pedal üreteceğini sanmıyorum.
  • Single_FACTOR • 12 Mart 2006 17:30 • #548562
    E.Harmonics Holy Grail al Mesela (Made in USA) . ama Bi Rv-5 Kadar yelpaze seçeneğine sahip değilsin.
  • Serpent_King • 12 Mart 2006 17:57 • #548563
    amerikan pedal olunca ne oluyo onu anlamadım :).sonuç olarak elektronik bi olay yani ne gibi bi işçilik fantezisi bekleyebiliriz ki.üstelik elektronik şeyler herkesin bildiği gibi uzak doğuda üretiliyorlar , bunlara en son teknolojili bilgisayar parçaları da dahil.
  • Ktulu • 12 Mart 2006 19:09 • #548564
    oy oyyyyyyyyyy ;)
  • kkurt • 12 Mart 2006 19:27 • #548565
    amerikan pedal olunca ne oluyo onu anlamadım :).
    ---
    Amerikan malı olunca birşey olmuyor da bazı ender durumlarda el yapımı olunca farkeden şeyler var. Mesela orjinal fuzz face pedalındaki transistörlerin elle seçilmesi gerekiyor çünkü bu devrenin ses tonu transistörlerin akım kazancına (hFE) fazlasıyla bağımlı ve bu hFE değeri aynı model transistörlerde bile geniş bir aralıkta rastgele değişebiliyor, hatta odanın sıcaklığına bile bağlı. Orjinal fuzz face devresini bir fabrikada büyük miktarda üretmeye kalktın mı otomatik yapılan üretim sürecinde kimisi iyi çıkıyor kimisi kötü. Yani jimi hendrix'in kullandığı fuzz face pedalının aynısını istiyorsan bu Boss'un yapabileceği bir iş değil. Şimdi sırf bunun için ZVex marka bir pedala $239 verirmisin o da ayrı konu... Mesela bu makaleyi (http://www.geofex.com/Article_Folders/fuzzface/fffram.htm) Türkçe'ye çevirip yazıcıoğlu işhanına götürürsen herhangi bir elektronikçi aynısını 20-30 ytl'ye yapar.
  • ibanetze • 12 Mart 2006 20:52 • #548566
    arkadaş BOSSun Amerikanını bulman imkansız zira BOSS Roland'a bağlı Roland da Japon firması yani bulsan bulsan Japonunu bulursun :)

ki yurt dışından alcağın Bosslar da Tayvan yapımı ben getirttim bu Ant indirim yapmadan önce,Japonu yok onların...
  • ibanetze • 12 Mart 2006 21:56 • #548567
    bi de bildiğim kadarıyla air drying gibi bi şi var tam terimi bulamadım galiba ama böyle bi şi işte

Mesa-boogielerin ya da soldano,rivera gibi ağır abi amfilerin fiyatlarının yüksek olmasının sebebi hoparlörleri falan fabrikasyon kurutmamalırymış galiba (Yarım yamalak ingilizcemle,internetteki sitelerden yaptığım çeviriler sonucu çıkarımımım :o))

aynı şey Takamine akustiklerinin fiyatında da çıkıyo karşımıza zaten...
  • Serpent_King • 12 Mart 2006 22:35 • #548568
    ya tamam da amerikan nedir onu anlamadım ben :) hadi gitarların ustaları amerikada diye olay anlaşılır gayet mantıklı :) ama tayvanda da msi ın fabrikaları var ki msi dünyadaki en prestijli hardware firmalarındandır , bu ürettiği şeylerin içinde mutlaka insanın elinin değdiği ürünler de mevcut , büyük bir kısmı otomasyon tabii ki.yani sorum şudur ki her olayın en usta insanları amerikada mı oluyor :) bence olmuyor yani amerikan pedal lafı saçma geldi biraz :) sonuç olarak onu tayvandaki ustanın eline de versen , gayet kaliteli yapabilir.
  • kkurt • 12 Mart 2006 23:07 • #548569
    Soldano Emmience marka hoparlörler kullanıyor herhangi bir özelliği olduğunu sanmıyorum, bildik gitar amfisi hoparlörü, ama fuzz face pedalında olduğu gibi bazı şeylerin püf noktasını bilmek 10-15$ a maal olan bir aleti $239 a satabilmene imkan sağlayabiliyor. Şimdi söyle bana Tayvan'da ya da Türkiye'de adına Fuzz Face denen bu dandik aletin sesinin nasıl olması gerektiğini bilen kaç kişi var? İşte o bilgi 15$ ile $239 arasındaki farkı dolduruyor. (Hadi varsayalım ABD'de maliyetler biraz yüksek, Çin'de $5 a imal edilen pedal kutusu ABD'ye ithal edilince gümrük vergisi distribütörün payı şudur budur derken $20 olsun, yine de $239 açıklanması oldukça güç bir rakkam)

Bazı şeyler ise psikolojik. Genelde o püf noktalarını bilen kişiler dünyanın öbür ucunda olunca, dünyanın bu tarafındakilerin aleyhine bir durum oluşuyor. İşte ne olduğunu öğrendik hFE katsayısı bilmemkaç olan AC128 transistörleri elle seçerek fuzz face yapılınca orjinalin aynsı oluyor desen de bu pedalı Türkiye'de ya da Tayvan'da biyerde üretip ABD'ye ihrac etsen $239 a satamazsın. Elin Amerikalısı kendi ülkesinin ürününe daha çok saygı gösteriyor, sahip çıkıyor. Bizim burada ise birşeyin Türk malı olması onun aşağılanmasına sebep oluyor, özellikle Türk'ler tarafından. Eminim Vestel marka televizyonlar dışarıda Türkiye'de gördüklerinden daha çok saygı görüyorlardır. Bu durumun oluşmasında vakti zamanında oldukça kalitesiz ürünler üreten şirketlerin önemli payı var. Hatırlıyorum bazı filmlerde Türkiye'de ilk üretilen otomobillerle dalga geçiliyor. Bir eşek geliyor otomobilin kaportasını dişleyerek kemiriyor. Bu imajı düzeltmek zor iş. Aynı şey bugün Çin için de geçerli. Geçmişte Japonya için de geçerliydi ama artık bugün değişti Japon mallarının kaliteli olduğuna insanlar ikna oldu. Bu kalite imajı oluştuktan sonra Soldano ve Mesa Boogie örneğinde olduğu gibi fiyatlar yukarı yükseliyor.