Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Cort X6 mı yoksa Ltd M 50 mi ?):

• MetalismaS • 4 Nisan 2006 15:18 • #548893
    oww beyler sakin ortalığı alevlendirmeyelimm...Konuyu nerelere çekmi$siniz...Lütfen konu açılı$ını ba$tan okuyalım" "-taxitle alıcam 2. el alamıyorum-" konu ba$lığı "Cort X6 mı yoksa Ltd M 50 mi ?" cevaplarınız için t$k ederim ama hedefi sapmı$ biraz..Sanırım Cort u tavsiye ediyorsunuz ? yanılıyor muyum?:S
  • Serpent_King • 4 Nisan 2006 15:35 • #548894
    güzel kardeşim inatlaşma işte.postları okuması gereken sensin al sana adres verdim orda , çok güvendiğin postlarını oku , postunu çıkar hatta kompostosunu bile yap işte daha ne diyim.

gocunduğum filan yok , bilip bilmeden kazık yemişsin , senden daha bilgi sahibiyim diyosun , beni tanımadan böyle fikirlere sahip oluyosun işte sorun orda.bu söylediklerin bana söz hakkı vermiyor mu ?.o beş para etmez dediğin gitar hakkındaki yorumları okuman için verdim o linki okumamışsın ve hala postları referans veriyosun , madem postlar doğru söylüyor , orda yazanlar da doğru o zaman dimi ? insanları burda yanlış bilgilendirmeye hakkın yok.

ayrıca işçilikten anlamadığından da emin oldum mh 250 nt alıcaksan.çünkü mh 50 nin üzerindeki işçilik le onun arasında çok az bir fark var , mh 250 nt deki binding/sedefler ve finish + neck thru daha kasınç bişey tek fark o.yoksa fret işçiliği ve boya işçiliği mh 50 de de gayet temiz.ne bekliyorsun ki gitardan onu anlamadım.ltd ayrıca fiyat/kalite performansı üzerine yapılmış bir olay.300 euro etmez diyorsun hala birşey bilmediğini de kanıtlıyorsun kusura bakma anlamıyorsun işte , bir firma iyi gitarı daha ucuz , ona nispeten daha kötü gitarını da standartın ötesinde pahalı yapmaz...ayrıca 500 milyon o gitarın taksitli satışındaki fiyatı bildiğim kadarıyla , peşin alınırken de %10 indirim oluyo.sana tavsiyem gitarı almadan önce adam gibi araştır , almayı düşündüğün gitardaki işçilikle mh 50 deki işçilik aynı şey , bildiğim kadarıyla da aynı fabrikada üretiliyorlar endonezyada mh serileri , m serisinin üst modellerinden ve bazı signature ltd lerden de farklı olarak "inspected in usa" etiketini taşımıyorlar.ama yine de ben işçiliklerinden gayet memnunum , tüneldeki birkaç arkadaşıma da gösterdim onlar da memnun kaldılar.bence mh 250 nt alma sen sölim :) mh 50 deki işçilikle aynı çünkü.

esp sempatizanı da diğilim kardeşim , sadece çok iyi bir üretici olduğundan öneriyorum.esp bana para filan vermiyor :).bc rich im var bir adet , ayrıca ilerde jackson performer filan da alma gibi bir hevesim var jacksona olan sempatimden ötürü anlatabildim sanırım.

bi ibanez dedim , anlamıyor oldum :) hala duruyo mu bilmiyorum metropol de sapı dönmüş ibanezler vardı kapıdan girince sol taraftakiler.git dikkatli bak sonra konuşalım gitar hakkında.
  • almbfsek • 4 Nisan 2006 18:36 • #548899
    Kardeşimli mardeşimli konuşarak iyice seviyeyi düşürdün. Son cevabımdır bu. Topic'i baştan sona okumayı redettiğin için bir özet geçicem ve bir daa da cevap vermiyecem.

--------------------------------------
    ben ibanez fanatiği değilim valla:) daha once hiç ibanezim olmadı hatta...
    ibanezin 300euroya alınabilecek 0 modelinden bahsetmedim ki :) ikinci el diye yazdım oraya gorduun gibi...

alınmayın arkadaşlar tekrar soluyorum ESP kotu marka demiyorumi bilakis iyi marka ama MH50'nin ederi 300 euro filan degil!!! Kazık yersiniz vallah billah......
    -------------------------------------

Böyle bir mesaj atmışım. Şimdi bunu analiz edelim.
    İlk olarak "ibanezin 300euroya alınabilecek 0 modelinden bahsetmedim ki :) " bölümü dikkatini çekti mi? Çektiyse niye bana hala sıfırı 300Euro olan daha iyi gitar markası/modeli soruyorsun. Ben kimseye 300euroa ya sunu alma bunu al demedim. 20. kere soyluyorum benm soylediğim "MH50 300 euro etmez!".... Bunu bir anla artık.

-----------------------------------------
    tabi ıhlamur ağaçlı ibanezler ederi dimi 300 euro :) sen bi işçiliği incele derim.ayrıca senin gitar fiyatlarından hiiiç mi hiç de haberin yok ne yazıkki , jackson , ibanez , fender vs. hangi markanın sıfır gitarlarının hangisi türkiye'de ederidir bunu sormak isterim sana.
    -----------------------------------------
    İlk cumlenle postu okumadıgını belli etmişsin burda. Ayrıca 300euroluk ikinci el bir ibanezin mh-50'den iyi ses vereceğine kalıbımı basarım...
    İşçilik işçilik diyosun, ama butun gitarlar korede uretiliyor. hem ibanez hem cort hem de ltd. Söylermisin bana işçilik nasıl mh-50'de bir anda üstünlüşeiyor. Bu gitarların hepsi aynı makinelerden aynı insanların elinden geçmiyor mu? Bu işin teori kısmı. Pratikte de gitarın işçiliğinde hiç bir artı nokta gormedim. Ama tutup kendi fikrimi senin bogfazından zorla sokmuyorum.(Senin aksine)
    Gel gelelim can alıcı noktaya....

-------------------------------------
    ayrıca senin gitar fiyatlarından hiiiç mi hiç de haberin yok ne yazıkki , jackson , ibanez , fender vs. hangi markanın sıfır gitarlarının hangisi türkiye'de ederidir bunu sormak isterim sana.
    -----------------------------------
    bu cumleyi once sarfeden kişi tutup bana nasıl soyle bir soru soruyor?
    "örnek olarak senin gibi tanımadığı bilmediği insanlar hakkında bir şey söyleyecek cesarete sahip değilim kusura bakma"
    kim kimi tanımadan o kişi hakkında yargıda bulunmuş? once kendi yazdıklarını bir oku

--------------------------------
    güzel kardeşim inatlaşma işte.postları okuması gereken sensin al sana adres verdim orda , çok güvendiğin postlarını oku , postunu çıkar hatta kompostosunu bile yap işte daha ne diyim.
    -------------------------------
    buna en guzel cevabı kendin vermişsin
    "onlara güvenip bilgi sahibi olmak doğru diğil."
    zaten bu gitarı alanlar profesyonel değiller. pro olmayan biri de oraya ne kadar pro bir yorum yazabilirki?

----------------------------
    ilip bilmeden kazık yemişsin , senden daha bilgi sahibiyim diyosun ,
    ----------------------------
    ne zaman dedim? kime dedim?ben seninle bile tartışmıoduım ki? topici açana kendi fikrimi soledim. uzerine niye alınıosun? çozuk musun sen?

--------------------
    bu söylediklerin bana söz hakkı vermiyor mu ?
    ------------------
    bir şey soyledemedime gore vermiyor.

-------------------
    ayrıca işçilikten anlamadığından da emin oldum mh 250 nt alıcaksan
    -------------------
    mh-250 ile mh-50 arasında, işçilik bakımından daglar kadar fark var
    ama tabi sen şimdi gene kendi fikirlerini zorla bana kabul ettirmeye çalışırsın, dogru dogru mh-50 ile arasında çok az fark var(!)

son sozum: bu topicler sidik yarıştırmak için değil serpent_king
    kaç yaşında oldugunu bilmiyorum ama davranışların olgun değil

ayrıca kesinlikle yanlış bilgi verdiğimi düşnmüyorum
    kendi fikrimi soyledim
    mh-50 alma da demedim. bence alma dedim
    bunlar arasındaki farkları en kısa zamanda ogrenmen dilegiyle

buraya soylediim gibi daha fazla cevap yazmıcam
    tartışmaya devm etmek istersen pm'e beklerim
  • Serpent_King • 4 Nisan 2006 19:32 • #548901
    ne cortu ya.m 50 al ikisi arasındaysan.deneyerek al tabi.
  • TheCanMeButThe • 4 Nisan 2006 20:29 • #548903
    vay beah
    bi reha muhtar ile savaş ay eksik kalmış :)
    almbfsek ( yazana kadar iki yanlış yaptım :) )
    seni daha önce göremedim ama iyi birisindir sanırım.
    fakat serpeti tanırım. sakin çocuktur makaradır ama onun gitardan anlamadığını bu bilmemkaçbin üyesi olan sitede ilk sen söyledin
    bu da tanışmadığınızdan kaynaklanıyor olabilir
    gitar tercici çok görecelidir
    serpet te bana esp nin ax 50 modeli yerine fiyat açısından aynı performansa sahip mh50 yi önerdi
    serpet benim için iyi bir referans ama ben azıcık şekilci bir kardeşiniz olduğumdan warlock kasada inat etmekteyim :)
    ama serpet derse ki benim aldığım gitarı sana tavsiye ederim onuda düşünürüm
    cumartesi son bi kez jacksonlara da bakıp bir karar vereceğim
    umarım ikiniz arasındaki anlamsız tartışmada sorunsuz hallolur
  • Serpent_King • 4 Nisan 2006 20:59 • #548904
    yok arkadaş 1 ayda piyasanın tabiri caizse a. koymuş benim neyime ya burda yorum yapmak.umarım eren kömürlü ile beraber rock station da gitarla alakalı yazılarıyla türkiye'nin her yerindeki gitaristlere bu ışığı yayarlar , ülke gitaristlerine katkıda bulunurlar.

neyse ... jacksonlara hiç bakma abi zaman kaybı.en aşağı fiyat seviyesi js serisi ve gerçekten değmiyor o paraya.www.laylaylom.com.tr dan bak istersen , fiyatlar filan orda mevcut , özelliklerle beraber.
  • sleepless1331 • 4 Nisan 2006 22:34 • #548908
    burda arkadaslari biraksan birbirlerine girecekler gitarlar için.o kadar nefret dolmuslarki.bence abi git bir muzik dukkanina al iki gitarida onune bak abi dene tonlarina bak.ikisinide cal.ama soyle bir sey soyleyeyim espnin ana vatani ne amerika.m50 nerde yapiliyor endonezya.yani kiytirik bir seyler oluyor.buyuk markalarin yaptiği bu zaten.ama cort nerde dogdu kore.nerde yapiliyor kore ve endonezya.yani demek istediğim ana vatani zaten ortadoğu.ama cort kore maliysa iyidir gercektenve bence cort x6 gercekten tip olarak da ton olarakda tatmin eder seni.ama dediğim gibi hangisi hosuna giderse onu al denedikten sonra.ama ben olsam cort alirdim.simdiden hayirli olsun alacagin gitar.
  • Serpent_King • 4 Nisan 2006 23:00 • #548909
    esp japon markasıdır.

bu arada tebrik de ederim , acaip bi ilgi kurmuşsun :) ötekilerin anavatanı kore olmadığı için kıytırık , cort ise anavatanı olduğu için iyi. :))) ehuehuehuehfuheuhuhuhuehu eyvallah ya uehuefhuhu gece gece iidi yani.
  • TheCanMeButThe • 4 Nisan 2006 23:18 • #548910
    ona bakarsan birde şu var
    neden satılık cort ilanı daha çok ?
    iyi bir gitarı neden satmak isterki insanlar ?
    diyeceksinki model yükseltecek felan
    pekala sadece cort alanlarmı model yükseltiyorlar ?
  • sleepless1331 • 5 Nisan 2006 00:28 • #548912
    yani senin dediğine gore piyasada demekki esp satanlarda var ibanezde var jacksonda var.yani dediğinin hiç bir mantiği yok.yani bu adamlarda ole model yukseltmwk istiyorlar demekki.bakin arkadaslar burda x2den bahsetmiyoruz.x6 gercekten hos bir gitar.