Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

evde kayıt için ne gerekli!?

• sergeant peper • 25 Nisan 2006 19:44 • #549263
    selam arkasdaşlar evde kayıt yapmaya başlıycam işallah ama ses kartı ve program konusunda bilgilerinizin ışığına ihtiyacım var,ne tür bi ses kartı ve hangi program işimi görür?cubase i nasıl ve nerden temin edebilirim?
  • kkurt • 25 Nisan 2006 19:48 • #549264
    asio driveri olan bi ses kartı lazım. 24 bit ya da 96khz olup olmadığı çok önemli değil ama kaliteli bir A/D çevrimcisi olması lazım, tercihen S/PDIF girişi olması lazım ki POD gibi aletlerden dijital sinyal alabilesin (pro versiyonunda S/PDIF çıkışı var, analog kabloya kıyasla bariz bir kalite farkına sebep oluyor).
  • Serpent_King • 25 Nisan 2006 20:50 • #549265
    cubase de cakewalk da kullanım olarak kolay sayılabilecek programlar.özellikle cakewalk un sonar versiyonunu tavsiye ederim.cubase den biraz daha amatör bir programdır ama sanırım senin için en ideal olanı bu.

ses kartı için tavsiyem de creative olucak.çünkü satılan profesyonel ses kartlarının şu an için işine yaramayacak çok özelliği var ve bunlar için bi sürü para vermene değmez.creative audigy 2 filan bakabilirsin bence gayet iyi.soundfont kullanabilirsin creative ile ve bu da çok güzel bir özellik.
  • fibonacci • 26 Nisan 2006 13:09 • #549270
    Cubase SE 3'ün öğrenci versiyonunu Compel'den 75€+KDV'ye satın alabilirsiniz.
  • sergeant peper • 26 Nisan 2006 14:44 • #549274
    ya bana soundblaster önerdiler o nasıldır sence,ya şöyle benim derdim daha yeni başlıyacağım onun için ne önerirsin orta bütçeli fazla karışık olmayan basit bi sistem mi lazım bana ?yoksa abartıp pahalı ve karışık ama profesyonel işi bişey mi?
  • fibonacci • 26 Nisan 2006 15:06 • #549276
    E-mu 0404 ya da M-Audio Audiophile 192 alabilirsiniz. İkisi de güzel kartlardır. Ancak Creative'den uzak durun kayıt yapacaksanız eğer.
  • Serpent_King • 26 Nisan 2006 16:51 • #549279
    nasıl bir kayıt yapacağına bağlı açıkçası.ve işi bilmene de bağlı.

ucuz bir şey istiyorsan ve işi biraz biliyorsan sound blaster la bile amatör bir kayıt yapabilirsin , yukardaki arkadaş da büyük ihtimalle profesyonel kayıtlardan bahsediyordur , haklıdır da söylediği şeylerde creavive ile çok uzmanı olmadan profesyonel bir kayıt yapmak zor.ama bir audigy 2 ile gayet temiz şeyler kaydedebilirsin.

ben para vermek istemiyorum diyosan da bence sound blaster live al 24 bit en azından soundfont da var bahsettiğin ayarda bi kayıt yaparsın.istersen yardımcı da olurum [email protected] msn e eklersin.
  • orcunss • 26 Nisan 2006 20:14 • #549282
    dostum fibonacci kesinlikle haklı bende m-audio audiophile 192 var cokta memnunum ve latency kesinlikle yok programları rewire olarak kullandıgında bile olmuyo..creative ozelliklede soundblaster ı bu iş için kesinlikle alma onlarlada denedim ozellikle gitar kaydında latency (gecikme) problemi oluyovve ses kalitesi cok dusuk plot kayıt için bile yeterli degil bence.m-audio nun fiyatıda cok uygun vr ayrıca firewire kartıda gerekmiyo cok memnun kalırsın istersen cubase konusunda da elimden geldşgince yardımcı olurum
  • anemas • 26 Nisan 2006 20:35 • #549284
    çalacak birileri lazım
  • Serpent_King • 26 Nisan 2006 20:37 • #549286
    gecikmeleri cubase in input ayarlarından buffer size larını düşürerek engelleyebilirsiniz.ben onboard ses kartıyla bile sorunsuz kayıt yapıyordum yapmayın allah aşkına...ayrıca tabi ki record prewiev da kapalı olucak.