-
konu bu humbucker larda ki 4 kablodan hangi ikisi south hangi ikisi north nasıl anlarız?
-
kablonun güney kuzey yönü olmaz sadece mıknatısların olur o da tek başına bir faktör değil çünkü sinyalin yönünü tek başına belirlemiyor, bobinin sarım yönü de önemli; yani geriye kalıyor kabloların renklerine bakmak. genelde mantıklı birşey yaparlar ordan anlarsın.
-
birinde 2 renk var yani ik i kablo aynı diğer ikiside aynı
diğeri 4 farklı renkte deneme yanılma yapsam nasıl anlarım???? ters taksam seste ne değişme olur
-
"deneme yanılma yapsam nasıl anlarım"
--
humbuckerlar bir iki istisna hariç seri bağlanır, paralel bağlanmaz.
dolayısı ile zaten sadece 2 olasılık var, ters bağlarsan çok zayıf ses verir.
bu bir tek humbucker içindeki iki bobinin bağlantısı için. bir de iki humbuckerın birbiri ile aynı fazda olup olmama konusu var. gitarın üzerindeki anahtar bunları seri değil de paralel bağlar genelde. Bu durumda ters bağlarsan her iki manyetik birden kullanıldığında burundan ses veriyormuş gibi garip bir ses çıkar.
bunun haricinde bazı manyetiklerde kabloların biri örgülü tel gibidir. o durumda onun şaseye bağlandığını anlarsın.
-
kabloların hepsi coax şase si var bağlarım onlarıda birde bir kısmını çözdüm kabloların ikisi daha önceden birleşikmiş ototpsi yapıp bu sonucu çıkardım şu anki hali
south (bilmiyorum)
south+north birleşik belli
north (bilmiyorum)
:(
-
coaxlar her zaman şaseye bağlanır bence bu ipucu ile kolayca çözersin gerisini.
zaten ters bağlarsan olacak en kötü şey ya zayıf bir sinyal ya da burunlan konuşur gibi garip bir ses olur.
zaten iki kablo birleşikse geriye kalan ikisini nasıl bağladığın çok önemli değil. en fazla gitarın üzerindeki diğer manyetikle faz farkı oluşur (burundan ses muhabbeti), ters çevirir düzeltirsin.
o birleşik nokta gitarın üzerinde 5 pozisyonlu anahtar yoksa hiçbiryere bağlanmaz (sadece orayı bantla biryere dokunmasın). yok eğer varsa onun bi diagramını bulmak lazım yoksa uğraştırır.
-
anladım peki bi şey daha kapağı neyle kesmeliyim hata yapamam bendeki kapaktan memlekette yok
neşter, maket bıçağı , testere ????
-
bilmem hiç kesmedim. niye kesmek gerekiyo ki? aynen uyması lazım?
-
h / s / s benim kapak ben h / s / h olarak dizicem :D
-
manyetik kapağı değil de pickguard denen şeyi kastediyorsun sanırım.
onu kesmekle uğraşmaya gerek yok
yenisini internetten alabilirsin hem eskisi de bozulmamış olur. mydukkan.com da görmüştüm sanki