Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

manyetiklerin south ve north kabloları nasıl anlaşılır?????

• temperamental • 11 Mayıs 2006 12:38 • #549520
    konu bu humbucker larda ki 4 kablodan hangi ikisi south hangi ikisi north nasıl anlarız?
  • kkurt • 11 Mayıs 2006 16:01 • #549521
    kablonun güney kuzey yönü olmaz sadece mıknatısların olur o da tek başına bir faktör değil çünkü sinyalin yönünü tek başına belirlemiyor, bobinin sarım yönü de önemli; yani geriye kalıyor kabloların renklerine bakmak. genelde mantıklı birşey yaparlar ordan anlarsın.
  • temperamental • 12 Mayıs 2006 09:41 • #549526
    birinde 2 renk var yani ik i kablo aynı diğer ikiside aynı

diğeri 4 farklı renkte deneme yanılma yapsam nasıl anlarım???? ters taksam seste ne değişme olur
  • kkurt • 12 Mayıs 2006 09:58 • #549527
    "deneme yanılma yapsam nasıl anlarım"
    --
    humbuckerlar bir iki istisna hariç seri bağlanır, paralel bağlanmaz.
    dolayısı ile zaten sadece 2 olasılık var, ters bağlarsan çok zayıf ses verir.
    bu bir tek humbucker içindeki iki bobinin bağlantısı için. bir de iki humbuckerın birbiri ile aynı fazda olup olmama konusu var. gitarın üzerindeki anahtar bunları seri değil de paralel bağlar genelde. Bu durumda ters bağlarsan her iki manyetik birden kullanıldığında burundan ses veriyormuş gibi garip bir ses çıkar.

bunun haricinde bazı manyetiklerde kabloların biri örgülü tel gibidir. o durumda onun şaseye bağlandığını anlarsın.
  • temperamental • 12 Mayıs 2006 10:03 • #549528
    kabloların hepsi coax şase si var bağlarım onlarıda birde bir kısmını çözdüm kabloların ikisi daha önceden birleşikmiş ototpsi yapıp bu sonucu çıkardım şu anki hali

south (bilmiyorum)
    south+north birleşik belli
    north (bilmiyorum)

:(
  • kkurt • 12 Mayıs 2006 10:10 • #549529
    coaxlar her zaman şaseye bağlanır bence bu ipucu ile kolayca çözersin gerisini.
    zaten ters bağlarsan olacak en kötü şey ya zayıf bir sinyal ya da burunlan konuşur gibi garip bir ses olur.

zaten iki kablo birleşikse geriye kalan ikisini nasıl bağladığın çok önemli değil. en fazla gitarın üzerindeki diğer manyetikle faz farkı oluşur (burundan ses muhabbeti), ters çevirir düzeltirsin.

o birleşik nokta gitarın üzerinde 5 pozisyonlu anahtar yoksa hiçbiryere bağlanmaz (sadece orayı bantla biryere dokunmasın). yok eğer varsa onun bi diagramını bulmak lazım yoksa uğraştırır.
  • temperamental • 12 Mayıs 2006 10:11 • #549530
    anladım peki bi şey daha kapağı neyle kesmeliyim hata yapamam bendeki kapaktan memlekette yok

neşter, maket bıçağı , testere ????
  • kkurt • 12 Mayıs 2006 10:22 • #549531
    bilmem hiç kesmedim. niye kesmek gerekiyo ki? aynen uyması lazım?
  • temperamental • 12 Mayıs 2006 10:34 • #549532
    h / s / s benim kapak ben h / s / h olarak dizicem :D
  • kkurt • 12 Mayıs 2006 11:33 • #549533
    manyetik kapağı değil de pickguard denen şeyi kastediyorsun sanırım.
    onu kesmekle uğraşmaya gerek yok
    yenisini internetten alabilirsin hem eskisi de bozulmamış olur. mydukkan.com da görmüştüm sanki