-
ama ben virtiöz demedim seçici dinle dedim bence kendini geliştirmesi açısından yeterli olacaktır ama tekrar söylüyorum çok çalışman gerekli
-
kulak zamanla oturur, şarkıların tınılarını, akorlarını ve sololarını kendin çıkarmaya çalış.
hızlı bir gelişim istiyorsan kulak eğitimi diye bir ders var onu alabilirsin.
-
daha cok yenisin o zamanla caldıkca söyledikce gelisir cok kafana takma birseyler dinle onların hangi notaya bastıgını bilmeye calıs cok sarkı cıkar orjinelinden dinle sonra cıkarmaya calıs bir süre sonra bakıcaksın ki gözün kapalı duydugun herseyi cıkarıp calıyorsun öyle biraz ritmini geliştir birkac sene gecsin ritimler akorlar tam oturdumu soloya gecersin öyle yapman senin için daha basarılı olur bn 10 senedir calıyorum gitarda herhangi bir seyi cıkarmazsam deliririm ki onu mutlaka 2 gün içinde cıkar melodiler birazda calısmaktan ziyade kndinden de akar bazen ok cok cal ve kaliteli müzik dinle hangi alanda türde gelişmek istiyorsan onunla ilgili herseyi dinle cal calmaya calıs
-
dostum incesaz,babazula gibi sözsüz müzikler dinle..
bak mesela irlanda ve geleneksel yahudi müzikleri de dinleyebilirsin..
saygılarımla..
-
-
şarkıları kulaktan çıkarmak ve çalan herhangi bir şarkının üzerine kafadan solo çalmak faydalı olabilir
-
sadece müzik dinle,eğer hala gelişmiyorsa gitar çalmayı bırak:)
-
DT dinle.bn öyle yapıyorum
-
%100 katılıyorum bu lafa elden gel dostum:)orkestra müziği çok daha önemli.bir orkestrada çalmak:)
-
kesinlikle u-fuck'a katılıyorum.. Gece yatarken bile müzik dinle.. Tek türe odaklanma.. Ne biliyim bi yandan extreme dinle, bi yandan steve vai, satriani dinle, bi yandan dream theater, symphony x dinle, ama diğer yandan yine forumda denildiği gibi blues, hatta klasik müzik dinle.. Ardından da günde 5 6 saat çalabiliyorsan çal.. Metronomsuz egzersiz sakın yapma.. Harmoni öğren, gamları öğren, akorları, hangi seslerden oluştuklarını öğren.. çok çalış.. öğrenciysen yazın boş nasıl olsa, 2 ay pisikopata bağla, tekrar okul başlayınca millet seni görüp delirir :D