Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

ESP gitarlar nasıl?

• Serpent_King • 14 Haziran 2006 18:03 • #550058
    ben aldığımda fiyatlar şu günkünden çok farklıydı.hem ltd ler fiyat olarak arttı hem de dolar yükseldi.yani o yüzden bir şey söylemiyim sana aklın karışmasın :)
  • kkurt • 15 Haziran 2006 12:57 • #550066
    LTD nin o elindeki ibanezden ne farkı varmış ki? Belki aktif manyetikleri vardır(zevk ve renk meselesi, istiyorsan manyetikleri değiştir yeter), ya da belki tremelo sistemi değişiktir (o da zevk ve renk meselesi, bence en iyisi hiç olmayanıdır). Bana çok anlamlı bir değişiklik gibi görünmedi o ibanezi bir ltd ile değiştirmek.
  • BeaMsRaeK • 16 Haziran 2006 00:36 • #550077
    Üstad değiştirme babında söylememiştim.. 2.bir gitar olarak onu almak istediğimi söyledim..ibanezimden çok memnunum sustaini filan şahane, gitar zaten çok tatlı tam soft rock, alternative vs için ama serde bizim zamanından kalan bir dream theater, bir ne biliyim death, bir slayercılığımız da var :D acıyorum ibanezimle böyle şeyler çalmaya, daha sert bir gitar istiyor gönül.. Yoksa değişmem zaten ibanezimi..
  • BeaMsRaeK • 16 Haziran 2006 00:37 • #550078
    Serpent, söyle be hocam ne olacak.. Merak ediyorum vallahi..
  • Serpent_King • 16 Haziran 2006 15:54 • #550084
    valla bence ltd ile herşeyi çalarsın , ibanezle de çalarsın.ancak mh nt serilerinde floyd rose filan yok onu sölim baştan.fixed bridge var benim için çok hayırlı oldu öy le olması da zaten.senin ibanezden + yanı neck thru olması ve fixed bridge olması (set thru diğil direkt harbici neck thru).ayrıca sapı gayet iyi ölçülere sahip bana göre.manyetikleri de aktif diğil , kapaklı pasif esp manyetikler.köprü manyetiği iyi fena diğil ama neck manyetik gayet iyi.

ben aldığımda 550 euro filandı.şimdi 600 eurodan aşağı diildir.ama şunu söyleyebilirim ki , kuruşuna değer bu gitar.
  • BeaMsRaeK • 17 Haziran 2006 01:07 • #550105
    Eyvallah kardeş.. Bi asker engeli var önümde, artık şubatta filan tekrar istanbulda olurum kısmetse. Fiyatlar bu civarda devam ederse alıcam bende..1 milyar civarı bir bütçe ayırıyorum bu iş için. ESP'ye çocukluktan beri Hetfield sebebi ile hastaydım, -ki şimdi LTD ile hayırlı bir oluşum içine girdiler bence.. Ortalığı biraz zangırdatmanın zamanı geldi.. :)
  • kkurt • 18 Haziran 2006 12:13 • #550114
    http://www.espguitars.com/guitars_mhnt.html

Bu aletlerden mi bahsediyorsunuz?
    Güzel görünüyorlar. Sapları 24 3/4" lik olsaydı daha da güzel olurdu.

Yani böyle:

http://www.espguitars.com/guitars_ec.html

EC-500 ve EC-400AT hoş görünüyor. Diğerlerinin gövde şekilleriyle oynamışlar, iyi olmamış...
    Gerçi MHNT serisindekilerin gövde şekli daha güzel, neden hepsinin sapını 25.5" yapmışlar anlamadım.
  • Serpent_King • 19 Haziran 2006 01:15 • #550119
    25.5 skala sık kullanılıyor bildiğim kadarıyla bu tip kasalarda
  • kkurt • 19 Haziran 2006 04:48 • #550121
    "25.5 skala sık kullanılıyor bildiğim kadarıyla bu tip kasalarda"
    ----
    Bu MHNT tipi kasanın ilk tasarımı PRS'e ait, ben gibsonlardaki gibi 24.75" olduğunu sanıyorumdum ama şimdi baktım da ne 24.75" ne de 25.5", bir iki strat benzeri model hariç, lespaul kasa olanlar da dahil, hepsini düz mantık 25.0" yapmışlar.
  • Serpent_King • 19 Haziran 2006 12:18 • #550122
    hmm ilginç.. ancak jackson soloist (aynı kasa sanırım) gitarlarında 25.5 skala sık kullanılıyor , bu iki firma da genel olarak aynı türden gitarlar üretiyor.(jackson ın diğer gitarlarında da 25.5 skala kullanılıyor).

yalnız bu skala olayının bende şöyle bir etkisi oldu.gitarı aldıktan sonra daha önce daha kısa bir skalaya sahip gitarım vardı , ilk 1 ay doğru dürüst armonik yapamadım daha sonra alıştım tabi.alıştıktan sonra herhangi bir eksi yanı kalmıyor.

http://www.jacksonguitars.com/products/search.php?partno=2803075896 bu gitar çok hoş bir gitarmış ayrıca , ilk kez gördüm fixed bridge bir soloist çok iyi